Rychle / jednoduše / zdravě

Drožďová pomazánka

Drožďová pomazánka má velice specifickou a výraznou chuť. Je nenáročná, velice rychlá, dá se jíst teplá i studená.
Drožďová pomazánka

Drožďová pomazánka má velice specifickou a výraznou chuť. Buď ji budete milovat, a nebo vám nebude chutnat. Nic mezi podle mě neexistuje :) Je nenáročná, velice rychlá, dá se jíst teplá i studená. Jen počítejte s tím, že droždí je dosti aromatické, takže budete muset pořádně vyvětrat ;)

Budete potřebovat

  • 3 kostky droždí
  • 1 větší cibule
  • 3 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 5 polévkových lžic mléka na zředění (kdo nemůže mléko, může použít i vodu)

Postup

  1. Cibulku na jemno nakrájejte a osmahněte na oleji dorůžova.
  2. Na cibulku rozdrobte droždí, přidejte vodu nebo mléko, aby se droždí mohlo dobře rozpustit.
  3. Míchejte, až se droždí zcela rozpustí a krátce provaří (cca 3 min).
  4. Do směsi rozklepněte 3 vejce, osolte, lehce opepřete a nechte srazit.

Dobrou chuť :)

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Cibulku osmahněte dorůžova. V pomazánce bude lehce křupat.
 
Drožďová pomazánka
Droždí rozdrobte na cibulku a podlijte trochou mléka
 
Drožďová pomazánka
Droždí se po chvilce krásně rozpustí a "provoní" celý byt :)
 
Drožďová pomazánka
Do rozpuštěné směsi vklepněte 3 vejce.
 
Drožďová pomazánka
Po přidání vajec směs zhoustne na správnou konzistenci.
 
Drožďová pomazánka
Pomazánku můžete jíst teplou nebo studenou.
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

míša
Kamarádka mě tuto pomazánku naučila a úplně ji miluji. Jen tam dáváme ještě jedno (či víc), na kostičky nakrájené rajče, podusí se s cibulí... tím pádem se tam už nemusí dávat ta voda či mlíko. A i to víc zakryje tu silnou chuť kvasnic...
Kamila (www.varilamysicka.cz)
Míšo, super tip, díky, rozhodně vyzkouším ! :)
Hanka
Vynikající pomazánka. Zkoušela jsem vícero různých receptů, ale tenhle fakt vede:)
Danča
Já přidávám ještě nastrouhanou steril. okurku příp. vejce natvrdo (tím pádem nedávám syrová), zahustím malinko strouhankou či uvař. bramborou.
Kamila (www.varilamysicka.cz)
S tou sterilovanou okurkou to je dobrý nápad, určitě tomu dodá šmrnc :-) Vejce natvrdo v tom bude také dobré, ale když já tak nesnáším loupat ta vajíčka :-))
Marcela
ahoj, mám dotaz , vím že je drožďová pomazánka zdravá, ale je zdravá , a vhodná i pro lidi z hlediska hubnutí ? Lidi kteří se snaží zhubnout a nebo si udržet váhu , kterou mají. Jako např. já 66 kg
Kamila (varilamysicka)
Marcelo, u drožďpvé pomazánky to bude tak, jako u jiných jídel - všeho s mírou. Ona by se člověku asi přejedla, kdyby si ji dával 2x týdně. Když ale budete pomazánky střídat, rozhodně nemůže mít takový vliv na udržení váhy nebo hubnutí. Faktorů, které toto ovlivňují je mnoho. Naopak je dobrým zdrojem bílkovin, které pomáhají zachovat svalovou hmotu, což je při udržení váhy či hubnutí žádoucí. :-)
alpia
Jako koření je do ní výborná bylinková sůl...
Lenka
Kamilo, právě jsem ochutnala, dělala jsem ji vůbec poprvé a jsem z ní nadšená, budu dělat pravidelně. Děkuji.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?