Rychle / jednoduše / zdravě

Fazolový salát s tuňákem a rajčaty - výživný a bohatý na bílkoviny

Není salát jako salát. Tento patří mezi ty, po kterých rozhodně nebudete mít za chvíli hlad.
Fazole recept

S kombinací bílých fazolí a tuňáka jsem se poprvé setkala před lety v Itálii. K této povedené dvojce pak můžete dále zamíchat zeleninu, cibuli, česnek, čerstvé bylinky, případně ochutit do kysela. Výsledkem je sytý salát bohatý na fytochemické látky, navíc plný bílkovin a vlákniny.

Budete potřebovat

  • Uvařené bílé nebo masité fazole
  • Tuňáka v konzervě (kousky)
  • Cibulku a česnek
  • Rajčata
  • Čerstvé zelené bylinky dle chuti (petržel, řeřicha, koriandr)
  • Olivový olej a citronová šťáva na zakápnutí (lze vyladit i umeoctem)

Postup

  1. Fazole přes noc namočte a uvařte v nové vodě dle návodu do měkka. Pokud chcete salát jako "rycholovku", lze použít již uvařené fazole ve slaném nálevu.
  2. Rajčata a cibuli nakrájejte na jemno, přidejte dle chuti prolisovaný česnek, zelené bylinky a vše dohromady promíchejte.
  3. Chuť můžete vyladit pomocí olivového oleje a citronové šťávy.
Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?