Rychle / jednoduše / zdravě
Praktický článek, díky kterému budete hned vědět, co v kuchyni s pohankovou moukou. Narozdíl od celého uvařeného zrna pohanky je pohanková mouka jemnější a má všestranné použití. To má ovšem svá pravidla. Do kterých receptů se hodí nejlépe? Přečtěte si konkrétní tipy.
Raz dva připravené kuličky bez masa v jednoduché lahodné smetanové omáčce. Rychlé a snadné "vege" jídlo, ke kterému se dokonale hodí brambory pečené v troubě.
Vynikající, syté a na přípravu snadné lasagně s alternativou mletého masa na bázi rostlinných bílkovin. Bílá bešamelová omáčka z rostlinné smetany a rýžové mouky dodá jídlu typickou krémovost. Žádná nudná "zdravá" alternativa, ale skvělé jídlo. Obrázek je více než tisíc slov.🙂
Plný hrnec syté a voňavé polévky, která je přirozeně hustá díky červené čočce. Čočka se v polévce elegantně "ztratí", přitom každou porci doplní o živiny a vlákninu. Snadný recept, na kterém není co zkazit.
Tradiční vložka do čirých polévek a vývarů, kterou raz dva připravíte na pánvi. Obrovskou výhodou domácí přípravy je možnost zvolit pokaždé jiný druh mouky či jejich kombinace. Celestýnské nudle lze pohodlně připravit také v bezlepkové verzi.
Výrazná bryndza se perfektně hodí jako základ rychlé pomazánky. Jogurt zjemní její chuť a vyladí konzistenci. Jarní cibulka dodá strukturu, koření šmrnc a barvu. Vynikající na čerstvém chlebu či moderních celozrnných knackebrotech.
Vláčný sendvič, ze kterého nic neteče ani nevypadává. Zelenina je zapečená v atraktivní omeletě. Naskládaná omeleta mezi 2 plátky chleba vyřeší rychlý oběd nebo svačinu do krabičky. Geniálně praktické, rychlé a snadné na přípravu.
Rychlá omáčka ze smetany s kostičkami šťavnatého kuřecího prsa. S těstovinami atraktivní jídlo, které díky dětskému kari koření vůbec nepálí. Do 20 minut na stole.
Karbanátky bez masa a mouky. Základ tvoří kapusta a sýr Gouda. Žádný bordel v kuchyni z trojobalu a žádné stepování u pánve plné oleje. O vše se prakticky postará trouba.
Geniálně jednodnoduché a na přípravu snadné těstoviny, které chutnají capartům i dospělým. Kuchařský fígl zajistí úžasnou krémovost vrtulek. Vege-rajčátka dodají barvu i šmrnc. Kečup si nechte na jindy...🙂
Měkké masové kuličky ve smetanové svíčkové omáčce, která je zcela bez mouky, zato plná zeleniny. Rychlá příprava, vše společně dušené v troubě. Kuličky jsou krásně šťavnaté. Vychytané osvědčené dochucení, díky kterému omáčka sedne malým i velkým.
Výbornou chuť kynutých lívanců si můžete snadno dopřát i bez bílé polohrubé. Skvěle funguje kombinace bezlepkové ovesné a rýžové mouky. Nadýchaný domácí krém z tvarohu a šlehačkové smetany je na lívancích neodolatelný...
Snadné jídlo bez masa, jehož základ tvoří výživná neloupaná červená rýže. Papriky s pórkem se postarají o zdroj vlákniny a antioxidantů, uzený tempeh zajistí výraznou chuť a bílkoviny. Praktické i jako jídlo do krabičky.
Rychlé a jednoduché minutkové jídlo. Výrazné a šťavnaté kousky masa, nadýchaná rýže basmati a křupavé fazolky "chytře" připravené v páře. Skvělá kombinace chutí.
Jednoduchá a rychlá pomazánka, jejíž základ tvoří svěží bílá ředkev. Pomazánka je hutná, dochucená originální směsí ze sušené zeleniny a bylinek. Na žitném chlebu perfektní výživná svačina.
Výrazná polévka v italském duchu plná rajčat a zdravého řapíkatého celeru. Přirozeně hustá, chuťově plná. Sytost a zajímavost jí dodávají vynikající sýrové knedlíčky z polenty, které máte hotové raz dva.
Atraktivní jídlo z jednoho pekáče inspirované francouzskými bramborami. Celá velká hlávka květáku zapadne natotata. Vejce a kvalitní šunka dodají sytost, smetana vláčnost. Chuť a barva skvěle vyladěná díky voňavému koření.
Poctivý hustý smetanový segedín s perfektně vyladěnou chutí. Díky pečení v troubě je téměř bez práce. Pořádná porce zelí a měkkého masa v jednom pekáči! Receptura je bez mouky.
Atraktivní a vláčný moučník inspirovaný mrkvovým dortem. Praktická verze "na plech" je rychlá a jednoduchá na přípravu. Zvládne i začátečník. Základ vyladěného krému tvoří božské Mascarpone v kombinaci se zakysanou smetanou. Mňam!
Tortilla wrap s pořádnou porcí krůtího masa, které je doplněné o tvrdý sýr. Uvnitř najdete také čerstvé lístky polníčku a křupavé proužky červené cibule. Vše zvláčněné jednoduchým dresinkem s řeckými bylinkami.
Skvěle ochucený kuskus v tradičním marockém stylu. Z běžně dostupných surovin. Rychlé jednoduché jídlo bez masa, které se hodí i jako praktický oběd do krabičky.
V jednoduchosti je krása. Skvělé výživné jídlo téměř bez práce! Baby brambory ve slupce omaštěné máslem s vychytanou tvarohovou pomazánkou, která má šmrnc a neotřelou zářivou barvu.
Když máte po ruce kvalitní domácí mletý mák a šťavnatý tvaroh a přepuštěné máslo, můžete mít do 10 minut skvělé sladké jídlo na stole. A že je na něj někdy chuť.! Místo nudlí vyzkoušejte kloboučky orecchiete. Perfektní vychytávka.
Kvalitní těstoviny tagliatelle obalené lahodnou krémovou houbovou omáčkou. V hlavní roli žampiony, kvalitní houbové koření a rostlinná smetana. Geniální výsledek i bez masa a šlehačky.
Výrazná polévka z pasírovaných rajčat v mexickém stylu. Červené fazole a žlutá kukuřice jí dodají barevnou pestrost a sytost. Polévka je bez mouky. Na talíři ji dokonale a typicky ozdobí tortilla chipsy s rozpečeným výrazným sýrem.
Atraktivní rizoto pro děti, které je snadné a příprava nezabere mnoho času. Kombinace rýže, zeleniny a kvalitního masa je osvědčená. Jídlo je jemné, přesto výrazné, takže si pochutnají i rodiče.
Skvělý recept na "špekové" knedlíky se "zelím". Zajímavé, chuťově výrazné a tradičně vypadající jídlo. Ideální pro vegetariány nebo ty, kteří preferují bezmasou stravu. Zelí z červené řepy vás mile překvapí...
Extra vláčné palačinky díky zakysanému podmáslí, které tvoří základ těsta. Část těsta odeberte, obarvěte kakaem a jedním tahem vykouzlete zebra efekt. Snadné, skvělé, výborné!
Jednoduché a výživné rostlinné jídlo. Do zlatova opečené brambory, šťavnaté podušené zelí a výrazný tempeh. Dohromady skvělé!
Rychlé, chuťově výrazné a na přípravu extra pohodlné těstoviny. Můžete je v klidu servírovat jako luxusní večeři nebo jako "rychlovku", když má být jídlo do 10 minut na stole. Dokonalá kombinace čerstvých těstovin, výrazných rajčátek, sýra a koření.
Moučník snadný na přípravu. Akorát hutné jogurtové těsto, které jen namačkáte do formy. 3/4 kila jablek zajistí opravdu šťavnatý výsledek. Každý si ho může osladit podle potřeby. Ať už cukrem, medem nebo rozinkami.
Máslem maštěné a dokonale okořeněné baby brambory jsou nejen hezky vypadající, ale i chuťově báječnou přílohou. Perfektní jsou k rybě, masu, pečené zelenině nebo jen tak samotné s hustým kefírem.
Takto připravená grilovaná zelenina je úžasnou a zdravou přílohou nebo chuťovkou. Rychlá příprava na grilovací pánvi je praktická, když potřebujete mít jídlo do 15 minut na stole. Žádný přepálený tuk, žádné spálené koření!
Křupavé řízky, jejichž základ tvoří zdravý celer. Skvěle k nim sedne tradiční bramborová příloha "lepenice". Atraktivní jídlo plné chuti si můžete užít i bez masa.
Atraktivní a šťavnatý wrap s bohatou porcí kvalitních živin. Skvěle ochucené avokádo je perfektním výrazným "mazadlem". Nic neteče ven. Wrap se hodí i do krabičky na cesty.
Recept inspirovaný tradiční západoslovenskou kuchyní. V hlavní roli rajčata a papriky. Polévka snadná na přípravu, chuťově výrazná, prakticky a jednoduše zahuštěná krupicí a "sraženým" vejcem. Připravit ji můžete jak v jemné tak pikantní verzi.
Vychytaná bábovka, kterou ocení celiaci nebo všichni, kdo dávají přednost moučníkům bez lepku. Skvělá konzistence díky podmáslí, chuť podtrhne kakao a voňavá citronová kůra.
Výživné palačinky zcela bez "bílé" mouky. Vychytaný postup a poměr ingrediencí. Voňavé skořicové těsto doplněné o sladká povidla a hustý Skyr.
