Rychle / jednoduše / zdravě

Kukuřičné penne s fazolkami, uzeným lososem a sýrem Cottage

Těstoviny hotové do 15 minut. Extra snadné na přípravu. Kombinace křupavých zelených fazolek, výrazné chuti lososa a smetanového cottage je osvědčená.👍
Bezlepkové těstoviny recept

 Ingredience (cca 4 porce)

  • Kukuřičné penne (asi 300 g)
  • 300 g zelených fazolek (použila jsem mražené zelené fazolky celé)
  • 100 g uzeného lososa co nejvyšší kvality
  • 1 balení přírodního cottage sýra (150 g)
  • asi 100 ml smetany (druh dle preferencí, může být rostlinná)
  • Olivový olej
  • Na dochucení sůl, pepř, plátek másla

Postup

  1. Dám vařit těstoviny podle návodu tak, aby zůstaly příjemně pevné.
  2. Mezitím připravím omáčku. V pánvi začnu restovat zelené fazolky na trošce olivového oleje nebo jiném vhodném tuku. Postupuji podle toho, jaký typ fazolek mám. Některým stačí 3 minuty, jiným svědčí nechat je pod pokličkou pár minut podusit.
  3. K fazolkám přidám na drobno posekaného lososa, sýr cottage, promíchá, dochutím solí a pepřem a doplním dle potřeby smetanou.
  4. Promíchám s těstovinami a na závěr, mimo plotýnku, nechám v těstovinách rozpustit plátek másla.
  5. Na talíři dozdobím zelenými bylinkami.

☝️Chcete další tip na těstoviny? Zkuste tyto bezlepkové těstoviny s omáčkou z drcených rajčat, cizrny a pancetty.🙂

Ať se vám těstoviny povedou! 🙂

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.


Co se zelenými fazolkami
Délka úpravy zelených fazolek se liší podle jejich typu. Některým stačí pár minut, jiné je třeba pod pokličkou chvíli podusit. Musí zůstat stále pevné na skus a hezky zelené.
 
Uzený losos s těstovinami
K fazolkám přidám do pánve na drobno nasekaného lososa. S jeho množstvím to není třeba přehánět. Má výraznou chuť. Místo uzeného lososa můžete použít i čerstvého.
 
Uzený losos s těstovinami
K fazolkám a lososu ihned přidám přírodní sýr cottage. Mám raději ten, který má větší hrudky obalené smetanou. Omáčku pak doplním ještě o smetanu. Tradiční nebo rostlinnou tak, aby byl výsledek krémový.🙂
 
Těstoviny se zeleninou a lososem
Vše promíchám dohromady a zjemním smetanou tak, aby vzniklo trochu omáčky. Těstoviny nemají ve smetaně plavat, ale být jen lehce obalené.🙂Smetanu lze použít tradiční i rostlinnou.
 
Bezlepkové těstoviny
Jídlo hotové max. do 15 minut.👍
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Anna
Výborný recept! Děkuji za inspiraci.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?