Rychle / jednoduše / zdravě
Chutí intenzivní polévka plná zeleniny a bylinek, s kostičkami křupavé cukety. Závěrečný šmrnc jí dodá sýr, který se v polévce lehce rozpustí...
Vláčný sandwich s bohatou a výraznou náplní v podobě tuňákového salátu. Pořádná porce do měkka podušeného pórku se skvěle spojí s tuňákem a sýrem cottage. Dávka vlákniny i bílkovin zajištěná.
Poctivé muffiny, které jsou vláčné a syté díky tvarohu. Kakao jim dodá výraznou barvu a intenzivní chuť. Kousky čokolády z nich dělají sladkou atraktivní svačinku. Skvělé jsou i s celozrnnou či alternativní moukou.
Skvělé syté těstoviny, které máte do 15 minut na stole. Křehké kousky masa v krémové smetanové omáčce. Vše vyladěné výrazným parmezánem. Omáčka bez mouky.
Sytá a na přípravu snadná polévka. Díky droždí má zajímavou výraznou chuť. Červená čočka zajistí přirozenou hustotu bez potřeby mouky.
Křehké kousky opečeného masa v lahodné a přirozeně husté smetanové omáčce. Vyladěná chuť. Snadná příprava. S rýží skvělé!
Jedna z rychlých variant na oblíbené noky se špenátem. Díky opečenému masu má jídlo šmrnc, špenát je zase hezky krémový a hustý díky smetanovému sýru.
Zdravá sladká a výživná svačinka ze základních surovin nebo zapečená energie na cesty. Sladké mandle v kombinaci s křupavými dýňovými semínky a výraznými brusinkami perfektně sedí dohromady.
Rychlé těstoviny, tentokrát v podobě špaget bez lepku. Během chvíle máte talíř plný výrazných chutí. Orestovaný česnek, intenzivní sušená rajčata a vyzrálý Grana padano spolu hrají perfektně dohromady.
Rychlá a praktická příprava malých kuřecích řízečků, které jsou díky kukuřičné strouhance extra křupavé. Skvělé jsou s bramborovou kaší, která je vylepšená batáty. Batáty kaši dodají nejen vlákninu, ale i jedinečnou chuť i barvu!
Krátce povařené růžičky květáku perfektně poslouží jako základ dobré domácí pomazánky. Vejce a žervé jí dodají hutnou konzistenci a sytost. Ideální pro ty, kteří preferují domácí odlehčené verze tradičních pomazánek.
Šťavnatá sekaná, která není jen o mase. Šmrnc jí dodá orestovaná cibule. S poctivou bramborovu kaší tvoří klasickou kombinaci. Zkuste talíř ještě doplnit o porci orestované zeleniny...🙂
Pomazánka, do které snadno zakomponujete celou papriku. Výrazná niva a červená cibulka jí dodají šmrnc. Domácí pomazánka z kvalitních surovin je perfektní na čerstvém chlebu.🙂
Skvělá rychlá pomazánka, která vyřeší snídani, svačinu či rychlou večeři. Plná kvalitních bílkovin. Hodí se na žitný chleba, celozrnný rohlík i křehké chlebíky.
Vláčné a křupavé karbanátky, jejichž základ tvoří luštěnina cizrna. Díky přípravě na pánvi jsou se vším všudy hotové do 15 minut! Skvěle k nim sedí máslové šťouchané brambory.
Tradiční polévka, kterou známe odmalička. Verze z kvalitního rajčatového protlaku, který máme často v zásobách. Chuťově výrazná polévka, která je doplněná o rychle hotové rýžové nudličky.
Vajíčková pomazánka je výborná i ve své základní verzi. Občas je však chuť dát jí šmrnc další zajímavou ingrediencí. Třeba výraznou Nivou, která navíc pomazánce dodá hezky mazlavou konzistenci.
Stačí mít uvařenou rýži a připravené jsou raz dva. Mrkev a kurkuma jim dodá zářivou barvu. S domácím tvarohovo jogurtovým dipem chutnají skvěle!
Pořádný šťavnatý burger můžete mít i bez masa! Navíc si dopřejete extra porci vlákniny. Burgery jsou prakticky pečené v troubě. S křupavou bulkou, čerstvou zeleninou a česnekovou majonézou aioli jsou k nakousnutí.🙂
Nechat vykynout těsto na lívance je snadné a stojí to za to. Povede se to i v bezlepkové verzi. Lívance jsou nadýchané, vláčné. S domácím tvarohovo-smetanovým krémem jsou k sežrání.🙂
Špízy, které jsou zajímavé na pohled a obsahují krásně barevné ingredience. Šťavnaté kousky masa se střídají s křupavou zeleninou a chuťově atraktivním kukuřičným klasem. Namočte špíz do česnekového dipu, nebo si k němu dejte opečené brambory.
Rychlé a syté nepálivé nudle s porcí jemné zeleniny a křehkého opečeného masa. Zajímavou chuť jim můžete dodat sezamovým olejem, který se tradičně používá při přípravě asijských jídel.
Skvělý dezert ze 2 tvarohů. Snadný na přípravu, vláčný. Použít můžete různé druhy ovoce. Osvědčená receptura.
Palačinky z ovesných vloček vynikají svojí vláčností. Narozdíl od tradičních palačinek z bílé mouky obsahují více živin a vlákniny. V kombinaci se zakysanou smetanou, kakaovou omáčkou a ovocem chutnají božsky.
Jedna z osvědčených verzí kuřete na paprice. Výsledkem je hustá krémová omáčka s kousky měkkého masa, která neobsahuje tradiční mouku. Skvělé pro lidi, kteří preferují tradiční recepty v modernějším kabátku...
Houby portobello naplněné výraznou šťavnatou masovou směsí, doplněné o sýr a baby špenát. Skvělá kombinace! Perfektní chuťovka nebo hlavní jídlo.
Čočka beluga je výjimečná tím, že se vaří jen krátkou dobu a drží tvar. Perfektně se proto hodí do míchaných salátů, kde vynikne svojí tmavou barvou a vzhledem. Čočkový salát je vynikající se zastřeným vejcem, které mu dodá další živiny a sytost.
Domácí bazalkové pesto je extra jednoduché na přípravu. Chuť čerstvé bazalky je jedinečná! Pesto z ní perfektně dochutí a propojí těstoviny, rajčata i lahodné kuličky mozzarelly.
Jednoduchá a přitom velmi zajímavá pomazánka z vláčného sýru camembert, která se hodí jak na chleba, tak na jednohubky. Hotová je raz dva! Připravit ji můžete i v dietní variantě.😉
Vynikající sytý vychlazený salát s čerstvou zeleninou a měkkým masem se skvěle hodí k obědu do teplejších dnů. Praktický je i jako jídlo s sebou do krabičky. Jogurtovo-sýrový dresink ho perfektně doladí a zvláční.
Běžné lívance jsou plné především mouky. V těchto lívancích hraje hlavní roli Ricotta. Lívance jsou nadýchané, vláčné, syté. Zkuste verzi s borůvkami zapečenými přímo v těstě. Výborné!
Další tip, jak vytunit kuřecí vývar a mít plný hrnec poctivé husté domácí polévky. Malé kapustičky získají díky vývaru lahodnou chuť a skvěle se k nim hodí i domácí zavářka zvaná "strouhání do polévky", na kterou můžete použít i alternativní mouky.🙂
Vymazlit si občas křupavou topinku více chutěmi a barvami stojí za to! Volské oko s lehce rozteklým žloutkem, opečená rajčata a jednoduché pesto z celerových lístků...Skvělá chuťovka!
Vynikající dezert plný bílkovin v podobě tvarohu, který je doplněný o lahodné borůvky. Snadný na přípravu. Osvědčená receptura.🙂
Rychlé a nenáročné jídlo, které máte do 20 minut na stole. Do zlatova opečený losos, který je uvnitř šťavnatý, voňavá a jemná kokosová rýže. Vše doladěné raz dva hotovou bylinkovou omáčkou.
Voňavý perník s bohatou porcí nastrouhané cukety uvnitř, která tam ani není poznat. Cuketa dodá perníku vláčnost. Povrch potřete rychle připravenou domácí citronovou polevou. Díky ní perník krásně vypadá a skvěle chutná.
Cuketovou pomazánku dostanete na úplně jiný level, když cuketu předem upečete v troubě. Doplněná o výrazný tvrdý sýr má pomazánka plnou intenzivní chuť a je hutná. Neteče, takže se hodí i do tortill a sendvičů.
Jednoduchá a rychlá polévka, která hýří chutěmi, barvami a je plná zeleniny. Bílé fazolky v rajčatové omáčce jí dodají sytost i výraznou chuť. Ideální pro letní období s krásnou úrodou zralých rajčat a křupavých cuket.
Barevný talíř plný kvalitních výživných a sytých ingrediencí. Pečený teriyaki losos má výraznou chuť a je už na vás, jakou rýží a zeleninou ho doplníte. Inspirujte se.🙂
Na přípravu jednoduchá luštěninová polévka. Chuťově zajímavá, z dostupných surovin. Hustá a krémová i bez mouky a bez smetany. Bohatá na vlákninu.