Francouzské brambory plné výrazné chuti. Nahoře do zlatova zapečené, uvnitř smetanově vláčné. O poslední porci je vždy rvačka.🙂
Dezert zajímavý barvou, konzistencí i výživnou hodnotou. Umíchaný během minutky. Pak jen nechejte chia semínka několik hodin bobtnat v mixu borůvek a rostlinného mléka. Výsledek stojí zato.
Talíř plný lahodné, syté, voňavé a krémové omáčky s bohatou porcí luštěniny cizrny. Jídlo snadné na přípravu, skvělé s jasmínovou nebo basmati rýží.
Jak naservírovat hustou a výživnou polévku do 30 minut? Snadno! Stačí mít vločky, oblíbenou zeleninu a 1 vejce. S kvalitním polévkovým kořením bude mít obsah hrnce i úžasnou barvu.🙂
Na přípravu snadná zeleninová polévka. Sladké batáty jsou vyvážené pórkem a ajvarem. Chuť je dotažena k dokonalosti díky rostlinné smetaně a křupavým opraženým semínkům.
Plný plech výborných květákovo sýrových placiček. Bez smažení a přepáleného oleje. Pohodlná příprava v troubě. Hlavní roli hraje květák a sýr, proto jsou krásně měkké, vláčné a šťavnaté.
Šťavnatá směs s pórkem, žampiony a vejci voňavá po houbovém koření. Nejlepší na křupavých topinkách nebo toustech. Do 15 minut komplet hotovo!
Plná pánev krémového luštěninového jídla. Černá čočka patří do moderní kuchyně. Když ji uvaříte se zeleninou, kokosovým mlékem a ochutíte výrazným orientálním kořením, máte na stole syté, hřejivé a výživné jídlo bohaté na antioxidanty. Skvělé s rýží nebo plackami.
Křehké a přirozeně sladké mrkvové těsto, na něm bohatá a vláčná jablečná náplň. Tvarohová vrstva dodá moučníku sytost a krémovost. Příprava snadná, z běžně dostupných ingrediencí. Chutná stejně dobře jako vypadá.🙂
Rajčatová omáčka nemusí být jen z rajčat! Pěkně se do ní dají zakomponovat i luštěniny. Tentokrát to jsou krásně fialové fazolky adzuki. Ty patří mezi nejvýživnější a dobře stravitelné luštěniny. Omáčka skvěle sedne třeba ke špagetám.
Dezert připravený do 15 minut. Kolečka šťavnatých jablek schovaná ve výborném těstíčku. Rychlé a snadné na přípravu, z dostupných ingrediencí. Chutné i v celozrnné či bezlepkové verzi.
Hustá bramboračka s pořádnou porcí zdravé hlívy ústřičné. Orestovaná cibulka dodá polévce skvělou chuť, majoránka a česnek zase typickou vůni. 2 lžíce pohankové krupice ji snadným způsobem a "tak akorát" zahustí.
Základ pomazánky tvoří nízkotučný, hustý a na bílkoviny bohatý mléčný výrobek Skyr. Chuťově ho perfektně obohatí kombinace sušených rajčat, kaparů a lahůdkové cibulky. Pomazánka je vynikající na křupavých knackebrotech, ale také k bramborám "na loupačku".
Měkké krůtí maso v krémové omáčce, která obsahuje nejen smetanu a koření, ale i zeleninu. Snadné na přípravu. Skvělé s rýží, noky či těstovinami. Recept vhodný i do pomalého hrnce.
Dopřát si chuť klasické vařené krupicové kaše lze i jiným způsobem. A dokonce bez lepku. Místo pšeničné krupice použijte krupici pohankovou a budete překvapeni její jemnou chutí. Skvělá na mnoho způsobů, s máslem a kakaem je to však prověřená kombinace.
Drobné těstoviny Tarhoňa připravené podle tradičního způsobu jsou skvělým základem pro rychlé jídlo. Tarhoňa je promíchaná s voňavou cibulkou, orestovaným tofu, paprikou a hráškem. Hodí se i jako jídlo do krabičky.
Vegetariánská verze známé pomazánky. Nakládaná zelenina Moravanka zajistí typickou a pikantní chuť, rozmixované ochucené tofu zase dodá skvělou konzistenci. Hodí se na opečený toust, bagetku či křupavé chlebíky.
Na přípravu velmi jednoduchá luštěninová polévka. V hlavní roli dostupné a na živiny bohaté fazole mungo. Pro odlehčení je bohatě doplněná kostičkami opečeného celeru, který ztratí svoji typickou chuť a připomíná spíše bramboru. To se může hodit.🙂
Bramborové placičky s bohatou porcí špenátu. Bez mouky. Jen lehce dohuštěné kukuřičnou polentou. Jsou tedy bezlepkové. Výborné jsou samotné s hustým jogurtovým dipem, poslouží i jako příloha.
Omáčka připravená do 10 minut. Výborná s noky, rýží, těstovinami i kuskusem. Kombinace žampionů a smetany je osvědčená, kousky opečeného tofu zajistí bohatou porci rostlinných bílkovin.
Osvědčené sušenky. Jsou křehké, přesto pevné...Voňavé, sladké...S těstem se dá ihned pracovat. Přijdou vhod na svačinku, ke kafíčku, na výlet. Mňam!
Hustá polévka z dostupné hnědé velkozrnné čočky. Bez uzeniny. S bohatou porcí kořenové zeleniny. Křupavé chlebové krutony polévce dodají atraktivní chuť a sytost.
Výrazná pomazánka bohatá na kvalitní bílkoviny. Tuňák a tvaroh jí dodají hutnost a sytost, zelí ji zase příjemně odlehčí a zajistí strukturu. Ajvar z paprik a lilků se postará o lehce pikantní a zajímavou chuť. Výborná na křupavých knackebrotech nebo jednohubkách.
Vajíčkovou pomazánku nemusíte dělat jen z tuctu vajec na oslavy. I pro sebe na chleba ze dvou vajec to má smysl. Pomazánka bohatá na bílkoviny s nízkým množstvím nasycených tuků. Klíčky vojtěšky jí dodají svěží chuť a cenné mikroživiny.
Hustá polévka s bohatou porcí zeleniny. Pro zjednodušení čas ušetří kvalitní mražená zelenina. Polévka je do 30 minut na stole. Chuťově výrazné drožďové nočky jí dodají šmrnc a sytost. Na talíři ji skvěle rozzáří čerstvé bylinky.
Formičky na muffiny se dají využít nejen na tradiční sladké recepty, ale také na slano. Základ tvoří vejce, brokolice a sýr. Muffiny jsou vláčné, šťavnaté, syté, chuťově výrazné a bohaté na bílkoviny. Výborné jsou čerstvé teplé, ale i studené, kdy mohou posloužit jako svačinka do krabičky.🙂
Stačí vám 2 ingredience a přes vidličku můžete jednoduše do jakékoliv polévky zavařit toto extra snadné kapání. Díky jemně mleté rýžové mouce je zavářka bezlepková. Výborně se hodí do rajské polévky.
Nadýchané, vláčné a akorát hutné lívance, které jsou připravené raz dva. Bez kynutí. Opečené banány jim dodají sladkost a vlákninu. Samotné se dají zabalit i do krabičky na cestu. Nejlepší jsou ovšem čerstvé teplé, třeba i s kopečkem jemného tvarohu nebo jogurtu.
Snadný dezert nebo slavnostní chuťovka. Rychlé, celkově nenáročné s vynikajícím výsledkem. Zvládne připravit každý. Vyladěná kombinace kvalitní čokolády a smetany, která se rozplývá na jazyku.
Verze vajíčkové pomazánky, která se mi osvědčila na jednohubky či kolečka bagetky pro účely pohoštění. Má perfektní stálou konzistenci a zvládne i cestu.
Jeden z atraktivních způsobů, jak do jídelníčku zapojit hlívu ústřičnou. Orestovaná hlíva spolu s cibulkou dodají bramborákům skvělou chuť, vlákninu i živiny navíc. Bramboráky jsou krásně křupavé.
Tradiční dršťková polévka má jedinečnou chuť, kterou si lze dopřát i v rostlinné verzi. Stačí dršťky nahradit zdravou hlívou ústřičnou. Snadná, hustá a voňavá polévka.
Poctivá vajíčková pomazánka, která má výraznou chuť díky ančovičkám. Tato malá filátka z rybek naložených v soli a oleji dodají jedinečný šmrnc pomazánkám, salátovým dresinkům, těstovinám i kanapkám.
Skvělý a sytý start dne, když preferujete slané snídaně, nebo potřebujete snížit množství cukru v jídelníčku. Ovesné vločky chutnají výborně nejen s ovocem, skořicí a medem, ale také se zeleninou, sýrem, pepřem a olivovým olejem.
Rychlá a na přípravu snadná polévka bez mouky, která je voňavá po pórku a bohatá na vlákninu díky batátům. Smetana ji zjemní a sýr lehce zahustí.
Domácí pomazánka bohatá na bílkoviny a vlákninu. Uzené tofu a tuňák jí dodají extra vláčnost a výraznou chuť. Orestovaná mrkev ji celkově odlehčí a zajistí perfektní konzistenci.
Pořádná porce brokolice ponořená do smetanovo sýrové omáčky, která je dokonale ovoněná slaninou a česnekem. Žádné dlouhé zapékání v troubě, ale rychlá příprava z pánve!
Originální receptura na vánoční staročeské jídlo, které nesmělo chybět na stole. Na povrchu zapečené kroupy, uvnitř krásně vláčné. Extra voňavé po česneku, orestované cibulce a majoránce.
