Rychle / jednoduše / zdravě

Pikantní tofu pomazánka s Moravankou

Vegetariánská verze známé pomazánky. Nakládaná zelenina Moravanka zajistí typickou a pikantní chuť, rozmixované ochucené tofu zase dodá skvělou konzistenci. Hodí se na opečený toust, bagetku či křupavé chlebíky.
Tofu pomazánka

Při tvorbě této pomazánky jsem se inspirovala "klasickou verzí", kdy se do ní dává nastrouhaný párek a ingredience pak spojí pomazánkovým máslem a majonézou...

Výborného výsledku se lze dobrat i bez párku. Rozmixované ochucené tofu slouží jako zdroj bílkovin a také jako skvělé pojidlo.

Nejvýraznější chutí je zde nakládaná zelenina "Moravanka". Ta dodá pomazánce jedinečný charakter a pikantní nádech.

 Ingredience

  • 1 balení tofu (asi 180 g, marinované nebo uzené)
  • 1 sklenička Moravanky (Pikantní nakládaná zeleninová směs, 170 g pevného podílu)
  • 3 vejce uvařená na tvrdo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lahůdková cibulka (lze vynechat)
  • Na dochucení sůl, pepř, lžička hořčice

 Postup

  1. Skleničku Moravanky vyklopím do sítka a nechám ji důkladně odkapat. Pokud je v ní celá feferonka, tak ji někdy vyndám ven, nebo z ní vyndám zrníčka.
  2. Tofu rozmixuji do hladka tyčovým mixérem spolu se dvěma lžícemi olivového oleje.
  3. Předem uvařená vejce na tvrdo oloupu a nasekám na drobné kostičky nebo nastrouhám na hrubo.
  4. Moravanku bez jakékoliv tekutiny posekám na drobno nebo ji rozsekám v malém robotu.
  5. Teď už vše jen smíchám dohromady a dochutím. Tofu hmotu spojím s Moravankou, vejci, když chci, přidám ještě na drobno nakrájenou jarní cibulku. Chuť doladím lžičkou hořčice, solí a pepřem. Když dávám pomazánku na jednohubky, vylepším ji pro barvu ještě lžící ajvaru. Hotovo!

Pomazánka se hodí i na topinky.👍

☝️Další nápad jak využít tofu? Doporučuji vyzkoušet tyto špenátové tofu karbanátky.🙂

Ať se vám recepty povedou!🙂

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Moravanka recept

Pomazánka je skvělá na žitných knackebrotech, bagetce nebo opečeném toustu. Mňam!🙂

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?