Výborné a vděčné křehké mrkvové těsto, ke kterému perfektně sedne vychytaná jablečná náplň. Vyrobte velké kapsy nebo malé šátečky, povedou se tak jako tak.🙂
Rychlé a jednoduché těstoviny, které jsou ideální pro období čerstvých zralých rajčat. Šťavnaté díky rajčatům, výrazné díky tvrdému ovčímu sýru.
Polévka extra jednoduchá na přípravu. Pečení dodá mrkvi šmrnc, polévka je pak výraznější a hutnější. Křupavé sýrové krutony skvěle vyrovnají celkovou chuť.
Jednoduché, výživné a snadné jídlo! Velká porce čočky může být pro trávení náročná. Vyhovuje mi ji proto doplňovat o zeleninu, která ji odlehčí. Skvěle se hodí třeba cuketa.
Krémová smetanová omáčka, která nádherně voní po houbách. Promíchaná s bramborovými noky tvoří osvědčenou kombinaci. Jednoduché na přípravu, nenáročné na ingredience.
Jedinečné soba nudle, které vynikají specifickou chutí. Chutnají skvěle nejen"po japonsku", ale i s pořádnou porcí do zlatova pečené zeleniny a slaniny. Jednoduché na přípravu!
Plátky cukety zapečené v troubě do zlatova a do křupava s parmezánem. Jak jednoduché a vynikající! Skvělá chuťovka nebo zajímavá příloha.
Koláč, který se vám určitě povede! Vděčné drobenkové těsto, jemná tvarohová náplň a bohatá vrstva čerstvého ovoce. Mňam!
Rychlý a snadný způsob, jak zakomponovat cukety do těstovin. Omáčka hotová raz dva, kterou perfektně vyladí opečená šunka a kvalitní vyzrálý sýr.
Skvělý dezert, jehož příprava je tak snadná! Kokosové mléko mu dodá jedinečnou chuť. Chia semínka a jejich výsledná pudinková konzistence vypadají perfektně v průhledných skleničkách s kousky ovoce a lístky máty.
Tradiční americký moučník, který má specifickou chuť, vůni i konzistenci. To vše díky pořádné porci zralých sladkých banánů. Skvělý dezert nebo svačinka.
Grilované kousky předem marinovaného masa jsou perfektní s tradiční přílohou tzatziky a opečeným pita chlebem. Oblíbené řecké jídlo, které je výborné a nenáročné na přípravu. Příprava v troubě nebo na grilu.👍
Lilkové rolky naplněné osvědčenou směsí s výrazným sýrem překvapí skvělou chutí! Zapečené v jednoduché rajčatové omáčce získají další šmrnc a šťavnatost. Výborné hlavní jídlo nebo jen chuťovka pro každou příležitost.
Nadýchaná vaječná omeleta s bohatou, vláčnou a chuťově atraktivní náplní. Plátky pečených batátů, lehce křupavá cuketa a šťavnaté opečené žampiony k sobě skvěle sedí!
Křupavý toust s výrazným červeným pestem, oblíbenou zeleninou a rozpečenou mozzarellou navrchu. Příprava v troubě je praktická a šetří čas. Pesto patří nejen na těstoviny!🙂
Cizrna jako základ sladkých kuliček, které hravě vyřeší chuť na něco sladkého. Verze bez sušeného ovoce či datlí, což mnozí ocení. Kuličky jsou výživné, syté a extra vláčné!
Syté a výživné těstoviny s bohatou porcí brokolice a opečeného marinovaného masa. Vše zalité chuťově vyladěným domácím ranch dresinkem.
Jednoduchá domácí pomazánka, která má hutnou konzistenci a hodí se perfektně jako mazadlo do sendvičů. Je výživná a plná kvalitních bílkovin, které zasytí.
Jednoduchý a vychytaný recept na zapečený květák. Bohatá porce bílkovin, výrazná chuť. Skvělé i jako jídlo do krabičky.
Kuličky s rajčatovou omáčkou a těstovinami se dají snadno zvládnout i bez masa. Jako základ perfektně poslouží výživné fazole adzuki.
Nemáte nudle do polévky? Není čas vyrábět knedlíčky? Bude vám stačit vejce, pohanková mouka a struhadlo. Během chvíle máte v polévce skvělou domácí zavářku.
Snadné a rychlé jídlo plné skvělých ingrediencí. Voňavá a výrazná krémová omáčka dodá krevetám sytost i šmrnc. S rýží perfektní!
Chuťově výrazná krémová polévka, jejíž základ tvoří pořádná porce do zlatova orestované cibule. Receptura bez mouky. Závěrečný šmrnc jí dodají kostičky opečené pancetty.👍
Jednoduchá nízkokalorická pomazánka s vysokým obsahem bílkovin a svěží okurkou. S malým fíglem má skvělou konzistenci a perfektně drží na křupavých chlebech.
Jednoduchý recept na karbanátky bez masa, které jsou šťavnaté uvnitř a křupavé na povrchu. Výborný způsob, jak snadno do jídelníčku zapojit tofu a listový špenát.
Jednoduchá a rychlá polévka s bohatou porcí svěží zeleniny. Domácí sýrové knedlíčky jí dodají sytost a šmrnc. Na talíři vypadá skvěle!
Měkká máslová cizrna v kombinaci s jedinečnou chutí batátů v krémové výrazné kari omáčce. Jednoduché jídlo, které skvěle chutná s rýží či plackami.
Opečené kousky tofu a cukety ochucené kořením a bylinkami. V pánvi promíchané s rýžovými nudlemi a doladěné trochou rostlinné smetany. Jednoduché, výborné...
Sytá, hustá a krémová luštěninová polévka, jejíž základ tvoří cizrna. Jednoduchá na přípravu....Zjemněná smetanou a doplněná o domácí křupavé chlebové krutony je výborná!
Orestovaná zelenina s tofu, žampiony a vaječnou omeletou promíchaná s rýžovými nudlemi. Vše zakápnuté jednoduchou výraznou zálivkou a posypané křupavými arašídy. Rychlé jídlo plné různých chutí...
Proteinové či energetické tyčinky často obsahují ingredience, které nám nemusí vyhovovat. Vyrobit si vlastní z pár ingrediencí je přitom tak jednoduché. Ve formě kuliček jsou navíc extra praktické!
Jednoduché placky jen ze 3 základních ingrediencí. Uvnitř vláčné, na povrchu křupavé. Když jsou ještě teplé, chutnají perfektně s hustým domácím jogurtovo-bylinkovým dipem.
Připravit si domácí rostlinnou paštiku je velmi snadné. Vyladíte si nejen složení, ale i chuť. Výhodou jsou také nižší náklady. Jako základ vám poslouží běžně dostupné žampiony.
Poctivá domácí tuňáková pomazánka, na kterou mám ingredience v zásobách vždy. Výborná a rychle připravená porce bílkovin.👍
Křupavá zelenina obalená výrazným jogurtovo-sýrovým dresinkem doplněná o porci bílkovin v podobě marinovaného a opečeného kuřecího masa.
Z uvařeného špenátového pyré velmi snadno připravíte domácí halušky. Nejvíc k nim sedí výrazné ingredience jako bryndza nebo domácí smetanová omáčka se žampiony, nivou a schwarzwaldskou šunkou.
Když slaný závin, tak z domácího těsta. Vyzkoušeného tvarohového.🙂 Šťavnatá a bohatá náplň z kysaného zelí je jednou ze skvělých variant. Výborná svačinka nebo pohoštění.👍
Jednoduché tradiční jídlo, které přežije generace. Kaše nastavená kroupami voňavá po česneku a majoránce. S pořádnou porcí orestované cibulky a volským okem máte chutěmi nabitou porci.
Kapr s bramborovým salátem nemusí být jen štědrovečerní záležitost. Zkuste ho jednoduše opéct s kmínem na másle a k němu udělat svěží a odlehčený bramborový salát.
Tradiční chuť a vůni gulášovky si můžete dopřát i bez masa či uzeniny. Osvědčený recept s hlívou je skvělá alternativa. Polévku lze navíc snadno zahustit i bez mouky.🙂
Výborná domácí polévka, jejíž základ tvoří silný kuřecí vývar. Na jemno nastrouhaná kořenová zelenina a jednoduchá tradiční zavářka dodají vývaru zase jiný charakter.👍
Jednoduchý recept na lívanečky bez kynutí, které jsou nadýchané, vláčné a díky ořechům syté. S kopečkem zakysané smetany a rozmačkaným bobulovitým ovocem jsou perfektní.
Snadný a velmi pohodlný způsob přípravy řízků. Uvnitř jsou měkké a šťavnaté, na povrchu křupavé. Výborné jsou s máslovými bramborami a hráškem.
Jednoduchý recept na voňavé špagety plné zdravých a kvalitních ingrediencí. Orestovaný česnek, zralá rajčátka, výrazná rukola a lahodná mozzarella jsou zárukou povedeného jídla.
Krémová a oku lahodící polévka, která ke skvělému výsledku nepotřebuje žádnou mouku ani smetanu. Batáty spolu s cizrnou ji přirozeně zahustí a dodají sytost.
Bezpracná a jednoduchá úprava rajčat, kterou si oblíbíte. Upečené plátky pečených rajčat podle Italů využijete ke snídani k vaječné omeletě, jako ozdobu na slaný koláč quiche nebo do sendvičů.