Zdravá polévka plná zeleniny. Přirozeně hustá bez mouky. Díky delšímu vaření je její chuť intenzivní. Velké máslové fazole a jogurt ji obohatí o bílkoviny.
Krémová a akorát hustá koprová omáčka, která je rychle hotová. Bezlepková verze. Prověřená kombinace s bramborami a vejcem vařeným na tvrdo. Na koprovce si můžeme pochutnat i bez knedlíku a hovězího.🙂
Jak málo stačí k talíři plnému voňavého a krémového risotta v italském duchu. Jednoduchý a jasně daný postup přípravy zajistí, že je risotto vláčné, ale né rozvařené. Kombinace čerstvých rajčat, parmezánu a česneku je vynikající.
Čočkový kuskus je zajímavou a velmi chutnou alternativou tradičního pšeničného kuskusu. Jeho výhodou je vyšší obsah bílkovin a vlákniny. Do 10 minut máte na stole výživné jídlo. Skvěle ho doplní orestovaná mrkev, šťavnatý polníček a výrazný sýr.
Vláčný a sytý těstovinový salát, který je barevný a plný výživných ingrediencí. Příprava je snadná. Krémový avokádový dresink mu dodá jedinečnou konzistenci i chuť.
Rychlá a na přípravu snadná polévka. Hřejivá a přirozeně hustá. Kousek čerstvého zázvoru jí dodá šmrnc a pikantní nádech. Křupavá okořeněná semínka ji nejen nutričně obohatí, ale i chuťově doladí.
Snadné jídlo, do kterého zapadne celá brokolice. Díky kulatozrnné rýži a orestované cibulce je rizoto příjemně lepivé a kompaktní.
Sladké lívance z přirozeně bezlepkové mandlové mouky, která je bohatým zdrojem živin. Mouka je vhodná při low carb stravování. Lívance jsou výživné, vláčné a syté.
Varianta vanilkového termixu bez kupovaného pudinkového prášku. Žloutky termixu dodají nejen živiny navíc, ale také báječnou barvu a extra krémovou konzistenci. Příprava je velmi snadná.
Moučník snadný na přípravu. Díky jogurtovému těstu a bohaté vrstvě ovoce je krásně vláčný. Praktická hrnková receptura. Křupavá drobenka mu dodá tradiční nádech a šmrnc.
Chutí intenzivní polévka plná zeleniny a bylinek, s kostičkami křupavé cukety. Závěrečný šmrnc jí dodá sýr, který se v polévce lehce rozpustí...
Vláčný sandwich s bohatou a výraznou náplní v podobě tuňákového salátu. Pořádná porce do měkka podušeného pórku se skvěle spojí s tuňákem a sýrem cottage. Dávka vlákniny i bílkovin zajištěná.
Poctivé muffiny, které jsou vláčné a syté díky tvarohu. Kakao jim dodá výraznou barvu a intenzivní chuť. Kousky čokolády z nich dělají sladkou atraktivní svačinku. Skvělé jsou i s celozrnnou či alternativní moukou.
Skvělé syté těstoviny, které máte do 15 minut na stole. Křehké kousky masa v krémové smetanové omáčce. Vše vyladěné výrazným parmezánem. Omáčka bez mouky.
Sytá a na přípravu snadná polévka. Díky droždí má zajímavou výraznou chuť. Červená čočka zajistí přirozenou hustotu bez potřeby mouky.
Křehké kousky opečeného masa v lahodné a přirozeně husté smetanové omáčce. Vyladěná chuť. Snadná příprava. S rýží skvělé!
Jedna z rychlých variant na oblíbené noky se špenátem. Díky opečenému masu má jídlo šmrnc, špenát je zase hezky krémový a hustý díky smetanovému sýru.
Zdravá sladká a výživná svačinka ze základních surovin nebo zapečená energie na cesty. Sladké mandle v kombinaci s křupavými dýňovými semínky a výraznými brusinkami perfektně sedí dohromady.
Rychlé těstoviny, tentokrát v podobě špaget bez lepku. Během chvíle máte talíř plný výrazných chutí. Orestovaný česnek, intenzivní sušená rajčata a vyzrálý Grana padano spolu hrají perfektně dohromady.
Rychlá a praktická příprava malých kuřecích řízečků, které jsou díky kukuřičné strouhance extra křupavé. Skvělé jsou s bramborovou kaší, která je vylepšená batáty. Batáty kaši dodají nejen vlákninu, ale i jedinečnou chuť i barvu!
Krátce povařené růžičky květáku perfektně poslouží jako základ dobré domácí pomazánky. Vejce a žervé jí dodají hutnou konzistenci a sytost. Ideální pro ty, kteří preferují domácí odlehčené verze tradičních pomazánek.
Šťavnatá sekaná, která není jen o mase. Šmrnc jí dodá orestovaná cibule. S poctivou bramborovu kaší tvoří klasickou kombinaci. Zkuste talíř ještě doplnit o porci orestované zeleniny...🙂
Pomazánka, do které snadno zakomponujete celou papriku. Výrazná niva a červená cibulka jí dodají šmrnc. Domácí pomazánka z kvalitních surovin je perfektní na čerstvém chlebu.🙂
Skvělá rychlá pomazánka, která vyřeší snídani, svačinu či rychlou večeři. Plná kvalitních bílkovin. Hodí se na žitný chleba, celozrnný rohlík i křehké chlebíky.
Vláčné a křupavé karbanátky, jejichž základ tvoří luštěnina cizrna. Díky přípravě na pánvi jsou se vším všudy hotové do 15 minut! Skvěle k nim sedí máslové šťouchané brambory.
Tradiční polévka, kterou známe odmalička. Verze z kvalitního rajčatového protlaku, který máme často v zásobách. Chuťově výrazná polévka, která je doplněná o rychle hotové rýžové nudličky.
Vajíčková pomazánka je výborná i ve své základní verzi. Občas je však chuť dát jí šmrnc další zajímavou ingrediencí. Třeba výraznou Nivou, která navíc pomazánce dodá hezky mazlavou konzistenci.
Stačí mít uvařenou rýži a připravené jsou raz dva. Mrkev a kurkuma jim dodá zářivou barvu. S domácím tvarohovo jogurtovým dipem chutnají skvěle!
Pořádný šťavnatý burger můžete mít i bez masa! Navíc si dopřejete extra porci vlákniny. Burgery jsou prakticky pečené v troubě. S křupavou bulkou, čerstvou zeleninou a česnekovou majonézou aioli jsou k nakousnutí.🙂
Nechat vykynout těsto na lívance je snadné a stojí to za to. Povede se to i v bezlepkové verzi. Lívance jsou nadýchané, vláčné. S domácím tvarohovo-smetanovým krémem jsou k sežrání.🙂
Špízy, které jsou zajímavé na pohled a obsahují krásně barevné ingredience. Šťavnaté kousky masa se střídají s křupavou zeleninou a chuťově atraktivním kukuřičným klasem. Namočte špíz do česnekového dipu, nebo si k němu dejte opečené brambory.
Rychlé a syté nepálivé nudle s porcí jemné zeleniny a křehkého opečeného masa. Zajímavou chuť jim můžete dodat sezamovým olejem, který se tradičně používá při přípravě asijských jídel.
Skvělý dezert ze 2 tvarohů. Snadný na přípravu, vláčný. Použít můžete různé druhy ovoce. Osvědčená receptura.
Palačinky z ovesných vloček vynikají svojí vláčností. Narozdíl od tradičních palačinek z bílé mouky obsahují více živin a vlákniny. V kombinaci se zakysanou smetanou, kakaovou omáčkou a ovocem chutnají božsky.
Jedna z osvědčených verzí kuřete na paprice. Výsledkem je hustá krémová omáčka s kousky měkkého masa, která neobsahuje tradiční mouku. Skvělé pro lidi, kteří preferují tradiční recepty v modernějším kabátku...
Houby portobello naplněné výraznou šťavnatou masovou směsí, doplněné o sýr a baby špenát. Skvělá kombinace! Perfektní chuťovka nebo hlavní jídlo.
Čočka beluga je výjimečná tím, že se vaří jen krátkou dobu a drží tvar. Perfektně se proto hodí do míchaných salátů, kde vynikne svojí tmavou barvou a vzhledem. Čočkový salát je vynikající se zastřeným vejcem, které mu dodá další živiny a sytost.
Domácí bazalkové pesto je extra jednoduché na přípravu. Chuť čerstvé bazalky je jedinečná! Pesto z ní perfektně dochutí a propojí těstoviny, rajčata i lahodné kuličky mozzarelly.
Jednoduchá a přitom velmi zajímavá pomazánka z vláčného sýru camembert, která se hodí jak na chleba, tak na jednohubky. Hotová je raz dva! Připravit ji můžete i v dietní variantě.😉
Vynikající sytý vychlazený salát s čerstvou zeleninou a měkkým masem se skvěle hodí k obědu do teplejších dnů. Praktický je i jako jídlo s sebou do krabičky. Jogurtovo-sýrový dresink ho perfektně doladí a zvláční.
Běžné lívance jsou plné především mouky. V těchto lívancích hraje hlavní roli Ricotta. Lívance jsou nadýchané, vláčné, syté. Zkuste verzi s borůvkami zapečenými přímo v těstě. Výborné!
