Rychle / jednoduše / zdravě

Kapr na kmíně s jarním bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem nemusí být jen štědrovečerní záležitost. Zkuste ho jednoduše opéct s kmínem na másle a k němu udělat svěží a odlehčený bramborový salát.
Kapr na kmíně recept

Ingredience

  • Porce kapra (použila jsem kousky bez kůže)
  • Máslo + olivový olej nebo přepuštěné máslo
  • Sůl,

Na bramborový salát

  • Vychlazené brambory uvařené ve slupce (typ A salátové)
  • Na drobno nakrájená jarní cibulka
  • Řapíkatý celer
  • Na dochucení sůl, pepř, citronová šťáva, menší množství kvalitní majonézy a malé množství hořčice

 Postup

  1. Nejdříve si připravím bramborový salát. Brambory uvařím ve slupce v osolené vodě dostatečně předem a nechám je vychladnout. Jarní cibulku nakrájím na drobno, někdy dám i trochu zelené natě. Řapík celeru zbavím na "vypouklé" straně škrabkou vrchních vláken a nakrájím ho na tenké plátky.
  2. Brambory oloupu, nakrájím na drobné kostičky, nebo je protlačím skrz mřížku. Dle množství brambor smíchám dle chuti s přiměřeným množstvím cibulky, řapíkatého celeru, osolím, opepřím a vše spojím zakysanou smetanou jen tak, aby byly brambory lehce obalené. Salát dochutím citronovou šťávou, majonézou a troškou hořčice tak, aby mi chuť vyhovovala. Salát dám na chvíli odležet do lednice.
  3. V pánvi rozpustím máslo Ghí (přepuštěné máslo) nebo máslo s olejem a pozvolna na mírném stupni z obou stran opeču kapra ochuceného solí a drceným kmínem. Podávám s bramborovým salátem.

 TIP

Pokud z jakéhokoliv důvodu nechcete použít řapíkatý celer, zkuste místo něj mražený krátce podušený zelený hrášek.

☝️Máte rybí filety z tresky a přemýšlíte, jak je upravit? Doporučuji vyzkoušet rybu po mlynářsku. Skvělá se šťouchanými batáty.🙂

Ať se vám ryby povedou!🙂

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.


Lehký bramborový salát
Naporcovaný kapr. Čerstvě chycený z ověřeného zdroje.
 
Kapr s lehkým bramborovým salátem
 
Kapr na kmíně
K dobrému kaprovi pečenému na másle se lehký bramborový salát vyloženě hodí. Skvělá kombinace chutí.🙂
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Jana
Super, takhle jednoduše ho mám radši než obalovaného. Kapr na kmíně byl velmi oblíbený doma u rodičů. Já jsem se ho v současnosti naučila dělat převážně v troubě, dám ho na plech na pečící papír, zapnu horkovzduch a za chvíli hotovo :-) Od té doby, co máme troubu která má časovač, je to úplně dokonalé, připravím porce do trouby, načasuju, jdeme třeba venčit psy a po návratu nás čeká hotová večeře.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?