Zralý či přezrálý banán skvěle využijete v tomto jednoduchém receptu. Výživné a přirozeně sladké placičky se hodí ke snídani nebo do krabičky na výlet.
Šťavnaté barevné papriky bohatě naplněné výraznou šunkovo-žampionovou směsí a sýrem cheddarem. Snadné na přípravu, efektní na talíři!
Předem orestovaný květák na cibulce zajistí výraznou chuť v tomto zapečeném jídle. Vrstvy batátů, květáku a smetanové sýrové omáčky k sobě sedí. Syté a šťavnaté jídlo plné vlákniny.
Čím naplnit tortillu, aby byla vláčná, šťavnatá a nic z ní neteklo ani nepadalo? Mrkvový hummus je perfektní základ!
Lívance bez kynutí, které jsou hotové raz dva. Receptura bez cukru! Ricotta jim dodá vláčnost, sytost a přirozenou sladkost.
Moučník s jemnou a šťavnatou jablečnou náplní, která je svěží a výrazná díky citrónům. Tento recept ocení ti, kteří preferují "nepřeslazené moučníky". 🙂
"Něco dobrého sladkého" pro ty, kteří preferují dezerty bez mouky. Tento dezert je snadný na přípravu, plný máku a vláčný po ovoci.
Výhodou masovo-zeleninových kuliček je jejich odlehčená chuť a šťavnatost. Skvělý způsob, jak snadno zapojit zdravou a zářivou červenou řepu.🙂 Chutnají výborně třeba s bramborovo-batátovou kaší.
Ze svazku ředkviček a vajec máte během chvíle osvědčenou pomazánku, která je jemná, nepálí. Vynikající je na celozrnném žitném chlebu nebo křehkých křupavých knackebrotech.
Vynikající a rychle připravené placky. Vláčné díky bramborám, syté díky tvarohu a vejcím. Pečení v troubě je bezpracné a praktické!
Hustá, krémová, voňavá, sytá a rychle hotová polévka. Speciální a výživná díky luštěninám. Kvalitní ingredience jsou zárukou kvalitního výsledku.🙂
Rýžové nudle s tofu a zeleninou jsou extra rychle připravené. Opečená vaječná omeleta, opražené burské oříšky a sladko kyselá limetková zálivka dodají nudlím specifickou a výraznou chuť.👍
Tyto vafle v sobě mají zapečenou šunku, lahodný sýr a bylinky. To jim dodává atraktivní chuť! Výborné jsou teplé i studené...
Do zlatova pečená zelenina v troubě se hodí jako příloha. Když se mrkev potře medovou marinádou a zeleninu namáčíme do jogurtového dipu, je to skvělá chuťovka!
Sekaná z kvalitního krůtího masa s pořádnou porcí brokolice je šťavnatou a osvědčenou alternativou tohoto tradičního jídla. Upéct ji ve formě je praktické a pohodlné! 🙂
Jednoduchá a bleskově připravená chuťovka a zajímavá kombinace. Křupavá bagetka, krémový rozpečený sýr a pikantní brusinková omáčka...Žádná nuda! 🙂
Šťavnaté a chuťově výrazné domácí knedlíčky z vařeného krůtího masa. Díky malé vychytávce skvěle drží pohromadě a v polévce se nerozpadnou.
Sladké, vláčné a výživné kuličky ze 4 ingrediencí. Namočené do kvalitní hořké čokolády chutnají jak báječný dezert.
Rychle hotová krémová zeleninová polévka bez mouky. Snadná na přípravu. Opečené kostičky sýra jí dodají sytost, opražená semínka zase báječnou křupavost.
Jednoduchá a chuťově výrazná pomazánka, která v sobě schová celý svazek ředkviček. Perfektní je s pažitkou, namazaná na vícezrnné bagetce nebo žitném kváskovém chlebu.
Vynikající křehký a extra šťavnatý moučník plný bohaté jablečné náplně. Jednoduchý na přípravu. V hlavní roli přirozeně bezlepková čiroková mouka.
Těstoviny hotové do 15 minut. Extra snadné na přípravu. Kombinace křupavých zelených fazolek, výrazné chuti lososa a smetanového cottage je osvědčená.👍
I bez másla a mouky můžete vyrobit křupavou drobenku, která je typická pro tento jednoduchý dezert plný šťavnatého ovoce.
Žádná suchá rýže! Pořádná porce do zlatova orestované cibule dodá atraktivní chuť, vařené maso z vývaru zase porci bílkovin a brokolice šťavnatost.
Plátky batátů opečené na pánvi na přepuštěném másle. Během pár minut máte připravenou zajímavou přílohu bohatou na betakaroten.
Vyrobit si domácí sladký kakaový prášek s drobnými granulkami je extra jednoduché. Na teplé kaši je lahodný.
Chuťově jedinečná a atraktivní pomazánka! Typově připomíná známou budapešťskou pomazánku, místo kyselé nakládané papriky však její základ tvoří čerstvá červená paprika pečená v troubě.
Hřejivá voňavá a hustá polévka plná výživných ingrediencí. Kombinace čočky a jahel zajistí její sytost. Příprava je velmi jednoduchá, zcela se obejdete bez mouky.
Rychlé a syté jídlo bohaté na bílkoviny. Čočkové těstoviny jsou v kombinaci s výraznou tuňákovou omáčkou krémové a vláčné. Jemně štiplavá řeřicha chuť skvěle dotáhne.
Vláčné, voňavé a křehké karbanátky bez masa. Základ tvoří výživné fazole adzuki. Ve spojení s opečenou cibulkou, česnekem a rajčatovou pastou je o výraznou chuť postaráno...
Bramborový salát, ve kterém je zakomponovaná pořádná porce zeleniny. A celkem nenápadně. Kostičky celeru jsou těm bramborovým totiž hodně podobné.
Sytá, výživná a chuťově výrazná kaše bez vaření, která je rychle hotová. Zkuste quinoa vločky zalít domácím kešu mlékem, které připravíte raz dva.
Sytá a hustá polévka, která je díky použití mletého masa jednoduchá na přípravu. Krásně červená díky paprice a rajčatové pastě, voňavá po majoránce a česneku.
Jednoduchý na přípravu, vláčný, sytý, bohatý na bílkoviny a zcela bez mouky. Perfektně vyřeší chuť na něco dobrého.🙂
Ryba v papilotě je jistý způsob, jak mít rybu křehkou a šťavnatou. Do balíčku můžete schovat různé druhy zeleniny a bylinek. Všechny chutě se báječně propojí!
Krémová, hustá, nádherně barevná a dokonale hladká hrášková polévka bez mouky. Skvěle ji pak doplní vychytané domácí knedlíčky z polenty...
Díky pomalému vaření získá rajčatová omáčka plnou intenzivní chuť. Maso je dokonale měkké. Zajímavou přílohou je rýže parboiled s divokou rýží.
Jak jednoduše lze vyrobit z ořechů voňavou a křupavou lahůdku. Zajímavá chuťovka nebo ozdoba zeleninových salátů.
Výborná krémová luštěninová pomazánka, která je hotová za pár minut. Cizrna jako základ pomazánky vyniká v tom, že můžeme její jemnou chuť pokaždé změnit díky jiné výrazné ingredienci. Teď to jsou sušená nakládaná rajčata.
Dokonale uvařená cizrna rozmixovaná s pečeným celerem. Základ výborné luštěninové polévky. Zjemněná rostlinnou smetanou a ozdobená opraženými křupavými dýňovými semínky je chuťově velmi atraktivní...
Zapečené brambory, které jsou bohaté na chuťově výrazné ingredience. Hořčicová omáčka jim dodá šmrnc. Zajímavé a snadné jídlo.🙂
Úžasná verze na oblíbený moučník brownies. V hlavní roli fazole a čokoláda. Voňavý, chuťově plný, neodolatelný... 🙂
Noky z upečené dýně Hokkaido jsou zajímavé nejen vzhledem. I obyčejně opečené na másle, se sýrem a bylinkami mají skvělou chuť.
Osvědčený koláč, který se vždy povede. I přes svůj celozrnný charakter je křehký, vláčný, šťavnatý. Skvěle chutná i s minimálním množstvím cukru.
Netradiční chuťovka na párty, která je hotová za pár minut! Ve špaldové variantě, s kvalitní hořkou čokoládou a chilli papričkami jsou šmrncovní a na úrovni.🙂
Jednoduchý recept na tradiční indický pokrm. Dhál je chuťově bohatý, krémový, sytý... A porce luštěnin v jídelníčku je zajištěná.👍
Dobře ochucený bramborák je vděčná klasika...Má však i svoje osvědčené varianty. Zkuste bramboráky se zářivou dýní. Ozdobené smetanovým krémem a uzeným lososem jsou perfektní!
Kouzlo těchto jednoduchých pečených placiček je v jablečném pyré. To se postará o dokonalé propojení ingrediencí i sladkost. Není třeba přidávat žádný tuk ani cukr...👍
Když dělám menší kapsičky, plním je raději sladkou náplní. Větší kapsy dělám "na slano" a dávám do nich pořádnou porci výrazné náplně. Teď špenátovo-sýrovou...
Předem upečené papriky a mrkev dodají této jednoduché krémové polévce výraznější chuť. Příprava je extra snadná, výsledek výborný!