Další tip, jak vytunit kuřecí vývar a mít plný hrnec poctivé husté domácí polévky. Malé kapustičky získají díky vývaru lahodnou chuť a skvěle se k nim hodí i domácí zavářka zvaná "strouhání do polévky", na kterou můžete použít i alternativní mouky.🙂
Vymazlit si občas křupavou topinku více chutěmi a barvami stojí za to! Volské oko s lehce rozteklým žloutkem, opečená rajčata a jednoduché pesto z celerových lístků...Skvělá chuťovka!
Vynikající dezert plný bílkovin v podobě tvarohu, který je doplněný o lahodné borůvky. Snadný na přípravu. Osvědčená receptura.🙂
Rychlé a nenáročné jídlo, které máte do 20 minut na stole. Do zlatova opečený losos, který je uvnitř šťavnatý, voňavá a jemná kokosová rýže. Vše doladěné raz dva hotovou bylinkovou omáčkou.
Voňavý perník s bohatou porcí nastrouhané cukety uvnitř, která tam ani není poznat. Cuketa dodá perníku vláčnost. Povrch potřete rychle připravenou domácí citronovou polevou. Díky ní perník krásně vypadá a skvěle chutná.
Cuketovou pomazánku dostanete na úplně jiný level, když cuketu předem upečete v troubě. Doplněná o výrazný tvrdý sýr má pomazánka plnou intenzivní chuť a je hutná. Neteče, takže se hodí i do tortill a sendvičů.
Jednoduchá a rychlá polévka, která hýří chutěmi, barvami a je plná zeleniny. Bílé fazolky v rajčatové omáčce jí dodají sytost i výraznou chuť. Ideální pro letní období s krásnou úrodou zralých rajčat a křupavých cuket.
Barevný talíř plný kvalitních výživných a sytých ingrediencí. Pečený teriyaki losos má výraznou chuť a je už na vás, jakou rýží a zeleninou ho doplníte. Inspirujte se.🙂
Na přípravu jednoduchá luštěninová polévka. Chuťově zajímavá, z dostupných surovin. Hustá a krémová i bez mouky a bez smetany. Bohatá na vlákninu.
Výborné a vděčné křehké mrkvové těsto, ke kterému perfektně sedne vychytaná jablečná náplň. Vyrobte velké kapsy nebo malé šátečky, povedou se tak jako tak.🙂
Rychlé a jednoduché těstoviny, které jsou ideální pro období čerstvých zralých rajčat. Šťavnaté díky rajčatům, výrazné díky tvrdému ovčímu sýru.
Polévka extra jednoduchá na přípravu. Pečení dodá mrkvi šmrnc, polévka je pak výraznější a hutnější. Křupavé sýrové krutony skvěle vyrovnají celkovou chuť.
Jednoduché, výživné a snadné jídlo! Velká porce čočky může být pro trávení náročná. Vyhovuje mi ji proto doplňovat o zeleninu, která ji odlehčí. Skvěle se hodí třeba cuketa.
Krémová smetanová omáčka, která nádherně voní po houbách. Promíchaná s bramborovými noky tvoří osvědčenou kombinaci. Jednoduché na přípravu, nenáročné na ingredience.
Jedinečné soba nudle, které vynikají specifickou chutí. Chutnají skvěle nejen"po japonsku", ale i s pořádnou porcí do zlatova pečené zeleniny a slaniny. Jednoduché na přípravu!
Plátky cukety zapečené v troubě do zlatova a do křupava s parmezánem. Jak jednoduché a vynikající! Skvělá chuťovka nebo zajímavá příloha.
Koláč, který se vám určitě povede! Vděčné drobenkové těsto, jemná tvarohová náplň a bohatá vrstva čerstvého ovoce. Mňam!
Rychlý a snadný způsob, jak zakomponovat cukety do těstovin. Omáčka hotová raz dva, kterou perfektně vyladí opečená šunka a kvalitní vyzrálý sýr.
Skvělý dezert, jehož příprava je tak snadná! Kokosové mléko mu dodá jedinečnou chuť. Chia semínka a jejich výsledná pudinková konzistence vypadají perfektně v průhledných skleničkách s kousky ovoce a lístky máty.
Tradiční americký moučník, který má specifickou chuť, vůni i konzistenci. To vše díky pořádné porci zralých sladkých banánů. Skvělý dezert nebo svačinka.
Grilované kousky předem marinovaného masa jsou perfektní s tradiční přílohou tzatziky a opečeným pita chlebem. Oblíbené řecké jídlo, které je výborné a nenáročné na přípravu. Příprava v troubě nebo na grilu.👍
Lilkové rolky naplněné osvědčenou směsí s výrazným sýrem překvapí skvělou chutí! Zapečené v jednoduché rajčatové omáčce získají další šmrnc a šťavnatost. Výborné hlavní jídlo nebo jen chuťovka pro každou příležitost.
Nadýchaná vaječná omeleta s bohatou, vláčnou a chuťově atraktivní náplní. Plátky pečených batátů, lehce křupavá cuketa a šťavnaté opečené žampiony k sobě skvěle sedí!
Křupavý toust s výrazným červeným pestem, oblíbenou zeleninou a rozpečenou mozzarellou navrchu. Příprava v troubě je praktická a šetří čas. Pesto patří nejen na těstoviny!🙂
Cizrna jako základ sladkých kuliček, které hravě vyřeší chuť na něco sladkého. Verze bez sušeného ovoce či datlí, což mnozí ocení. Kuličky jsou výživné, syté a extra vláčné!
Syté a výživné těstoviny s bohatou porcí brokolice a opečeného marinovaného masa. Vše zalité chuťově vyladěným domácím ranch dresinkem.
Jednoduchá domácí pomazánka, která má hutnou konzistenci a hodí se perfektně jako mazadlo do sendvičů. Je výživná a plná kvalitních bílkovin, které zasytí.
Jednoduchý a vychytaný recept na zapečený květák. Bohatá porce bílkovin, výrazná chuť. Skvělé i jako jídlo do krabičky.
Kuličky s rajčatovou omáčkou a těstovinami se dají snadno zvládnout i bez masa. Jako základ perfektně poslouží výživné fazole adzuki.
Nemáte nudle do polévky? Není čas vyrábět knedlíčky? Bude vám stačit vejce, pohanková mouka a struhadlo. Během chvíle máte v polévce skvělou domácí zavářku.
Snadné a rychlé jídlo plné skvělých ingrediencí. Voňavá a výrazná krémová omáčka dodá krevetám sytost i šmrnc. S rýží perfektní!
Chuťově výrazná krémová polévka, jejíž základ tvoří pořádná porce do zlatova orestované cibule. Receptura bez mouky. Závěrečný šmrnc jí dodají kostičky opečené pancetty.👍
Jednoduchá nízkokalorická pomazánka s vysokým obsahem bílkovin a svěží okurkou. S malým fíglem má skvělou konzistenci a perfektně drží na křupavých chlebech.
Jednoduchý recept na karbanátky bez masa, které jsou šťavnaté uvnitř a křupavé na povrchu. Výborný způsob, jak snadno do jídelníčku zapojit tofu a listový špenát.
Jednoduchá a rychlá polévka s bohatou porcí svěží zeleniny. Domácí sýrové knedlíčky jí dodají sytost a šmrnc. Na talíři vypadá skvěle!
Měkká máslová cizrna v kombinaci s jedinečnou chutí batátů v krémové výrazné kari omáčce. Jednoduché jídlo, které skvěle chutná s rýží či plackami.
Opečené kousky tofu a cukety ochucené kořením a bylinkami. V pánvi promíchané s rýžovými nudlemi a doladěné trochou rostlinné smetany. Jednoduché, výborné...
Sytá, hustá a krémová luštěninová polévka, jejíž základ tvoří cizrna. Jednoduchá na přípravu....Zjemněná smetanou a doplněná o domácí křupavé chlebové krutony je výborná!
Orestovaná zelenina s tofu, žampiony a vaječnou omeletou promíchaná s rýžovými nudlemi. Vše zakápnuté jednoduchou výraznou zálivkou a posypané křupavými arašídy. Rychlé jídlo plné různých chutí...
Proteinové či energetické tyčinky často obsahují ingredience, které nám nemusí vyhovovat. Vyrobit si vlastní z pár ingrediencí je přitom tak jednoduché. Ve formě kuliček jsou navíc extra praktické!
Jednoduché placky jen ze 3 základních ingrediencí. Uvnitř vláčné, na povrchu křupavé. Když jsou ještě teplé, chutnají perfektně s hustým domácím jogurtovo-bylinkovým dipem.
Připravit si domácí rostlinnou paštiku je velmi snadné. Vyladíte si nejen složení, ale i chuť. Výhodou jsou také nižší náklady. Jako základ vám poslouží běžně dostupné žampiony.
Poctivá domácí tuňáková pomazánka, na kterou mám ingredience v zásobách vždy. Výborná a rychle připravená porce bílkovin.👍
Křupavá zelenina obalená výrazným jogurtovo-sýrovým dresinkem doplněná o porci bílkovin v podobě marinovaného a opečeného kuřecího masa.
Z uvařeného špenátového pyré velmi snadno připravíte domácí halušky. Nejvíc k nim sedí výrazné ingredience jako bryndza nebo domácí smetanová omáčka se žampiony, nivou a schwarzwaldskou šunkou.
Když slaný závin, tak z domácího těsta. Vyzkoušeného tvarohového.🙂 Šťavnatá a bohatá náplň z kysaného zelí je jednou ze skvělých variant. Výborná svačinka nebo pohoštění.👍
Jednoduché tradiční jídlo, které přežije generace. Kaše nastavená kroupami voňavá po česneku a majoránce. S pořádnou porcí orestované cibulky a volským okem máte chutěmi nabitou porci.
