Rychle / jednoduše / zdravě

Dýňovo - rajčatová polévka s mozzarellou

U krémových zeleninových polévek platí jedno - méně je více. Bohatě stačí dvě barevně si rozumící suroviny a základ na pěkně vypadající i chuťově vyladěnou polévku je tu.
Rychlá polévka recept

Co se týče přesného množství dýně a rajčat, není zas až tak důležité. Když chci polévky celý hrnec, použiju celou dýni a více rajčat, když dělám jen 2 porce, bohatě stačí čtvrtka dýně a 2 rajčata.

 Potřebujete

  • asi 600 g nakrájené dýně zbavené semínek (Hokaido se nemusí loupat)
  • 200 g čerstvých rajčat
  • Zeleninový vývar
  • Olivový olej, sůl, pepř, mohou být zelené bylinky
  • Mozzarellu a hladkolistou petržel na ozdobu

Postup

  1. Dýni zbavím semínek a nakrájím na kostičky. Rajčata nakrájím na kousky.
  2. Dýni v hrnci chvíli opékám na olivovém oleji, pak přidám rajčata, osolím, opepřím a zaliju zeleninovým vývarem tak, aby byla ponořená. Vařím do změknutí dýně.
  3. Pak už jen polévku rozmixuji do hladka, skvěle to jde ve velkém mixéru. Doladím hustotu a chuť.

Toto je úplný základ, který stačí. S chutí si ale lze nadále pohrát a přidat třeba trochu kokosové smetany, chilli nebo každou porci ozdobit balzamikovým octem.

Rychlé, syté, výborné :)

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Zdravá polévka
Bez mouky, bez smetany, jen zelen ina a sýr. Výborná!
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

LucieS
Vynikající rychlá polévka, jen jsem ji trošku ještě přisladila, byla trošku od rajčat kyselá..... Děkuji :-)
Kamila (Varilamysicka.cz)
Lucie, děkuji za zpětnou vazbu :-) Ano, chuť lze takto doladit, takže jste si skvěle poradila :-)
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?