Dýňová polévka se dá dobře kombinovat s mrkví, paprikou, červenou čočkou, ale také s pomerančovou šťávou. Pomeranč dodá polévce netradiční a atraktivní nádech.👍
Toto tvarohové těsto nemá chybu. Prověřené, perfektně se s ním pracuje. Ať už z něj vyrobíte povidlové kapsičky nebo ořechové šátečky, dopadne to výborně!!😀
Křupavé topinky s bohatou vrstvou čistě rostlinné směsi, jejíž základ tvoří hlíva, tofu a cuketa. Správné dochucení zajistí výraznou chuť.🙂
Noky obalené vyladěnou hustou domácí rajčatovou omáčkou. Zapečené s rozteklým sýrem. Jednoduché a atraktivní jídlo.🙂
Extra jednoduchý recept, který překvapí svojí atraktivní chutí. Lahodný kořeněný květák a pečená, lehce křupavá cizrna...S domácím jogurtovým dipem perfektní!
Jemně mletou pohankovou mouku lze výborně využít při přípravě palačinek. Přidáním jablek do těsta jsou extra vláčné...👍
Jednoduchý hrnkový recept na moučník plný jablek. Vláčný, sladký, pocákaný domácí kakaovou polevou ještě lepší!
Tofu knedlíčky jsou skvělou možností, jak i bez masa doplnit polévku o bílkoviny. Díky pečení v troubě drží pohromadě a lépe chutnají.
Jedna z osvědčených verzí na kynuté skořicové šneky. Nadýchané, vláčné, velmi jedlé 👍
Mít doma v zásobách 1 balení kvalitních baltických rybiček se hodí. Obzvlášť, když je chuť na dobrou domácí pomazánku s čerstvým chlebem. Orestovaná kořenová zelenina jí dodá nejen vlákninu, ale i jemnější chuť.🙂
Výrazná brokolicovo-sýrová pasta, která obalí každou těstovinu je jednoduchým fíglem tohoto receptu. V tom malé křupavé kousky brokolice, voňavý česnek a hoblinky Pecorina! 👍
Pizza z pitta chleba je výborné, zábavné a rychlé jídlo. Obložit ji můžete bohatě a pestře podle své chuti. Co třeba šunka, sýr a brokolice? 🙂
Dobře ochucená a upečená zelenina je snadný a atraktivní způsob, jak sníst pořádnou porci vlákniny. A k tomu bílkoviny v podobě výrazného hustého vaječného dipu.
Rýže připravená v troubě má své výhody. Je vždycky "tak akorát", nedá se na ní nic moc zkazit. Ovoněná hřebíčkem perfektně sedne třeba k čočkovému dhalu nebo ke kari.
Pořádná porce křupavého květáku v lahodné pikantní kokosové kari omáčce. Jednoduché a hřejivé jídlo. 👍
Každé zrno kukuřice je nasáklé chutí a vůní másla, česneku a bylinek. Skvělá příloha téměř bez práce!
Jednoduchý a vyzkoušený recept na kynuté lívance. Díky jablkům jsou šťavnaté a chuťově bohatší. Extra voňavý domácí skořicový cukr jim nasadí korunu. 🙂
Občas přijde chuť na křupavý obalovaný sýr. Místo tradiční strouhanky z bílé mouky zkuste jáhlovou. Je bezlepková a úžasně křupavá!
Půl kila kysaného zelí s voňavou schwarzwaldskou šunkou na křehkém máslovém těstě. Klasika, ze které se najíte, nebo pohostíte návštěvu.
Osvědčený recept na jednoduchou květákovou polévku obohacenou o bezlepkovou obilovinu v podobě jáhlových vloček. Výsledkem je úžasně krémová polévka.
I z takové obyčejné základní suroviny jako jáhly je možné vyrobit krémový dezert, který překvapí svou báječnou chutí...
Kuskus je skvělou surovinou pro rychlá jídla. V kombinaci se šťavnatým mletým masem a orestovanou křupavou paprikou má šmrnc! 👍
Lehce křupavá kedlubna s hráškem a mrkví obalená dobře ochucenou krémovou smetanovou omáčkou. Verze bez lepku, s rostlinnou smetanou. Rychlé, jednoduché...
Jednoduchý švestkový koláč z jogurtového těsta, který můžete mít během chvíle v troubě. Jogurt dodá těstu super konzistenci a vláčnost, švestky extra šťavnatost a drobenka křupavost. 🙂
Lívanečky nemusí být jen sladké. S různými druhy čerstvých sýrů či pomazánek skvěle chutnají i ve slané variantě. Červená řepa jim dodá vláčnost a netradiční barvu.👍
S červenou řepou se dají dělat divy. Její jedinečná chuť jde skvěle 👍dohromady s kari kořením a kokosovým mlékem. V tomto provedení patří v některých exotických zemích mezi tradiční jídla.
Extra jednoduchý a prověřený recept na tvarohové knedlíky s ovocem. Do těsta lze zabalit švestku, meruňku, jahodu, borůvky. 👍
Jak zajímavě upravit krůtí nudličky, cuketu a špecle? Zapéct je v troubě pod křupavou zlatavou krustou!
Skvělý salát plný živin, chutí i barev. Výborné ingredience vyladí a propojí domácí sladko-kyselá zálivka...
Kuřecí prsa z pomalého hrnce považuji za jednu z nejsnadnějších a nejlepších možností, jak připravit chutné a měkké maso nejen do salátů.
Když makovec, tak v něm musí jít především a hlavně o mák. A to tento splňuje! Jednoduchý recept, který funguje a chutná.
Jak atraktivně využít bio hovězí mleté maso? Inspiraci přináší tradiční mexické burritos, tortilla naplněná šťavnatou masovou směsí s fazolemi. Skvělý mix chutí a vůní.
Pórek má jedinečnou chuť, která vynikne v polévkách, salátech, slaných koláčích, ale také pomazánkách. Tady je jedna osvědčená...
Snadné na přípravu, z dostupných surovin. Hodí se jako zdroj energie na výlety či sport, skvěle poslouží i jako sladkost na chuť. 👍
Rychlý dezert, ideální pro období čerstvého sezónního ovoce. Štavnatý uvnitř, křupavý na povrchu. Drobenka z mandlí a špaldové mouky je skvělá!
Krémové polévky jsou velmi jedlý způsob, jak do jídelníčku zapojit luštěniny a zeleninu. V tomto receptu hrají hlavní roli bílé fazole...🙂
Těstoviny s rychlou domácí rajčatovou omáčkou, která je doplněná o kousky mrkve a tradiční španělské chorizo.
Spojení výrazné makrely, smetanového sýra a šťavnaté cukety je povedené! Během pár minut je na stole výborná domácí pomazánka...
Extra vláčný a jednoduchý moučník, který máte za pár minut v troubě. Pro cuketovou sezónu ideální. Vynikající je také ve slavnostnější verzi s citronovou polevou.🙂
Bulgur je výživná a praktická obilovina moderní kuchyně. Kromě přílohy se skvěle hodí jako kvalitní zdroj sacharidů do různých zeleninových či masových směsí. Tato verze s hovězím masem a zeleninou je chuťově bohatá.
Jednoduchý recept, když je cílem upéct něco "sladkého zdravého". Těsto je připravené raz dva. Výsledkem jsou malé voňavé, vláčné a akorát sladké chuťovky, které se hodí i jako svačinka do krabičky.
Sandwich, se kterým není žádná nuda. Rozpečený sýr a "zelená bomba" quacamole zajistí perfektní chuť. A ještě je krásný na pohled. 🙂
Tradiční bezlepkový moučník, jehož základ tvoří výživné jáhly. V zimě se do něj hodí sušené ovoce, v létě zase různé druhy čerstvého. Se šťavnatými meruňkami je výborný! 👍
Máte chuť na bezmasou verzi lasagní? A nechcete se vařit s bešamelem? Zkuste tyto lasagne s orestovanou cuketou a jednoduchou omáčkou se sýrem a zakysanou smetanou. Snadné a výborné! 👍
Rychlý, snadný, nemastný a extra jednoduchý recept, jak mít během pár minut z půl kila květáku plech plný výborných placiček 🙂
Někdy se to vyloženě hodí a dojde řada na chlazené listové těsto. Během chvíle jsou křehé šátečky na stole. Pudinkovo-jablečná náplň je v nich výborná.👍
Takovou pomazánku nikde nekoupíte. Takovou je třeba si vyrobit doma. Je to rychlé, jednoduché a výsledek výborný! 👍
Když je třeba udělat rychle něco k jídlu, omeleta je vždy dobrý nápad. Tato verze s opečenými bramborami, pórkem a tofu je extra sytá a šťavnatá.👍
Nejpřirozenějším způsobem, jak připravit domácí rýžovou kaši, je sáhnout po celozrnné kulatozrnné rýži. Ve srovnání s "instantní přípravou" je kaše sytější, nutričně bohatší a chuťově opravdovější.👍
Za tepla, za studena, na oběd, na večeři, ke svačině, do krabičky do práce... Dát si tyto křupavé rýžové placičky se zeleninou je vždy dobrý nápad! 🙂S domácím dipem výborné!