Kapr s bramborovým salátem nemusí být jen štědrovečerní záležitost. Zkuste ho jednoduše opéct s kmínem na másle a k němu udělat svěží a odlehčený bramborový salát.
Tradiční chuť a vůni gulášovky si můžete dopřát i bez masa či uzeniny. Osvědčený recept s hlívou je skvělá alternativa. Polévku lze navíc snadno zahustit i bez mouky.🙂
Výborná domácí polévka, jejíž základ tvoří silný kuřecí vývar. Na jemno nastrouhaná kořenová zelenina a jednoduchá tradiční zavářka dodají vývaru zase jiný charakter.👍
Jednoduchý recept na lívanečky bez kynutí, které jsou nadýchané, vláčné a díky ořechům syté. S kopečkem zakysané smetany a rozmačkaným bobulovitým ovocem jsou perfektní.
Snadný a velmi pohodlný způsob přípravy řízků. Uvnitř jsou měkké a šťavnaté, na povrchu křupavé. Výborné jsou s máslovými bramborami a hráškem.
Jednoduchý recept na voňavé špagety plné zdravých a kvalitních ingrediencí. Orestovaný česnek, zralá rajčátka, výrazná rukola a lahodná mozzarella jsou zárukou povedeného jídla.
Krémová a oku lahodící polévka, která ke skvělému výsledku nepotřebuje žádnou mouku ani smetanu. Batáty spolu s cizrnou ji přirozeně zahustí a dodají sytost.
Bezpracná a jednoduchá úprava rajčat, kterou si oblíbíte. Upečené plátky pečených rajčat podle Italů využijete ke snídani k vaječné omeletě, jako ozdobu na slaný koláč quiche nebo do sendvičů.
Zralý či přezrálý banán skvěle využijete v tomto jednoduchém receptu. Výživné a přirozeně sladké placičky se hodí ke snídani nebo do krabičky na výlet.
Šťavnaté barevné papriky bohatě naplněné výraznou šunkovo-žampionovou směsí a sýrem cheddarem. Snadné na přípravu, efektní na talíři!
Předem orestovaný květák na cibulce zajistí výraznou chuť v tomto zapečeném jídle. Vrstvy batátů, květáku a smetanové sýrové omáčky k sobě sedí. Syté a šťavnaté jídlo plné vlákniny.
Čím naplnit tortillu, aby byla vláčná, šťavnatá a nic z ní neteklo ani nepadalo? Mrkvový hummus je perfektní základ!
Lívance bez kynutí, které jsou hotové raz dva. Receptura bez cukru! Ricotta jim dodá vláčnost, sytost a přirozenou sladkost.
Moučník s jemnou a šťavnatou jablečnou náplní, která je svěží a výrazná díky citrónům. Tento recept ocení ti, kteří preferují "nepřeslazené moučníky". 🙂
"Něco dobrého sladkého" pro ty, kteří preferují dezerty bez mouky. Tento dezert je snadný na přípravu, plný máku a vláčný po ovoci.
Výhodou masovo-zeleninových kuliček je jejich odlehčená chuť a šťavnatost. Skvělý způsob, jak snadno zapojit zdravou a zářivou červenou řepu.🙂 Chutnají výborně třeba s bramborovo-batátovou kaší.
Ze svazku ředkviček a vajec máte během chvíle osvědčenou pomazánku, která je jemná, nepálí. Vynikající je na celozrnném žitném chlebu nebo křehkých křupavých knackebrotech.
Vynikající a rychle připravené placky. Vláčné díky bramborám, syté díky tvarohu a vejcím. Pečení v troubě je bezpracné a praktické!
Hustá, krémová, voňavá, sytá a rychle hotová polévka. Speciální a výživná díky luštěninám. Kvalitní ingredience jsou zárukou kvalitního výsledku.🙂
Rýžové nudle s tofu a zeleninou jsou extra rychle připravené. Opečená vaječná omeleta, opražené burské oříšky a sladko kyselá limetková zálivka dodají nudlím specifickou a výraznou chuť.👍
Tyto vafle v sobě mají zapečenou šunku, lahodný sýr a bylinky. To jim dodává atraktivní chuť! Výborné jsou teplé i studené...
Do zlatova pečená zelenina v troubě se hodí jako příloha. Když se mrkev potře medovou marinádou a zeleninu namáčíme do jogurtového dipu, je to skvělá chuťovka!
Sekaná z kvalitního krůtího masa s pořádnou porcí brokolice je šťavnatou a osvědčenou alternativou tohoto tradičního jídla. Upéct ji ve formě je praktické a pohodlné! 🙂
Jednoduchá a bleskově připravená chuťovka a zajímavá kombinace. Křupavá bagetka, krémový rozpečený sýr a pikantní brusinková omáčka...Žádná nuda! 🙂
Šťavnaté a chuťově výrazné domácí knedlíčky z vařeného krůtího masa. Díky malé vychytávce skvěle drží pohromadě a v polévce se nerozpadnou.
Sladké, vláčné a výživné kuličky ze 4 ingrediencí. Namočené do kvalitní hořké čokolády chutnají jak báječný dezert.
Rychle hotová krémová zeleninová polévka bez mouky. Snadná na přípravu. Opečené kostičky sýra jí dodají sytost, opražená semínka zase báječnou křupavost.
Jednoduchá a chuťově výrazná pomazánka, která v sobě schová celý svazek ředkviček. Perfektní je s pažitkou, namazaná na vícezrnné bagetce nebo žitném kváskovém chlebu.
Vynikající křehký a extra šťavnatý moučník plný bohaté jablečné náplně. Jednoduchý na přípravu. V hlavní roli přirozeně bezlepková čiroková mouka.
Těstoviny hotové do 15 minut. Extra snadné na přípravu. Kombinace křupavých zelených fazolek, výrazné chuti lososa a smetanového cottage je osvědčená.👍
I bez másla a mouky můžete vyrobit křupavou drobenku, která je typická pro tento jednoduchý dezert plný šťavnatého ovoce.
Žádná suchá rýže! Pořádná porce do zlatova orestované cibule dodá atraktivní chuť, vařené maso z vývaru zase porci bílkovin a brokolice šťavnatost.
Plátky batátů opečené na pánvi na přepuštěném másle. Během pár minut máte připravenou zajímavou přílohu bohatou na betakaroten.
Vyrobit si domácí sladký kakaový prášek s drobnými granulkami je extra jednoduché. Na teplé kaši je lahodný.
Chuťově jedinečná a atraktivní pomazánka! Typově připomíná známou budapešťskou pomazánku, místo kyselé nakládané papriky však její základ tvoří čerstvá červená paprika pečená v troubě.
Hřejivá voňavá a hustá polévka plná výživných ingrediencí. Kombinace čočky a jahel zajistí její sytost. Příprava je velmi jednoduchá, zcela se obejdete bez mouky.
Rychlé a syté jídlo bohaté na bílkoviny. Čočkové těstoviny jsou v kombinaci s výraznou tuňákovou omáčkou krémové a vláčné. Jemně štiplavá řeřicha chuť skvěle dotáhne.
Vláčné, voňavé a křehké karbanátky bez masa. Základ tvoří výživné fazole adzuki. Ve spojení s opečenou cibulkou, česnekem a rajčatovou pastou je o výraznou chuť postaráno...
Bramborový salát, ve kterém je zakomponovaná pořádná porce zeleniny. A celkem nenápadně. Kostičky celeru jsou těm bramborovým totiž hodně podobné.
Sytá, výživná a chuťově výrazná kaše bez vaření, která je rychle hotová. Zkuste quinoa vločky zalít domácím kešu mlékem, které připravíte raz dva.
Sytá a hustá polévka, která je díky použití mletého masa jednoduchá na přípravu. Krásně červená díky paprice a rajčatové pastě, voňavá po majoránce a česneku.
Jednoduchý na přípravu, vláčný, sytý, bohatý na bílkoviny a zcela bez mouky. Perfektně vyřeší chuť na něco dobrého.🙂
Ryba v papilotě je jistý způsob, jak mít rybu křehkou a šťavnatou. Do balíčku můžete schovat různé druhy zeleniny a bylinek. Všechny chutě se báječně propojí!
Krémová, hustá, nádherně barevná a dokonale hladká hrášková polévka bez mouky. Skvěle ji pak doplní vychytané domácí knedlíčky z polenty...
Díky pomalému vaření získá rajčatová omáčka plnou intenzivní chuť. Maso je dokonale měkké. Zajímavou přílohou je rýže parboiled s divokou rýží.
Jak jednoduše lze vyrobit z ořechů voňavou a křupavou lahůdku. Zajímavá chuťovka nebo ozdoba zeleninových salátů.
Výborná krémová luštěninová pomazánka, která je hotová za pár minut. Cizrna jako základ pomazánky vyniká v tom, že můžeme její jemnou chuť pokaždé změnit díky jiné výrazné ingredienci. Teď to jsou sušená nakládaná rajčata.
Dokonale uvařená cizrna rozmixovaná s pečeným celerem. Základ výborné luštěninové polévky. Zjemněná rostlinnou smetanou a ozdobená opraženými křupavými dýňovými semínky je chuťově velmi atraktivní...
Zapečené brambory, které jsou bohaté na chuťově výrazné ingredience. Hořčicová omáčka jim dodá šmrnc. Zajímavé a snadné jídlo.🙂
Úžasná verze na oblíbený moučník brownies. V hlavní roli fazole a čokoláda. Voňavý, chuťově plný, neodolatelný... 🙂
Noky z upečené dýně Hokkaido jsou zajímavé nejen vzhledem. I obyčejně opečené na másle, se sýrem a bylinkami mají skvělou chuť.
