Rychle / jednoduše / zdravě

Kukuřičné penne s fazolkami, uzeným lososem a sýrem Cottage

Těstoviny hotové do 15 minut. Extra snadné na přípravu. Kombinace křupavých zelených fazolek, výrazné chuti lososa a smetanového cottage je osvědčená.👍
Bezlepkové těstoviny recept

 Ingredience (cca 4 porce)

  • Kukuřičné penne (asi 300 g)
  • 300 g zelených fazolek (použila jsem mražené zelené fazolky celé)
  • 100 g uzeného lososa co nejvyšší kvality
  • 1 balení přírodního cottage sýra (150 g)
  • asi 100 ml smetany (druh dle preferencí, může být rostlinná)
  • Olivový olej
  • Na dochucení sůl, pepř, plátek másla

Postup

  1. Dám vařit těstoviny podle návodu tak, aby zůstaly příjemně pevné.
  2. Mezitím připravím omáčku. V pánvi začnu restovat zelené fazolky na trošce olivového oleje nebo jiném vhodném tuku. Postupuji podle toho, jaký typ fazolek mám. Některým stačí 3 minuty, jiným svědčí nechat je pod pokličkou pár minut podusit.
  3. K fazolkám přidám na drobno posekaného lososa, sýr cottage, promíchá, dochutím solí a pepřem a doplním dle potřeby smetanou.
  4. Promíchám s těstovinami a na závěr, mimo plotýnku, nechám v těstovinách rozpustit plátek másla.
  5. Na talíři dozdobím zelenými bylinkami.

☝️Chcete další tip na těstoviny? Zkuste tyto bezlepkové těstoviny s omáčkou z drcených rajčat, cizrny a pancetty.🙂

Ať se vám těstoviny povedou! 🙂

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Co se zelenými fazolkami

Délka úpravy zelených fazolek se liší podle jejich typu. Některým stačí pár minut, jiné je třeba pod pokličkou chvíli podusit. Musí zůstat stále pevné na skus a hezky zelené.

 
Uzený losos s těstovinami

K fazolkám přidám do pánve na drobno nasekaného lososa. S jeho množstvím to není třeba přehánět. Má výraznou chuť. Místo uzeného lososa můžete použít i čerstvého.

 
Uzený losos s těstovinami

K fazolkám a lososu ihned přidám přírodní sýr cottage. Mám raději ten, který má větší hrudky obalené smetanou. Omáčku pak doplním ještě o smetanu. Tradiční nebo rostlinnou tak, aby byl výsledek krémový.🙂

 
Těstoviny se zeleninou a lososem

Vše promíchám dohromady a zjemním smetanou tak, aby vzniklo trochu omáčky. Těstoviny nemají ve smetaně plavat, ale být jen lehce obalené.🙂Smetanu lze použít tradiční i rostlinnou.

 
Bezlepkové těstoviny

Jídlo hotové max. do 15 minut.👍

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Anna
Výborný recept! Děkuji za inspiraci.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?