Zelený hrách, to není "jen" hrachová polévka nebo hrachová kaše jakožto jídlo chudých nebo zlo ze školní jídelny.😅 Ze zeleného hrachu můžete snadno připravit výborné karbanátky a doslova překvapit...🙂
Křehké, křupavé, akorát sladké, s čokoládovými kousky uvnitř lahodné. 🙂Základem výborných sušenek je skvělé těsto s tím správným poměrem ingrediencí.
Pečená dýně přijde vhod ať už jako hlavní jídlo, příloha nebo chuťovka. Výhodou dýně hokkaido je, že se nemusí loupat. A to šetří čas. S domácím vaječným dipem poslouží jako malá lehká večeře.👍
Pikantní šťavnatá směs z fazolí Adzuki je velmi jednoduchá na přípravu. Hodí se k rýži, ale také k chlebovým plackám. Výživné a chutěmi nabité jídlo.
Verze zelňačky, u které nepotřebujete žádná uzená masa či klobásy. Díky ochuceným a orestovaným žampionům v kombinaci se zakysanou smetanou má polévka spoustu chuti a šmrnc...👍
Voňavá pečená zelenina, ochucený bylinkový sýr cottage a čočkové těstoviny jsou skvělým základem pro snadné a výživné jídlo.
Osvědčené těsto na závin, které se hodí jak k ovocným, tvarohovým, ořechovým, ale i slaným náplním. Teď se ale držme té největší klasiky. Jablečné... 😇
Do wrapu se dá zamotat cokoliv. A nemusí to být buď a nebo. Buď maso nebo zelenina, buď maso nebo sýr... Dáme tam všechno pěkně dohromady. A česnekový dresing k tomu. To je chuti! 👍
Varianta na zeleninu zapečenou se sýrem. Není třeba pokaždé vymýšlet zapékací směsi se smetany, sýra a vajec. Stačí kus správného typu sýra a užít si jeho čistou chuť s bohatou porcí zapečených brambor a zeleniny.
Loupat 10 na tvrdo uvařených křehkých křepelčích vajec stojí nějaký ten čas. Lze na to jít snadněji. Ideální je zastřené křepelčí vejce či jeho krátká úprava v troubě. Skvěle se hodí ke křupavému toustu a pikantní sýrové pomazánce.
Bez mouky, bez smetany, přesto hustá a krémová. Cizrnová polévka může mít mnoho forem, tato je obzvlášť voňavá a také plná zeleniny.👍
Poctivě upečená červená řepa je lahůdkou sama o sobě. Zkuste ji pak krátce zapéct s atraktivním balkánským sýrem a doplnit opraženými semínky...Nadchne!
Cizrna, červená cibule, sladká rajčátka, česnek a bylinky. To je více než dobrý základ pro rychlé jídlo nabité kvalitními živinami.
Připravit si domácí halušky z brambor je velmi snadné. Ve spojení s bryndzou a domácí slaninou se jedná o tradiční slovenské jídlo, které je chuťově jedinečné.
Chcete zaujmout na talíři a zároveň si dopřát porci listové zeleniny? Tento snadný recept na zářivé špenátové palačinky stojí za vyzkoušení. Skvělé jsou jen se sýrem, uzený losos jim ovšem dodá jedinečnou chuť.
Chroupat celé ředkvičky může být pro někoho příliš intenzivní. Pokud z nich uděláte pomazánku, zjemníte tím jejich chuť a vyřešíte otázku "co na chleba?"
S čím jsou dobré topinky? S česnekem, se sýrem, s různými pomazánkami... Co je ale bohatě obložit zeleninou a zároveň tělu dodat mnoho ochranných látek? Ochucená rajčatová směs s cibulí a česnekem je ideální.
Cibulačka je tak jednoduchá a tak vynikající polévka. Hustá, voňavá a s křupavými zapečenými sýrovými krutony vyladěná! 👍
Žádné "jídlo chudých a levný zdroj bílkovin"... Hrachová kaše je vynikající, úžasně voňavá a sytá příloha. Doplněná o pořádnou porci zlaté cibulky má ten správný šmrnc.
Inspirace na snídani pro milovníky výrazných sýrů, poctivé zeleniny a domácího pečiva.
Domácí mléčný řez je atraktivní dezert či svačina pro malé, střední i dospělé.🙂 Tentokrát si posvítíme na to, jak ho jednoduše vyrobit úplně bez mouky.👍
Kdo by chtěl jíst chuťově nudný salát... To se v tomto případě nestane. Sladko - kyselá chuť meruněk ve spojení s výraznou fetou, rukolou a vyladěným domácím dresinkem je sázkou na jistotu.
Hustá polévka plná zeleniny voňavá po hříbkách, česneku a majoránce. Tentokrát obohacená o čirokovou mouku, která najde uplatnění v mnoha receptech...
Výrazná sladká rajská omáčka s pečenými masovými kuličkami je oblíbenou klasikou, která má mnoho verzí. Tato je s krůtím masem, rýží a bezlepkově zahuštěnou omáčkou.
Koho by nebavilo namáčet si křupavé tyčinky v krémovém sýrovém dipu. Domácí verze známé svačinky je báječná! 🙂
Správně upravené a ochucené zelené fazolky jsou delikátní přílohou. Zároveň jsou dobrým zdrojem živin a vynikají nízkou kalorickou hodnotou.
Cizrna je vděčná, výborná a chutná luštěnina. Polévkám dodá nejen sytost, ale i nutriční benefity. 👍
Uzený losos je velmi výraznou ingrediencí. Dokáže dodat luxusní chuť těstovinám, salátům, krémovým zeleninovým polévkám a pomazánkám. Obzvlášť v kombinaci s koprem a citrónem.
Extra jednoduché mrkvové placičky, které jsou se vším všudy do 10 minut na stole. Štavnaté a křupavé, s tvarohovým dipem perfektní!
Vyzkoušený recept na tradiční velikonoční mazanec, který je vylepšený o tvaroh. Akorát nadýchaný, akorát vláčný, akorát sladký...👍
Když máte v plánu maso a zrovna se vám nehodí trávit u plotny 2 hodiny, je dobré vytáhnout velký pekáč, naskládat do něj maso, brambory či jinou zeleninu, šoupnout to do trouby a hotovo! 🙂
Šťavnaté flíčky se zelím, to je klasika. Stačí někde ulovit hlávku zelí, koupit kvalitní vaječné flíčky, nabrousit nůž a vše je připraveno. Jednoduché, chutné...🙂
Tato pomazánka je výborná nejen na pečivo, ale také na křupavé tousty či k bramborám na loupačku.
Zeleninové špízy je super nápad, jak sníst zeleninu a zároveň vyrobit pěkně vypadající přílohu. Příprava je snadná a raz dva hotová...
Pro pestrost jídelníčku je vhodné střídat různé druhy obilovin. Netradiční červená quinoa se výborně hodí k obohacení rizota. Spolu s tofu pak v jídle zajistí bohatou porci bílkovin.
Bezpracná příprava masa. Kořeněná jogurtová marináda masu dodá zajímavou chuť i šťavnatost. Vše se peče v troubě samo bez starostí...
Rybí pomazánka nemusí být jen ze sardinek. Výborně poslouží i čerstvý rybí filet. Když se správně ochutí a spojí s kořenovou zeleninou, připomíná známou humrovou pomazánku.
Kombinace jablek, skořice a medu nikdy neomrzí. Spojte je s tradičními francouzskými tousty a máte zajímavou snídani "jako z filmu".
Nápad na sytý a barevný salát v čistě rostlinné verzi. Těstoviny zasytí, opečené tofu je zase zdrojem bílkovin a výrazné chuti. Vše perfektně doladí domácí bylinková zálivka ve stylu pesta.
Tento toustový chléb nevydrží tak dlouho jako ten kupovaný. Je totiž tak dobrý, že prostě nevydrží. Kromě "opravdové" chuti je obrovskou výhodou jasné složení bez zbytečných aditiv.👍
Výborný recept na domácí verzi známých sušenek z krabice. Vychytaný poměr ingrediencí je zárukou plného plechu lahodných křehkých sušenek. 👍
Když chceme sytější verzi tradiční bramboračky, perfektně poslouží velké bílé fazole. Bílé máslové fazole jsou zdrojem bílkovin, vlákniny a celkově bramboračku vylepší a obohatí.
Když máte dobrou kedlubnu, bohatě stačí nakrájet ji na plátky a chroupat a chroupat. 🙂Pak je tu ale ještě možnost kedlubnu zapojit do pomazánky ... Na čerstvém žitném chlebu výborné!
Nápadů, jak zapojit kyselé zelí do jídelníčku není nikdy dost. A toto je jeden z atraktivních způsobů. Zelné bramboráky mají nejen šmrnc, ale i více vlákniny. Díky pečení v troubě nejsou zbytečně mastné... 🙂
K výrobě této tuňákové pomazánky nebudete potřebovat ani vejce, ani tofu, ani majonézu, ani žádný krémový sýr. Přesto bude hutná, krémová a plná chuti. 🙂
Na rajčatových omáčkách je skvělé to, že se dají obměňovat do aleluja. Typická atraktivní rajčatová chuť zůstává, pokaždé ji ale vylepší jiné ingredience. Někdy sýr, jindy olivy, teď to jsou bílé máslové fazole.