Osvědčený koláč, který se vždy povede. I přes svůj celozrnný charakter je křehký, vláčný, šťavnatý. Skvěle chutná i s minimálním množstvím cukru.
Netradiční chuťovka na párty, která je hotová za pár minut! Ve špaldové variantě, s kvalitní hořkou čokoládou a chilli papričkami jsou šmrncovní a na úrovni.🙂
Jednoduchý recept na tradiční indický pokrm. Dhál je chuťově bohatý, krémový, sytý... A porce luštěnin v jídelníčku je zajištěná.👍
Dobře ochucený bramborák je vděčná klasika...Má však i svoje osvědčené varianty. Zkuste bramboráky se zářivou dýní. Ozdobené smetanovým krémem a uzeným lososem jsou perfektní!
Kouzlo těchto jednoduchých pečených placiček je v jablečném pyré. To se postará o dokonalé propojení ingrediencí i sladkost. Není třeba přidávat žádný tuk ani cukr...👍
Když dělám menší kapsičky, plním je raději sladkou náplní. Větší kapsy dělám "na slano" a dávám do nich pořádnou porci výrazné náplně. Teď špenátovo-sýrovou...
Předem upečené papriky a mrkev dodají této jednoduché krémové polévce výraznější chuť. Příprava je extra snadná, výsledek výborný!
Dýňová polévka se dá dobře kombinovat s mrkví, paprikou, červenou čočkou, ale také s pomerančovou šťávou. Pomeranč dodá polévce netradiční a atraktivní nádech.👍
Toto tvarohové těsto nemá chybu. Prověřené, perfektně se s ním pracuje. Ať už z něj vyrobíte povidlové kapsičky nebo ořechové šátečky, dopadne to výborně!!😀
Křupavé topinky s bohatou vrstvou čistě rostlinné směsi, jejíž základ tvoří hlíva, tofu a cuketa. Správné dochucení zajistí výraznou chuť.🙂
Noky obalené vyladěnou hustou domácí rajčatovou omáčkou. Zapečené s rozteklým sýrem. Jednoduché a atraktivní jídlo.🙂
Extra jednoduchý recept, který překvapí svojí atraktivní chutí. Lahodný kořeněný květák a pečená, lehce křupavá cizrna...S domácím jogurtovým dipem perfektní!
Jemně mletou pohankovou mouku lze výborně využít při přípravě palačinek. Přidáním jablek do těsta jsou extra vláčné...👍
Jednoduchý hrnkový recept na moučník plný jablek. Vláčný, sladký, pocákaný domácí kakaovou polevou ještě lepší!
Tofu knedlíčky jsou skvělou možností, jak i bez masa doplnit polévku o bílkoviny. Díky pečení v troubě drží pohromadě a lépe chutnají.
Jedna z osvědčených verzí na kynuté skořicové šneky. Nadýchané, vláčné, velmi jedlé 👍
Mít doma v zásobách 1 balení kvalitních baltických rybiček se hodí. Obzvlášť, když je chuť na dobrou domácí pomazánku s čerstvým chlebem. Orestovaná kořenová zelenina jí dodá nejen vlákninu, ale i jemnější chuť.🙂
Výrazná brokolicovo-sýrová pasta, která obalí každou těstovinu je jednoduchým fíglem tohoto receptu. V tom malé křupavé kousky brokolice, voňavý česnek a hoblinky Pecorina! 👍
Pizza z pitta chleba je výborné, zábavné a rychlé jídlo. Obložit ji můžete bohatě a pestře podle své chuti. Co třeba šunka, sýr a brokolice? 🙂
Dobře ochucená a upečená zelenina je snadný a atraktivní způsob, jak sníst pořádnou porci vlákniny. A k tomu bílkoviny v podobě výrazného hustého vaječného dipu.
Rýže připravená v troubě má své výhody. Je vždycky "tak akorát", nedá se na ní nic moc zkazit. Ovoněná hřebíčkem perfektně sedne třeba k čočkovému dhalu nebo ke kari.
Pořádná porce křupavého květáku v lahodné pikantní kokosové kari omáčce. Jednoduché a hřejivé jídlo. 👍
Každé zrno kukuřice je nasáklé chutí a vůní másla, česneku a bylinek. Skvělá příloha téměř bez práce!
Jednoduchý a vyzkoušený recept na kynuté lívance. Díky jablkům jsou šťavnaté a chuťově bohatší. Extra voňavý domácí skořicový cukr jim nasadí korunu. 🙂
Občas přijde chuť na křupavý obalovaný sýr. Místo tradiční strouhanky z bílé mouky zkuste jáhlovou. Je bezlepková a úžasně křupavá!
Půl kila kysaného zelí s voňavou schwarzwaldskou šunkou na křehkém máslovém těstě. Klasika, ze které se najíte, nebo pohostíte návštěvu.
Osvědčený recept na jednoduchou květákovou polévku obohacenou o bezlepkovou obilovinu v podobě jáhlových vloček. Výsledkem je úžasně krémová polévka.
I z takové obyčejné základní suroviny jako jáhly je možné vyrobit krémový dezert, který překvapí svou báječnou chutí...
Kuskus je skvělou surovinou pro rychlá jídla. V kombinaci se šťavnatým mletým masem a orestovanou křupavou paprikou má šmrnc! 👍
Lehce křupavá kedlubna s hráškem a mrkví obalená dobře ochucenou krémovou smetanovou omáčkou. Verze bez lepku, s rostlinnou smetanou. Rychlé, jednoduché...
Jednoduchý švestkový koláč z jogurtového těsta, který můžete mít během chvíle v troubě. Jogurt dodá těstu super konzistenci a vláčnost, švestky extra šťavnatost a drobenka křupavost. 🙂
Lívanečky nemusí být jen sladké. S různými druhy čerstvých sýrů či pomazánek skvěle chutnají i ve slané variantě. Červená řepa jim dodá vláčnost a netradiční barvu.👍
S červenou řepou se dají dělat divy. Její jedinečná chuť jde skvěle 👍dohromady s kari kořením a kokosovým mlékem. V tomto provedení patří v některých exotických zemích mezi tradiční jídla.
Extra jednoduchý a prověřený recept na tvarohové knedlíky s ovocem. Do těsta lze zabalit švestku, meruňku, jahodu, borůvky. 👍
Jak zajímavě upravit krůtí nudličky, cuketu a špecle? Zapéct je v troubě pod křupavou zlatavou krustou!
Skvělý salát plný živin, chutí i barev. Výborné ingredience vyladí a propojí domácí sladko-kyselá zálivka...
Kuřecí prsa z pomalého hrnce považuji za jednu z nejsnadnějších a nejlepších možností, jak připravit chutné a měkké maso nejen do salátů.
Když makovec, tak v něm musí jít především a hlavně o mák. A to tento splňuje! Jednoduchý recept, který funguje a chutná.
Jak atraktivně využít bio hovězí mleté maso? Inspiraci přináší tradiční mexické burritos, tortilla naplněná šťavnatou masovou směsí s fazolemi. Skvělý mix chutí a vůní.
Pórek má jedinečnou chuť, která vynikne v polévkách, salátech, slaných koláčích, ale také pomazánkách. Tady je jedna osvědčená...
Snadné na přípravu, z dostupných surovin. Hodí se jako zdroj energie na výlety či sport, skvěle poslouží i jako sladkost na chuť. 👍
Rychlý dezert, ideální pro období čerstvého sezónního ovoce. Štavnatý uvnitř, křupavý na povrchu. Drobenka z mandlí a špaldové mouky je skvělá!
Krémové polévky jsou velmi jedlý způsob, jak do jídelníčku zapojit luštěniny a zeleninu. V tomto receptu hrají hlavní roli bílé fazole...🙂
Těstoviny s rychlou domácí rajčatovou omáčkou, která je doplněná o kousky mrkve a tradiční španělské chorizo.
Spojení výrazné makrely, smetanového sýra a šťavnaté cukety je povedené! Během pár minut je na stole výborná domácí pomazánka...
Extra vláčný a jednoduchý moučník, který máte za pár minut v troubě. Pro cuketovou sezónu ideální. Vynikající je také ve slavnostnější verzi s citronovou polevou.🙂
Bulgur je výživná a praktická obilovina moderní kuchyně. Kromě přílohy se skvěle hodí jako kvalitní zdroj sacharidů do různých zeleninových či masových směsí. Tato verze s hovězím masem a zeleninou je chuťově bohatá.
Jednoduchý recept, když je cílem upéct něco "sladkého zdravého". Těsto je připravené raz dva. Výsledkem jsou malé voňavé, vláčné a akorát sladké chuťovky, které se hodí i jako svačinka do krabičky.
