Rychle / jednoduše / zdravě

Karbanátky z fazolí adzuki

Vláčné, voňavé a křehké karbanátky bez masa. Základ tvoří výživné fazole adzuki. Ve spojení s opečenou cibulkou, česnekem a rajčatovou pastou je o výraznou chuť postaráno...
Fazolové karbanátky

Fazole adzuki se řadí mezi luštěniny. Mají vysoký obsah bílkovin a vlákniny, proto každému jídlu kromě nutričních benefitů dodají na sytosti. Jejich výhodou je neutrální chuť, často se používají i na pečení sladkých dezertů. Třeba fazolové brownies bez mouky z tohoto druhu fazolí stojí za vyzkoušení.

Karbanátky mohou mít mnoho verzí. Já jsem se teď rozhodla doplnit fazole o brambory, které nepřebijí další chutě. Místo brambor můžete zkusit dát i pečené batáty.

Karbanátky je dobré opékat pozvolna na nepřilnavé pánvi. Když jsou menší, lépe se obrací.🙂

 Ingredience

  • 400 g uvařených fazolí adzuki
  • 2 brambory ( asi 120 g, uvařené nejlépe ve slupce)
  • 2 velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatové pasty (protlak, kupuji bio v tubě)
  • cca 3 lžíce suché ingredience na dohuštění (dala jsem rýžovou mouku)
  • Sůl, pepř, majoránka
  • Olivový olej

 Postup

  1. Fazole adzuki obyvkle namáčím přes noc, pak je v jiné vodě uvařím na mírném plameni do měkka. Někdy je dělám v pomalém hrnci. Studené fazole v malém robotu rozmixuji do hladka. Přidám ve slupce uvařené nastrouhané brambory, rajčatovou pastu, ochutím kořením a krátce promixuji.
  2. Směs dám do mísy a promíchám s do zlata orestovanou cibulí a prolisovaným česnekem.
  3. Zpevním trochou mouky nebo namletých vloček, aby šly tvarovat karbanátky. Stačily na to 3 lžíce.
  4. Naolejovanýma rukama tvořím menší karbanátky a opékám je pár minut z obou stran do zlatova.

☝️Ke karbanátkům se hodí třeba bramborový salát. Zkuste tuto moji oblíbenou verzi bramborového salátu s celerem.🙂

Fazolové karbanátky drží po opečení pěkně pohromadě, jsou tedy i vděčným jídlem do krabičky.🙂

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Fazole adzuki recept

Rozmixované uvařené fazole adzuki, a pořádná porce orestované cibulky. To je základ...

 
Fazolové karbanátky bez masa

Osvědčilo se mi karbanátky dělat spíše menší. Lépe se tvarují i otáčí na pánvi.👍

 
Karbanátky z fazolí adzuki

Ke karbanátkům se hodí hustý domácí dip. Dělám ho pokaždé jinak. Teď jsem rozmíchala čerstvý smetanový sýr se zakysanou smetanou a bylinkami.

 
Fazole adzuki recept bez masa

Karbanátky jsou také výborné se zeleninovým nebo bramborovým salátem.👍

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?