Ryba po mlynářsku je takový kompromis mezi dušenou a křupavou obalovanou rybou. Extra rychlá příprava je výhodou. Výsledkem je chuťově atraktivní lehce křupavá a šťavnatá ryba.
Rukola se nemusí používat jen jako "salát", ale také jako "zelená bylinka". Stačí ji na drobno nasekat a obohatit tak třeba česnekovou pomazánku. Jak chuťově, tak nutričně.
Jak rychle a jednoduše se dá vyrobit zdravá svačinka nebo jen tak "něco na chuť"? Stačí mít kefír a mražené jahody. Vynikající!
Aby se brambory hodily do zeleninového salátu, musí být správně upravené. Dobře dochucené, pevné a na povrchu křupavé.
Rukola nepatří jen do salátu. Když se na jemno naseká a krátce prohřeje na pánvi spolu s plátky do zlatova opečeného česneku, výborně se hodí do těstovin.
Udělat si domácí pudink je velmi snadné. Stačí se držet základního receptu a pak ho různě obměňovat.
Spojením avokáda a hustého jogurtu vznikne jemná pomazánka. Když ji nutričně obohatíme o konopná semínka a kvalitní olivový olej, je o bohatou dávku "zdravých tuků" postaráno.
Rychlý a jednoduchý recept, jak elegantně zapojit do polévky brokolici a domácí knedlíčky. Rozvařené brokolici a chuťově nudným zavářkám odzvonilo. 😀
Když je chuť na sladké palačinky a nechcete do nich namazat půl sklenice přeslazeného džemu, přichází na řadu jemný Skyr bohatý na bílkoviny a husté domácí pyré z jahod. Výborná kombinace! 🙂
Ingredience stačí jen smíchat a máte plnou pánev výborného rizota. Dle typu zvolené rýže může mít jídlo více sypkou či naopak vláčnou konzistenci. Větší množství orestované cibule dodává jedinečnou chuť.
Vyzkoušený a osvědčený recept na bramborové knedlíky. Domácí knedlíky mají jedinečnou chuť a jejich příprava není vůbec složitá. S pečeným masem a špenátem jsou prověřenou klasikou.
Kdo má rád zeleninu, je salát vždy dobrý nápad. Co když ale chceme, aby více zasytil? Výborné je přidat rýži, vejce a svěží domácí zálivku!
Pár vajec se v lednici vždycky najde a ty mohou být skvělým základem pro kyprou a vláčnou omeletu mnoha variant. Zkuste verzi s orestovanými žampiony a výrazným sýrem.
Variace na jednoduchý dezert ze 2 tvarohů. Ingredience, která v tomto případě vyniká je mák. Výsledkem je vláčný dezert, který poskytuje zajímavou porci bílkovin.
Karbanátky z krůtího masa pečené v troubě spolu se zeleninovými špízy je praktický nápad, jak mít bez velkého úsilí plný plech sytého jídla.
S masem může být buď hodně práce nebo málo práce. Tento recept je tipem na to, jak mít během chvilky naloženo a pak bez práce upečeno.
Jidáše jsou tradiční sladké velikonoční pečivo, které se po upečení potírá zdraví prospěšným medem. Nejčastěji se motají z provazů těsta do různých tvarů. Mohou mít ale i tvar ptáčků a přivolávat tak jaro.
Když přijde chuť na rozpečený a lehce rozteklý sýr, není nutné ho schovávat do klasického trojobalu a smažit na pánvi. Možností je zapéct sýr v troubě spolu s domácí marinádou z kvalitních ingrediencí.
Nízká cena, vysoká dostupnost, bohatý zdroj vitamínu C, vlákniny a prospěšných bakterií. To je kysané zelí. Jedním z nejsnadnějších způsobů, jak z něj něco vyrobit je tento jednoduchý, oblíbený a chuťově atraktivní salát.
Koláče z křehkých těst jsou obecně velmi atraktivní. Často ale obsahují velké množství cukru. Ono to jde ale i bez něj. Křehké těsto s mrkví a jablečnou náplní zajistí dostatečnou a přirozenou sladkost. A báječnou chuť!
Do paprik se dá napěchovat kdeco. Maso, sýry, obiloviny, luštěniny, ale také další zelenina. Třeba květák. Když se doplní čerstvým i vyzrálým sýrem, je o šťavnatou náplň postaráno.
Podušené hrušky se skořicí lehce oslazené medem mají úžasnou chuť, která vynikne třeba na domácích lívancích. Lívance ve verzi s jemně mletou pohankovou a špaldovou moukou obsahují více vlákniny.
Každá pomazánka se na topinky nehodí. Tato z fazolí adzuki, vajec a ajvaru je na ně jako dělaná. Akorát hutná konzistence, bohatá na bílkoviny, chuťově výrazná.
Fazole adzuki patří mezi nutričně velmi zajímavé luštěniny. Pokrmům dodají bohatou porci bílkovin i vlákniny. Výborně chutnají v kombinaci s rajčaty, česnekem, bylinkami a rýží. V rámci pestrosti jídelníčku se rozhodně vyplatí je pravidelně zařadit.
Cizrnová mouka je výborným a praktickým pomocníkem v moderní kuchyni. Jednoduše ji lze zapojit i při přípravě bábovky. Hrníčková verze celou práci usnadňuje.
Jedna z dalších oblíbených verzí voňavé a husté gulášové polévky. Speciální ingrediencí je zde čerstvá červená paprika, která polévku obohatí ve všech směrech.
Čerstvý polníček, pečené papriky ochucené česnekem, olivovým olejem a balsamikovým octem. Jako zdroj bílkovin dobře stravitelný sýr Ricotta, který skvěle doladí čerstvě namletý pepř. Výborný salát!
Máte chuť dát si ke snídani vejce? A nechce stát u pánve? A máte chuť si snídani z vajec zabalit na cestu s sebou do krabičky? Zkuste vaječné muffiny. Velmi praktická záležitost :)
Kvalitní plněné těstoviny jsou výborné samy o sobě, přesto je velmi chutné je ještě vylepšit. Nasekaná rukola spolu s olivovým olejem a výrazným tvrdým ovčím sýrem jsou skvělou kombinací.
Jeden ze známých receptů italské kuchyně, kterým se lze inspirovat. Tradiční kulatozrnná rýže, čerstvé listy špenátu, vývar a parmezán zajistí krémovou konzistenci. Česnek a citronová šťáva zase perfektně doladí chuť.
Lahodné, rozplývající se na jazyku. Domácí sladkost určená milovníkům hořké čokolády. Potřebujete jen 3 ingredience. Příprava zcela jednoduchá, skvělý výsledek jistý.
Návod, jak téměř bez námahy zpracovat syrovou červenou řepu. Výsledkem je výborná, zemitá a koncentrovaná chuť této zdravé kořenové zeleniny.
Batáty neboli "sladké brambory" lze využít všude tam, kde brambory. Narozdíl od nich mají ale více živin a skvěle se hodí při přípravě krémové zeleninové polévky.
Když máme zájem nahradit "klasickou" přílohu zeleninou, skvěle poslouží restovaná cuketa. Čím kratší dobu se připravuje, tím je křupavější.
Příprava této bábovky vám zabere jen pár minut. Je opravdu snadná, rychlá, nadýchaná a díky příjemnému citronovému nádechu není mdlá.
Voňavá a chuťově výrazná omáčka, která se přesně hodí k těstovinám. Žádné dlouhé krájení, loupání, naopak máte do 10 minut na stole.
Červená řepa jednoznačně patří do zdravého jídelníčku. A když s ní chcete mít co nejméně práce, tak zabalit do alobalu, hodit do trouby na 200 a pryč ruce od toho :-) Pak už jen minutková práce jako rozpéct kozí sýr a naházet na talíř nějakou tu zeleň :)
Hned po haluškách s bryndzou jsou ty se zelím a uzeným druhou nejčastější variantou. Těch dalších oblíbených variant je ale mnohem více. A nemusíme k tomu potřebovat ani žádné maso. Zkuste zapojit zelí a uzené tofu :)
Recept na domácí bramborové halušky, které můžete pro změnu obohatit špaldovou moukou. Příprava je velmi snadná.
Smetanové omáčky patří do české kuchyně a tradičně se zahušťují jíškou nebo moukou rozmíchanou ve smetaně. Co když to ale chceme jinak? Mnoho tradičních omáček lze elegantně zahustit třeba kořenovou zeleninou.
Dělat z květáku rýži? No to je teda nápad... A je to výborný nápad! Ocení ti, kteří mají zájem snížit příjem sacharidů, nebo jednoduše zařadit do jídelníčku více zeleniny.
Pokud si libujete v pikantních chutích, tak vás nemůže zklamat tato snadná krémová zázvorová polévka.
K dobré pórkové polévce vede mnoho cest. Tato je hustá, krémová, chuťově výrazná a jde to i bez mouky a smetany.
Velmi jednoduché na přípravu, žádné upatlané ruce, žádný bordel v kuchyni z rozsypané mouky. Elegantní způsob, jak si dopřát zdravé domácí sušenky.
Když zrovna není sezóna čerstvých rajčat, skvěle poslouží ta nakládaná sušená. Třeba do špaget. Orestované uzené tofu je pak zdrojem nejen bílkovin, ale i výrazné chuti.