Sandwich, se kterým není žádná nuda. Rozpečený sýr a "zelená bomba" quacamole zajistí perfektní chuť. A ještě je krásný na pohled. 🙂
Tradiční bezlepkový moučník, jehož základ tvoří výživné jáhly. V zimě se do něj hodí sušené ovoce, v létě zase různé druhy čerstvého. Se šťavnatými meruňkami je výborný! 👍
Máte chuť na bezmasou verzi lasagní? A nechcete se vařit s bešamelem? Zkuste tyto lasagne s orestovanou cuketou a jednoduchou omáčkou se sýrem a zakysanou smetanou. Snadné a výborné! 👍
Rychlý, snadný, nemastný a extra jednoduchý recept, jak mít během pár minut z půl kila květáku plech plný výborných placiček 🙂
Někdy se to vyloženě hodí a dojde řada na chlazené listové těsto. Během chvíle jsou křehé šátečky na stole. Pudinkovo-jablečná náplň je v nich výborná.👍
Takovou pomazánku nikde nekoupíte. Takovou je třeba si vyrobit doma. Je to rychlé, jednoduché a výsledek výborný! 👍
Když je třeba udělat rychle něco k jídlu, omeleta je vždy dobrý nápad. Tato verze s opečenými bramborami, pórkem a tofu je extra sytá a šťavnatá.👍
Nejpřirozenějším způsobem, jak připravit domácí rýžovou kaši, je sáhnout po celozrnné kulatozrnné rýži. Ve srovnání s "instantní přípravou" je kaše sytější, nutričně bohatší a chuťově opravdovější.👍
Za tepla, za studena, na oběd, na večeři, ke svačině, do krabičky do práce... Dát si tyto křupavé rýžové placičky se zeleninou je vždy dobrý nápad! 🙂S domácím dipem výborné!
Zelený hrách, to není "jen" hrachová polévka nebo hrachová kaše jakožto jídlo chudých nebo zlo ze školní jídelny.😅 Ze zeleného hrachu můžete snadno připravit výborné karbanátky a doslova překvapit...🙂
Křehké, křupavé, akorát sladké, s čokoládovými kousky uvnitř lahodné. 🙂Základem výborných sušenek je skvělé těsto s tím správným poměrem ingrediencí.
Pečená dýně přijde vhod ať už jako hlavní jídlo, příloha nebo chuťovka. Výhodou dýně hokkaido je, že se nemusí loupat. A to šetří čas. S domácím vaječným dipem poslouží jako malá lehká večeře.👍
Pikantní šťavnatá směs z fazolí Adzuki je velmi jednoduchá na přípravu. Hodí se k rýži, ale také k chlebovým plackám. Výživné a chutěmi nabité jídlo.
Verze zelňačky, u které nepotřebujete žádná uzená masa či klobásy. Díky ochuceným a orestovaným žampionům v kombinaci se zakysanou smetanou má polévka spoustu chuti a šmrnc...👍
Voňavá pečená zelenina, ochucený bylinkový sýr cottage a čočkové těstoviny jsou skvělým základem pro snadné a výživné jídlo.
Osvědčené těsto na závin, které se hodí jak k ovocným, tvarohovým, ořechovým, ale i slaným náplním. Teď se ale držme té největší klasiky. Jablečné... 😇
Do wrapu se dá zamotat cokoliv. A nemusí to být buď a nebo. Buď maso nebo zelenina, buď maso nebo sýr... Dáme tam všechno pěkně dohromady. A česnekový dresing k tomu. To je chuti! 👍
Varianta na zeleninu zapečenou se sýrem. Není třeba pokaždé vymýšlet zapékací směsi se smetany, sýra a vajec. Stačí kus správného typu sýra a užít si jeho čistou chuť s bohatou porcí zapečených brambor a zeleniny.
Loupat 10 na tvrdo uvařených křehkých křepelčích vajec stojí nějaký ten čas. Lze na to jít snadněji. Ideální je zastřené křepelčí vejce či jeho krátká úprava v troubě. Skvěle se hodí ke křupavému toustu a pikantní sýrové pomazánce.
Bez mouky, bez smetany, přesto hustá a krémová. Cizrnová polévka může mít mnoho forem, tato je obzvlášť voňavá a také plná zeleniny.👍
Poctivě upečená červená řepa je lahůdkou sama o sobě. Zkuste ji pak krátce zapéct s atraktivním balkánským sýrem a doplnit opraženými semínky...Nadchne!
Cizrna, červená cibule, sladká rajčátka, česnek a bylinky. To je více než dobrý základ pro rychlé jídlo nabité kvalitními živinami.
Připravit si domácí halušky z brambor je velmi snadné. Ve spojení s bryndzou a domácí slaninou se jedná o tradiční slovenské jídlo, které je chuťově jedinečné.
Chcete zaujmout na talíři a zároveň si dopřát porci listové zeleniny? Tento snadný recept na zářivé špenátové palačinky stojí za vyzkoušení. Skvělé jsou jen se sýrem, uzený losos jim ovšem dodá jedinečnou chuť.
Chroupat celé ředkvičky může být pro někoho příliš intenzivní. Pokud z nich uděláte pomazánku, zjemníte tím jejich chuť a vyřešíte otázku "co na chleba?"
Cibulačka je tak jednoduchá a tak vynikající polévka. Hustá, voňavá a s křupavými zapečenými sýrovými krutony vyladěná! 👍
S čím jsou dobré topinky? S česnekem, se sýrem, s různými pomazánkami... Co je ale bohatě obložit zeleninou a zároveň tělu dodat mnoho ochranných látek? Ochucená rajčatová směs s cibulí a česnekem je ideální.
Žádné "jídlo chudých a levný zdroj bílkovin"... Hrachová kaše je vynikající, úžasně voňavá a sytá příloha. Doplněná o pořádnou porci zlaté cibulky má ten správný šmrnc.
Inspirace na snídani pro milovníky výrazných sýrů, poctivé zeleniny a domácího pečiva.
Domácí mléčný řez je atraktivní dezert či svačina pro malé, střední i dospělé.🙂 Tentokrát si posvítíme na to, jak ho jednoduše vyrobit úplně bez mouky.👍
Hustá polévka plná zeleniny voňavá po hříbkách, česneku a majoránce. Tentokrát obohacená o čirokovou mouku, která najde uplatnění v mnoha receptech...
Kdo by chtěl jíst chuťově nudný salát... To se v tomto případě nestane. Sladko - kyselá chuť meruněk ve spojení s výraznou fetou, rukolou a vyladěným domácím dresinkem je sázkou na jistotu.
Výrazná sladká rajská omáčka s pečenými masovými kuličkami je oblíbenou klasikou, která má mnoho verzí. Tato je s krůtím masem, rýží a bezlepkově zahuštěnou omáčkou.
Koho by nebavilo namáčet si křupavé tyčinky v krémovém sýrovém dipu. Domácí verze známé svačinky je báječná! 🙂
Správně upravené a ochucené zelené fazolky jsou delikátní přílohou. Zároveň jsou dobrým zdrojem živin a vynikají nízkou kalorickou hodnotou.
Cizrna je vděčná, výborná a chutná luštěnina. Polévkám dodá nejen sytost, ale i nutriční benefity. 👍
Uzený losos je velmi výraznou ingrediencí. Dokáže dodat luxusní chuť těstovinám, salátům, krémovým zeleninovým polévkám a pomazánkám. Obzvlášť v kombinaci s koprem a citrónem.
Extra jednoduché mrkvové placičky, které jsou se vším všudy do 10 minut na stole. Štavnaté a křupavé, s tvarohovým dipem perfektní!
Vyzkoušený recept na tradiční velikonoční mazanec, který je vylepšený o tvaroh. Akorát nadýchaný, akorát vláčný, akorát sladký...👍
Když máte v plánu maso a zrovna se vám nehodí trávit u plotny 2 hodiny, je dobré vytáhnout velký pekáč, naskládat do něj maso, brambory či jinou zeleninu, šoupnout to do trouby a hotovo! 🙂
Šťavnaté flíčky se zelím, to je klasika. Stačí někde ulovit hlávku zelí, koupit kvalitní vaječné flíčky, nabrousit nůž a vše je připraveno. Jednoduché, chutné...🙂
Tato pomazánka je výborná nejen na pečivo, ale také na křupavé tousty či k bramborám na loupačku.
Zeleninové špízy je super nápad, jak sníst zeleninu a zároveň vyrobit pěkně vypadající přílohu. Příprava je snadná a raz dva hotová...
Pro pestrost jídelníčku je vhodné střídat různé druhy obilovin. Netradiční červená quinoa se výborně hodí k obohacení rizota. Spolu s tofu pak v jídle zajistí bohatou porci bílkovin.
Bezpracná příprava masa. Kořeněná jogurtová marináda masu dodá zajímavou chuť i šťavnatost. Vše se peče v troubě samo bez starostí...
Rybí pomazánka nemusí být jen ze sardinek. Výborně poslouží i čerstvý rybí filet. Když se správně ochutí a spojí s kořenovou zeleninou, připomíná známou humrovou pomazánku.
Nápad na sytý a barevný salát v čistě rostlinné verzi. Těstoviny zasytí, opečené tofu je zase zdrojem bílkovin a výrazné chuti. Vše perfektně doladí domácí bylinková zálivka ve stylu pesta.
Kombinace jablek, skořice a medu nikdy neomrzí. Spojte je s tradičními francouzskými tousty a máte zajímavou snídani "jako z filmu".
Výborný recept na domácí verzi známých sušenek z krabice. Vychytaný poměr ingrediencí je zárukou plného plechu lahodných křehkých sušenek. 👍
Tento toustový chléb nevydrží tak dlouho jako ten kupovaný. Je totiž tak dobrý, že prostě nevydrží. Kromě "opravdové" chuti je obrovskou výhodou jasné složení bez zbytečných aditiv.👍
Když chceme sytější verzi tradiční bramboračky, perfektně poslouží velké bílé fazole. Bílé máslové fazole jsou zdrojem bílkovin, vlákniny a celkově bramboračku vylepší a obohatí.
Když máte dobrou kedlubnu, bohatě stačí nakrájet ji na plátky a chroupat a chroupat. 🙂Pak je tu ale ještě možnost kedlubnu zapojit do pomazánky ... Na čerstvém žitném chlebu výborné!
