Ingredience
- Rybí filety
- Zelené fazolky (nebo jiná zelenina)
- Olivový olej
- Sůl, pepř, bylinky
- Citronová šťáva nebo kolečka citrónu
- Na každou porci čtverec pečícího papíru
Postup
- Nejdříve si připravím zeleninu do balíčku. Pod rybu se hodí pórek, zelené fazolky, rajčata, brokolice, lilek, cuketa. Zeleninu však nejdříve krátce orestuji na pánvi na olivovém oleji.
- Do pekáčku či zapékací misky dám pečicí papír. Na něj zeleninu, tu ochutím kořením. Na zeleninu položím rybí filet, ochutím ho solí, pepřem a zakápnu olivovým olejem a citronovou šťávou. Dle sezóny lze do balíčku přidat zelené bylinky.
- Papír přehnu z jedné strany, z druhé strany a okraje stočím dospodu.
- Peču na 180 stupňů asi 15 minut. Když je větší kus ryby nebo silný filet, peču 20 minut. Hotovo!
☝️Dalším oblíbeným a rychlým způsobem úpravy rybího filetu je ryba po mlynářsku. Skvěle chutná se šťouchanými batáty.👍
Ať se vám ryby povedou!🙂
Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂 Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.
Pod rybu je možné dát různé druhy zeleniny. Teď jsem vsadila na fazolky. Kratší nasekané fazolky bývají rychleji hotové. Tyto dlouhé jsou o něco tužší. Proto je lepší je předem krátce opéct na pánvi. Budou mít i lepší chuť. To samé bych udělala s cuketou, lilkem, brokolicí, pórkem...
Fazolky nebo jinou zeleninu ochutím solí, pepřem, případně oblíbeným kořením na zeleninu. Zakápnu olivovým olejem a navrch položím rybí filet. Ten také osolím, opepřím, zakápnu citrónem a olivovým olejem.
Nejdříve jsem si myslela, že budu muset pečící papír dokonale utěsňovat a vázat provázkem. Vůbec to není třeba. Papír stačí přehnout z jedné strany, z druhé strany a okraje zahnout dospodu. Většinou se takto připravuje každá porce zvlášť. Do papiloty lze ale zabalit i celého prstruha...🙂
Ryba po upečení. Filet je drobný, pekla jsem tedy na 180 stupňů 15 minut. Pokud by byla ryba větší, doporučuji péct 20 minut.
Co jako přílohu? Já jsem zvolila batáty z pánve. Syrové batáty nakrájím nebo nakrouhám na tenké plátky a pozvolna opékám na olivovém oleji na nepřilnavé pánvi dokud nezměknou. Ochutím je solí a kmínem. To samé lze udělat s malými kostičkami.
Je jedno, jestli máte tenký filet z limandy nebo silnější z tresky. Díky přípravě v papilotě bude maso vždy šťavnaté a křehké...👍