Jednoduchá verze klasické česnekové polévky s bramborami a majoránkou. Místo umělého bujónu ji však připravíme z poctivého domácího vývaru, což je znát na výsledné chuti.
Vajíčkový salát ve stylu "vejce rozmíchaná s majonézou"? Co na to jít nápaditěji, přidat pár ingrediencí a salát trochu odlehčit.
Zeleninový salát nemusí být jen osvěžující miska syrové zeleniny. Zeleninový salát může také pěkně zahřát. Zapojme pečené brambory, žampióny, restované fazolky a pikantní křenovou zálivku.
Připravit domácí kynuté lívance je jednoduché, zapojit alternativní mouku zase nápadité a z nutričního hlediska přínosné.
Krémová květáková polévka je zcela jednoduchá na přípravu. Stačí ji jen správně ochutit. Plnost chuti v základu zajistí vývar, žloutek a mletý muškátový květ.
Netradičně pojatá svačina, která zaujme především v období Velikonoc. Papírových obalů a vajec máme až až a k tomu ta všudypřítomná tendence originálně tvořit :)
Nápad, jak použít kysané zelí. Křehké šátečky se šťavnatou voňavou náplní jsou vynikající! Potěší návštěvu, praktické jsou ale také jako jídlo na cestu.
Upéct něco sladkého dobrého k Valentýnu ve tvaru srdce se jeví jako dobrý nápad. Mezi typické a tradiční ingredience patří čokoláda. A co lepšího z čokolády než čokoládové brownies, navíc ve zdravější variantě...
Stačí vzít 3 suroviny, které jsou do pár minut hotové a hned je co zamíchat do těstovin! Hrášek jídlu dodá strukturu a podtrhne ho svojí krásnou barvou :)
Vyzkoušené těsto na domácí pizzu, které dělám už mnoho let. Bez problémů kyne, skvěle se s ním pracuje. Vždy má úspěch! Pizza je výborná... :)
Wrap patří mezi vděčná a oblíbená jídla pro mnoho příležitostí. Rychlá večeře, jídlo do krabičky někam s sebou na výlet nebo oběd do kanceláře. Výhodou tortilly je dostatek prostoru pro výživné ingredience a spoustu zeleniny.
S palačinkami si lze poradit na tisíc způsobů. Můžeme střídat náplně, mouky, velikosti, ale také barvy! Kakaové palačinky jsou zase něco jiného. Tmavé těsto v kombinaci s bílým tvarohem je super!
Jedno zelí, pár brambor, kousek masa a je z toho plný hrnec polévky. Zelňačka je klasika, která je nenáročná na přípravu a sedne v každém ročním období.
Připravit skvělý dezert může být skutečně záležitost jen na pár minut. Opečené banány v kombinaci s hořkou čokoládou nemohou zklamat ...
Všechny suroviny v tomto receptu jsou připravené a hotové za pár minut. To přijde vhod, když potřebujete mít jídlo na stole co nejdřív :)
Mít doma kuskus a balíček tempehu se vždycky hodí. Pak už stačí míchaná zelenina dle chuti a do 10 minut je zdravé jídlo na stole.
Inspirace na to, jak mít do 10 minut na stole zdravé jídlo hýřící barvami i chutěmi :) Kari koření, kokosové mléko, krevety, koriandr a zelenina je výborná kombinace.
Vaječná omeleta, která má nekonečně mnoho verzí. Tato verze se připravuje v troubě a není na ní co zkazit. Kombinace orestovaných žampionů, špenátu a kvalitního sýra je prověřená a vynikající.
Není nad to si během chvíle vyrobit plech domácích sušenek z kvalitních ingrediencí. Poctivá hořká čokoláda sušenkám dodá plnou chuť i pevnost, takže se hodí třeba i na cestu do krabičky na svačinu.
Všichni jistě známe uzenou polévku s kroupami, která je nejen českou klasikou. A touto uzenou chutí se lze inspirovat a vyrobit voňavý vývar s bohatou porcí mrkve a domácí zavářkou v podobě krupicových noků. Příprava je velmi jednoduchá :)
Pomazánka s Nivou může mít mnoho verzí. Co ji připravit tak, aby se nejednalo o koncentrovanou kalorickou nálož?
TIP na výbornou výživnou snídani. Zajímavou na pohled, zajímavou chutěmi ... Křupavé topinky s vláčnými vejci vyladěné kurkumou a koriandrem v kombinaci ze zralým máslovým avokádem, chilli a olivovým olejem jsou neodolatelné :)
Červené fazole lze nejjednodušeji využít do polévek a eintopfů typu chilli con carne, snadno z nich ale můžete také vyrobit výborné karbanátky plné chuti.
Rajčatovou polévku lze pojmout mnoha způsoby. Po česku, po indicku, po maďarsku, po thajsku nebo také po italsku. A k tomu stačí opravdu málo. Pár oliv, italské bylinky a kousek kvalitního sýra.
Batáty a růžičková kapusta nepatří mezi nejčastěji využívané suroviny ve zdravé kuchyni. Jsou přitom jednou z ideálních druhů pro zimní období. Toto je jeden z nejjednodušších postupů jejich přípravy.
Vafle nemusí být jen víkendová kalorická bomba z bílé mouky a půl kostky másla, obložené banánem, nutelou a šlehačkou. Vafle lze pojmout úplně jinak, a to slaně. Příjemná víkendová změna ...
Vajíčkové pomazánky obecně považuji za jedny z nejlepších. Zkuste je udělat odlehčeně a místo sýru, másla, taveňáku a majolky zapojit celer. Je to výborné!
Co s bramborou? Můžeme ji vařit ve vodě, péct v troubě či v elektrickém hrnci, dusit ve slupce, ale také péct syrovou na kostičky v pánvi. Vznikne tak chuťově výborná a na pohled hezká příloha.
Velmi jednoduchá verze krémové rajčatové polévky, která vyniká svojí jemnou chutí. Její příprava je téměř bez práce.
Jak si dopřát dobrý, křehký a šťavnatý závin, aniž byste k tomu potřebovali bílou mouku, cukr a ztužený tuk? Zkuste variantu s celozrnnou špaldovou moukou a jogurtem, která skvěle sedne k bohaté jablečno - mrkvové náplni.
Kousky nakrájeného kuřecí masa v talíři s vývarem nevypadají nějak úchvatně. Zkuste maso "schovat" či zakomponovat ve formě domácích kuřecích knedlíčků. A na nudle do polévky si možná ani nevzpomenete :)
Gulášová polévka nemusí být buď a nebo. Buď s masem nebo jen vegetariánská s luštěninou. Skvělé je to nakombinovat. Využít chuti hovězího masa a benefitů červené čočky. Výborná hutná polévka bez potřeby použít k zahuštění mouku.
Osvědčené těsto, se kterým se skvěle pracuje a s minimální námahou můžete mít plný plech domácích tyčinek, které zaujmou na každé oslavě.
Základní recept na celozrnný nekváskový špaldový chleba, který připravuji v domácí pekárně. Vhodné především pro ty, kteří mají rádi chléb, není jim ale lhostejné jeho složení.
"Eat the rainbow" je jedno z důležitých pravidel zdravého stravování. Jídlo v podobě pestrobarevného salátu z čerstvé zeleniny ale není v zimě ideální volbou. Co zdravého si tedy v zimě naložit na talíř?
Slané koláče ve stylu Quiche dávají prostor pro velkou kreativitu. Nejen co se týče náplně, ale i těsta. Vyzkoušejte variantu se špaldovým celozrnným těstem a chuťově vyladěnou šťavnatou náplní.
Klasika, kterou máte do 20 minut na stole. Zasytí, zahřeje, výborná je. Prostě květákovka.
Co rychlého k těstovinám? Stačí mít po ruce cuketu, smetanu a vyzrálý sýr. Během pár minut je jídlo na stole.
Hrnečkový recept na roky prověřený a vláčný kakaový moučník, který potěší ty, co mají rádi klasiku. Vynikající je ale i jako celozrnný nebo s použitím mandlové či pohankové mouky.
Recept na jednoduchou, základní a odlehčenou verzi bramborového salátu. Když máte správné brambory, výsledek je vždy perfektní.
Čím doplnit krémovou zeleninovou polévku, aby byla chutnější a výživnější? Jde to i bez klasických zavářek z mouky. Skvělou vložkou do polévky je ztracené vejce jednoduše připravené za pár minut.
Zelenina zapečená v troubě na mnoho způsobů je vždycky dobrý nápad! Základem je ale dobře ji ochutit. Třeba po balkánsku :)
Toto jídlo můžete mít s přehledem do 5 minut na talíři. Halloumi je totiž možné klasicky grilovat, ale také opékat na grilovací pánvi nebo v troubě. Perfektní je dohromady s křupavými zelenými fazolkami.
Sláva cuketě! Co všechno dobrého z ní jde vytvořit... Nejen slaná jídla, ale i sladké moučníky. Dodá jim vláčnost, pěknou strukturu a také vlákninu. Skvěle si rozumí s ořechy a hořkou čokoládou...
Mojí nejoblíbenější úpravou cukety je zároveň ta nejsnadnější. Krémová polévka, jejíž základ tvoří pečená cuketa. Doladěná o česnekové krutony je báječná.