Nápadů, jak zapojit kyselé zelí do jídelníčku není nikdy dost. A toto je jeden z atraktivních způsobů. Zelné bramboráky mají nejen šmrnc, ale i více vlákniny. Díky pečení v troubě nejsou zbytečně mastné... 🙂
K výrobě této tuňákové pomazánky nebudete potřebovat ani vejce, ani tofu, ani majonézu, ani žádný krémový sýr. Přesto bude hutná, krémová a plná chuti. 🙂
Ryba po mlynářsku je takový kompromis mezi dušenou a křupavou obalovanou rybou. Extra rychlá příprava je výhodou. Výsledkem je chuťově atraktivní lehce křupavá a šťavnatá ryba.
Na rajčatových omáčkách je skvělé to, že se dají obměňovat do aleluja. Typická atraktivní rajčatová chuť zůstává, pokaždé ji ale vylepší jiné ingredience. Někdy sýr, jindy olivy, teď to jsou bílé máslové fazole.
Jak rychle a jednoduše se dá vyrobit zdravá svačinka nebo jen tak "něco na chuť"? Stačí mít kefír a mražené jahody. Vynikající!
Rukola se nemusí používat jen jako "salát", ale také jako "zelená bylinka". Stačí ji na drobno nasekat a obohatit tak třeba česnekovou pomazánku. Jak chuťově, tak nutričně.
Rukola nepatří jen do salátu. Když se na jemno naseká a krátce prohřeje na pánvi spolu s plátky do zlatova opečeného česneku, výborně se hodí do těstovin.
Aby se brambory hodily do zeleninového salátu, musí být správně upravené. Dobře dochucené, pevné a na povrchu křupavé.
Spojením avokáda a hustého jogurtu vznikne jemná pomazánka. Když ji nutričně obohatíme o konopná semínka a kvalitní olivový olej, je o bohatou dávku "zdravých tuků" postaráno.
Udělat si domácí pudink je velmi snadné. Stačí se držet základního receptu a pak ho různě obměňovat.
Když je chuť na sladké palačinky a nechcete do nich namazat půl sklenice přeslazeného džemu, přichází na řadu jemný Skyr bohatý na bílkoviny a husté domácí pyré z jahod. Výborná kombinace! 🙂
Rychlý a jednoduchý recept, jak elegantně zapojit do polévky brokolici a domácí knedlíčky. Rozvařené brokolici a chuťově nudným zavářkám odzvonilo. 😀
Vyzkoušený a osvědčený recept na bramborové knedlíky. Domácí knedlíky mají jedinečnou chuť a jejich příprava není vůbec složitá. S pečeným masem a špenátem jsou prověřenou klasikou.
Ingredience stačí jen smíchat a máte plnou pánev výborného rizota. Dle typu zvolené rýže může mít jídlo více sypkou či naopak vláčnou konzistenci. Větší množství orestované cibule dodává jedinečnou chuť.
Pár vajec se v lednici vždycky najde a ty mohou být skvělým základem pro kyprou a vláčnou omeletu mnoha variant. Zkuste verzi s orestovanými žampiony a výrazným sýrem.
Kdo má rád zeleninu, je salát vždy dobrý nápad. Co když ale chceme, aby více zasytil? Výborné je přidat rýži, vejce a svěží domácí zálivku!
Variace na jednoduchý dezert ze 2 tvarohů. Ingredience, která v tomto případě vyniká je mák. Výsledkem je vláčný dezert, který poskytuje zajímavou porci bílkovin.
Karbanátky z krůtího masa pečené v troubě spolu se zeleninovými špízy je praktický nápad, jak mít bez velkého úsilí plný plech sytého jídla.
S masem může být buď hodně práce nebo málo práce. Tento recept je tipem na to, jak mít během chvilky naloženo a pak bez práce upečeno.
Jidáše jsou tradiční sladké velikonoční pečivo, které se po upečení potírá zdraví prospěšným medem. Nejčastěji se motají z provazů těsta do různých tvarů. Mohou mít ale i tvar ptáčků a přivolávat tak jaro.
Když přijde chuť na rozpečený a lehce rozteklý sýr, není nutné ho schovávat do klasického trojobalu a smažit na pánvi. Možností je zapéct sýr v troubě spolu s domácí marinádou z kvalitních ingrediencí.
Nízká cena, vysoká dostupnost, bohatý zdroj vitamínu C, vlákniny a prospěšných bakterií. To je kysané zelí. Jedním z nejsnadnějších způsobů, jak z něj něco vyrobit je tento jednoduchý, oblíbený a chuťově atraktivní salát.
Koláče z křehkých těst jsou obecně velmi atraktivní. Často ale obsahují velké množství cukru. Ono to jde ale i bez něj. Křehké těsto s mrkví a jablečnou náplní zajistí dostatečnou a přirozenou sladkost. A báječnou chuť!
Do paprik se dá napěchovat kdeco. Maso, sýry, obiloviny, luštěniny, ale také další zelenina. Třeba květák. Když se doplní čerstvým i vyzrálým sýrem, je o šťavnatou náplň postaráno.
Podušené hrušky se skořicí lehce oslazené medem mají úžasnou chuť, která vynikne třeba na domácích lívancích. Lívance ve verzi s jemně mletou pohankovou a špaldovou moukou obsahují více vlákniny.
Každá pomazánka se na topinky nehodí. Tato z fazolí adzuki, vajec a ajvaru je na ně jako dělaná. Akorát hutná konzistence, bohatá na bílkoviny, chuťově výrazná.
Fazole adzuki patří mezi nutričně velmi zajímavé luštěniny. Pokrmům dodají bohatou porci bílkovin i vlákniny. Výborně chutnají v kombinaci s rajčaty, česnekem, bylinkami a rýží. V rámci pestrosti jídelníčku se rozhodně vyplatí je pravidelně zařadit.
Cizrnová mouka je výborným a praktickým pomocníkem v moderní kuchyni. Jednoduše ji lze zapojit i při přípravě bábovky. Hrníčková verze celou práci usnadňuje.
Jedna z dalších oblíbených verzí voňavé a husté gulášové polévky. Speciální ingrediencí je zde čerstvá červená paprika, která polévku obohatí ve všech směrech.
Čerstvý polníček, pečené papriky ochucené česnekem, olivovým olejem a balsamikovým octem. Jako zdroj bílkovin dobře stravitelný sýr Ricotta, který skvěle doladí čerstvě namletý pepř. Výborný salát!
Máte chuť dát si ke snídani vejce? A nechce stát u pánve? A máte chuť si snídani z vajec zabalit na cestu s sebou do krabičky? Zkuste vaječné muffiny. Velmi praktická záležitost :)
Kvalitní plněné těstoviny jsou výborné samy o sobě, přesto je velmi chutné je ještě vylepšit. Nasekaná rukola spolu s olivovým olejem a výrazným tvrdým ovčím sýrem jsou skvělou kombinací.
Jeden ze známých receptů italské kuchyně, kterým se lze inspirovat. Tradiční kulatozrnná rýže, čerstvé listy špenátu, vývar a parmezán zajistí krémovou konzistenci. Česnek a citronová šťáva zase perfektně doladí chuť.
Lahodné, rozplývající se na jazyku. Domácí sladkost určená milovníkům hořké čokolády. Potřebujete jen 3 ingredience. Příprava zcela jednoduchá, skvělý výsledek jistý.
Návod, jak téměř bez námahy zpracovat syrovou červenou řepu. Výsledkem je výborná, zemitá a koncentrovaná chuť této zdravé kořenové zeleniny.
Batáty neboli "sladké brambory" lze využít všude tam, kde brambory. Narozdíl od nich mají ale více živin a skvěle se hodí při přípravě krémové zeleninové polévky.
Když máme zájem nahradit "klasickou" přílohu zeleninou, skvěle poslouží restovaná cuketa. Čím kratší dobu se připravuje, tím je křupavější.
Příprava této bábovky vám zabere jen pár minut. Je opravdu snadná, rychlá, nadýchaná a díky příjemnému citronovému nádechu není mdlá.
Voňavá a chuťově výrazná omáčka, která se přesně hodí k těstovinám. Žádné dlouhé krájení, loupání, naopak máte do 10 minut na stole.
Červená řepa jednoznačně patří do zdravého jídelníčku. A když s ní chcete mít co nejméně práce, tak zabalit do alobalu, hodit do trouby na 200 a pryč ruce od toho :-) Pak už jen minutková práce jako rozpéct kozí sýr a naházet na talíř nějakou tu zeleň :)
Hned po haluškách s bryndzou jsou ty se zelím a uzeným druhou nejčastější variantou. Těch dalších oblíbených variant je ale mnohem více. A nemusíme k tomu potřebovat ani žádné maso. Zkuste zapojit zelí a uzené tofu :)
Recept na domácí bramborové halušky, které můžete pro změnu obohatit špaldovou moukou. Příprava je velmi snadná.
Smetanové omáčky patří do české kuchyně a tradičně se zahušťují jíškou nebo moukou rozmíchanou ve smetaně. Co když to ale chceme jinak? Mnoho tradičních omáček lze elegantně zahustit třeba kořenovou zeleninou.
Dělat z květáku rýži? No to je teda nápad... A je to výborný nápad! Ocení ti, kteří mají zájem snížit příjem sacharidů, nebo jednoduše zařadit do jídelníčku více zeleniny.
Pokud si libujete v pikantních chutích, tak vás nemůže zklamat tato snadná krémová zázvorová polévka.
K dobré pórkové polévce vede mnoho cest. Tato je hustá, krémová, chuťově výrazná a jde to i bez mouky a smetany.