Rychle / jednoduše / zdravě

Zapečené vločky s mákem a ovocem jako zdravá svačina

Lahodná kombinace máku, třešní, sirupu a zapečených vloček může posloužit jako nápad na zdravou sladkou svačinu, která je nutričně bohatá.
Zdravá snídaně

Vločky s mákem lze nejjednodušeji využít třeba na přípravu snídaňové kaše. Jenže ne každý si na kaši potrpí. Naštěstí je tu více možností, třeba vločky zapéct v troubě s dalšími ingrediencemi.

Při přípravě jednotlivých porcí je jen třeba myslet na to, aby se z úmyslu vyrobit něco zdravého nestala hotová kalorická bomba. Nezáleží jen na tom, co jíme, ale také kolik toho jíme :)

Na 2 porce budete potřebovat

  • 6 lžic jemných ovesných vloček
  • 4 lžíce máku
  • 2 velké hrsti čerstvého ovoce
  • 1 lžíci másla Ghí (přepuštěné máslo)
  • Oblíbený sirup na doslazení (Datlový, špaldový, čekankový)

Postup

  1. Vločky smíchejte s mákem a máslem ghí.
  2. Na dno zapékací mističky dejte 2 lžíce směsi, zasypte hrstí ovoce a navrch dejte opět směs.
  3. Zapečte na 200 stupňů po dobu 20 - 25 minut do zlatova.
Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Mák recept
Základ receptu tvoří jemné celozrnné ovesné vločky smíchané s přepuštěným máslem a mletý mák.
 
Zdravá snídaně
Prostřední vrstvu tvoří ovoce. K máku výborně sedí švestky nebo třešně. Vrstva ovoce se zasype zbytkem směsi a zapeče.
 
Celozrnné ovesné vločky recept
A takhle vypadá, když je zapečeno :)
 
Mák zdravý recept
Pokud si pořídíte malé zapékací misky, rovnou máte naporcováno. Mističku pak lze ještě navrchu různě dozdobit. Kouskem čerstvého ovoce nebo lžičkou zakysané smetany s lístkem máty.
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?