Kedlubna. To je takový vděčný zeleninový univerzál. Vyrobíte z ní kedlubnové zelí, polévku, placičky, můžete ji plnit, použít jako základ na lasagne a vyrobit z ní třeba i chipsy. Jsou báječné!
U krémových zeleninových polévek platí jedno - méně je více. Bohatě stačí dvě barevně si rozumící suroviny a základ na pěkně vypadající i chuťově vyladěnou polévku je tu.
Jedny sardinky v zásobě se vždycky hodí. A co s nimi? No zásadně pomazánku! Tato verze má navíc díky sušeným rajčatům středomořský nádech.
Syrové kysané zelí používám do salátu, dušené zase jako přílohu. Když ale nechci nic hlídat a míchat u plotny, není nic jednoduššího, než ho šoupnout do trouby, položit na něj maso, pokud chcete, a už se o nic nestarat.
Slaný koláč, na který potřebujete jen pár ingrediencí, je snadné ho připravit a vždycky nadchne svojí návykovou chutí.
Koukáte na misku ovoce a chcete upéct moučník, který budete mít raz dva hotový, bude vypadat "normálně", přitom do něj ale zvládnete schovat hrnek nějaké alternativní mouky a osladíte ho s rozmyslem. Tak to je přesně recept pro vás.
Pizza může znamenat mnoho věcí. Nekvalitní fastfood, originální klasiku v luxusní italské restauraci nebo také doma vyrobenou večeři z kvalitních a oblíbených ingrediencí. Příprava je snadná.
Rizoto. Tak jednoduché jídlo, které snese kdejaké kombinace. Nejlepší je ale držet se jednoduchosti a vybrat 1 hlavní surovinu, která jídlu dodá jasný charakter. Teď to bude dýně :)
Dvě zdravé oranžové suroviny a co všechno se z nich dá vymyslet. Třeba tyto jednoduché karbanátky nebo placičky, které jsou skvělé teplé i studené, doma i na cestách :)
Úžasně jednoduchý, sladký, šťavnatý, domácí dezert, na který jsou ingredience vždycky k dispozici. Obzvlášť na podzim.
Vafle jsou skvělý materiál pro kreativitu a použití různých základních surovin. Úžasně voňavé a křupavé mohou být i bez bílé mouky a moučkového cukru.
Tip na snídani plnou mikroživin, vlákniny a zdravých tuků, která je díky cibuli, česneku a chilli vlastně i tak trochu antibiotická :)
Jídlo připravené doslova za pár minut a výsledek vynikající. Chuť kvalitních čerstvých těstovin v kombinaci se šťavnatým špenátem, uzeným lososem a sladkou smetanou je neodolatelná.
Sytá polévka k večeři se vždycky hodí. Tato krásně voní a chutná a vypadá tradičně, i když je netradiční :)
Když si chcete dopřát květák tak, abyste nemuseli dlouho bůhvíco vymýšlet a nemuseli pak v kuchyni hodinu uklízet, zkuste tento jednoduchý recept :)
Kulatozrnná rýže je jako stvořená pro rizota v italském stylu. Rýže pevná na skus, zároveň šťavnatá a krémová. K dokonalému výsledku jí stačí málo. Třeba jen hříbky nebo parmazán.
Co může vzniknout z toho, když se spojí vláčná smetanovo - cuketová směs s kozím sýrem a křupavým těstem? Slaný koláč, který nikdy nezbyde...
Když jsou dobré a kvalitní ingredience, jak málo stačí :)
Co s avokádem? Už samotný nápad sníst ho "jen tak" je výborný. Jsou tu ale i další skvělé možnosti, jak si toto ovoce oblíbit. Pikantní guacamole, avokádový pudink nebo krása na talíři v podobě vejce zapečeného v avokádu.
Tato jednoduchá pomazánka z bílých fazolí a vajec překvapí svou výbornou chutí. Spolu s celozrnným chlebem je zdrojem všech makroživin a skvěle zasytí.
Udělat si domácí pomazánku v odlehčené verzi bez másla, majonézy či tavených sýrů je otázkou minuty. Na topinkách a s čerstvou zeleninou chutná úžasně.
Když je chuť na jídlo typu obalovaná ryba s kaší, může to mít také tuto podobu. Filety limandy s decentní krustičkou s krásně barevnými šťouchanými batáty jsou skvělým nápadem pro rychlý a sytý oběd.
Udělat dobrou omeletu je jednoduchá a blesková záležitost. Zvládne být rychlou snídaní ve všedních dnech, vykouzlíte s ní ale i vymazlený talíř o víkendu. Stačí dodržet pár fíglů.
Rýžovou kaši je nejlepší, nejlevnější a zároveň nejpřirozenější připravit z rýže. Postup je jednoduchý, výsledek výborný.
Vynikající salát, který můžete použít jako předkrm nebo i samostatné jídlo. Prověřená kombinace ochucené rukoly, řepy, kozího sýra a ořechů nemůže zklamat!
Klasika, kterou s oblibou dělaly už naše prababičky. Pro milovníky sladkých jídel vynikající způsob, jak do jídelníčku zapojit mák a tvaroh.
Jak mít lehkou polévku plnou zeleniny do 10 minut na stole? Stačí koupit brokolici, mrkev a všechno ostatní už doma máte :)
Špagety s česnekem a feferonkou. Italská klasika, která v sobě spojuje výrazné a geniální chutě olivového oleje, opečeného česneku, feferonky a čerstvé petržele.
Nápad, jak do jídelníčku zapojit bílé fazole a cuketu bleskovou formou. Díky kari koření a poctivé farmářské šunce není v receptu o výrazné chutě nouze.
Když je nálada na něco lehkého, bohatě si vystačíte s červenou řepou a hustým jogurtem, chuť i nutriční hodnoty pak snadno vyladí hrstka vlašských ořechů.
Když je chuť na něco sladkého, dopřejte si takovou variantu, která vašemu tělu zároveň dodá zajímavé spektrum živin. Sezamová pasta tahini spolu s medem udělá luxusní dezert jak z obyčejného jogurtu, tak ovoce.
Kdo by neměl rád křupavé topinky. Smažit je ale na sádle nebo mastit máslem nemusí být zrovna to pravé... Potřít je rozmixovanými čerstvými rajčaty je lehčí a osvědčenou záležitostí středomořských snídaní ...
Sezóna cuket se blíží, bude se tedy hodit každý rychlý a osvědčený recept, jak je zužitkovat. V tradičním slaném koláči quiche jsou cukety perfektní.
Chuťově výrazný sýr dodá šmrnc každému salátu. Quinoa je zase nutričně hodnotná obilovina, která je do studených salátů jako stvořená. Jak jim to jde dohromady? :)
Když máte k dispozici dobrého uzeného lososa a zralé avokádo, tak není třeba vymýšlet nic dalšího. Extra chuti však docílíte pomocí zakysané smetany vyladěné o čerstvou citrónovou šťávu ... Společně s žitným chlebem skvělá snídaně.
Italové milují tento jednoduchý recept. Pasta con pomodorini e ricotta! Skvělá chuť marinovaných sladkých rajčátek s čerstvou ricottou a bylinkami je prověřená :)
Quinoa je "chytrou" ingrediencí do zeleninových salátů. Je zdrojem hodnotných aminokyselin a skvěle chutná. S citronovo - medovou zálivkou tvoří povedenou dvojku.
Do čeho ta jablka zavinout? Takových možností! Jogurtové těsto, pivní, tažené, kynuté... A co třeba bramborové? Moučníky z bramborového těsta jsou tradiční a chutnou záležitostí.
Když se spojí krémová máslová chuť s parmezánem a tou správnou rýží připravenou "al dente", zjistíte, že v jednoduchosti jídel je krása.
Zelenině rádi v salátech dáváme výraznější chuť. Nejčastěji pomocí zálivek nebo dresingů. Zkuste to jinak, zdravěji...Inspirujte se pestem a využijte jarní bylinky, které jsou bohatým zdrojem prospěšných fytochemických látek.
Když máte to správné koření, můžete si doma snadno vykouzlit toto vynikající vegetariánské indické jídlo.
Špenát patří mezi nejvýznamnější listovou zeleninu. Jeho výhodou je snadná a rychlá příprava. Česnek a ricotta mu dodají ten správný šmrnc.
Různé druhy listů mohou doplnit sendvič, mohou být ale především dobrým a zdravým základem pro syté saláty vhodné k obědu či večeři. Zkuste je doplnit o cizrnu, parmazán a krekry. Vynikající chuť zaručena :)
Vyzkoušejte osvědčený recept na beránka, který je voňavý po vanilce a vláčný díky jogurtu.
Dhal je velmi vděčný, jednoduchý a chutný způsob, jak do jídelníčku zařadit luštěniny a zeleninu. Začněte třeba s čočkou a rajčaty.
Nadýchaný a lehký moučník, který je snadný na přípravu. Kombinace příjemně sladkého těsta, kyselých višní a zakysané smetany poprášené skořicí je potěšující :)
Rýže pečená v troubě je jeden z tradičních postupů, jak velmi snadno docílit povedeného výsledku. Můžete ji připravit zcela přírodně, nebo do pekáčku přidat rovnou bylinky a koření.