Rychle / jednoduše / zdravě

Zapečená tortilla s mozzarellou, avokádem a vejcem - výživná, šťavnatá

Atraktivní a šťavnatý wrap s bohatou porcí kvalitních živin. Skvěle ochucené avokádo je perfektním výrazným "mazadlem". Nic neteče ven. Wrap se hodí i do krabičky na cesty.
Wrap s mozarelou

Po této zapečené tortille rozhodně nebudete mít hlad. Skvělá je sama o sobě. Když potřebujete větší porci jídla, můžete ji doplnit o zeleninový salát nebo opečené brambory.

 Ingredience na 1 wrap

  • 1 větší tortilla (toto je pšeničná, cca 25 cm)
  • 1 menší zralé avokádo nebo půlka velkého (kupuji avokádo RTE = Ready to eat)
  • asi 3/4 bochánku mozzarelly (cca 80 g)
  • 1 vejce uvařené na tvrdo
  • 2 hrsti salátu Polníček
  • Několik drobných proužků červené špičaté papriky
  • Limetková šťáva
  • 1 lžička extra panenského olivového oleje
  • Na dochucení sůl, pepř
  • Pro výraznější chuť 1 lžička koření italského či francouzského typu - Za mě je geniální tato francouzská směs Žanet

 Postup

  1. Vejce uvařím na tvrdo, nechám ho vychladnout a pak ho nakrájím na kolečka. Mozzarellu nastrouhám na hrubo, kus papriky nakrájím na drobné proužky.
  2. Avokádo rozříznu podélně, vyndám pecku, lžící vydlabu a v misce rozmačkám vidličkou. Avokádo ochutím solí, pepřem a limetkovou šťávou. To je minimum. Já chuť avokáda a mozzarelly ještě zvýrazňuji francouzským kořením, bylinkami.
  3. A jde se kompletovat. Tortillu pomažu ochuceným avokádem, spíše ve středu, okraje nechám volné. Na střed tortilly dám mozzarellu smíchanou se lžičkou olivového oleje, na ni vejce a proužky papriky. Navrch dám pořádnou vrstvu polníčku. Bude to vypadat, že je ho hodně, on se ale při srolování zmáčkne...
  4. Tortillu zahnu z jedné strany, z druhé strany a oběma rukama sroluji. Prsty si někdy pomůžu ukočírovat náplň. Vzniklou kapsu, wrap, dám krátce zapéct do sendvičovače. Wrap nijak nezmáčknu, víko sendvičovače nechám jen na wrapu ležet...Tortilla se takto zpevní a bude i chutnější. Hotovo!

 TIPY

  • V obchodech seženete různé druhy tortill. Pro balení větší porce náplně se hodí ty klasické velké. Jsou k dispozici i v celozrnné variantě.

  • Avokádo, mozzarella i vejce jsou samy o sobě chuťově méně výrazné ingredience. Osvědčilo se mi vytunit avokádo s mozzarellou touto francouzskou směsí Žanet. Směs má naprosto unikátní složení a dodá náplni jedinečný šmrnc.

  • Mozzarellu můžete použít i ve formě light. Snížíte množství tuku, porce bílkovin však zůstane zachována.

☝️Vyzkoušejte také jinou šťavnatou variantu, třeba tento wrap s hummusem, avokádem a mozzarellou.

Ať se vám ty tortilly povede pořádně napěchovat a zabalit!🙂

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Wrap s avokádem

Základní ingredience do náplně tortilly. Avokádo, polníček, vejce, mozzarella, červená špičatá paprika.

 
Wrap s mozzarellou a vejcem

Náplň směřuji ve vyšší vrstvě ke středu tortilly. Přehnu z jedné strany, z druhé strany a s trochou tlaku sroluji. Je třeba si udělat vlastní zkušenost, kolik a kam čeho dát.

 
Tortilla wrap

Wrap krátce zapeču v sendvičovači. Zpevní se a tortilla je chutnější.

 
Jak zapéct tortillu

Pokud si chci vzít tortillu někam s sebou, nechám ji v celku. Když ji servíruji doma, rozříznu ji na půlky. Nůž musí být velmi ostrý.

 
Wrap s avokádem a mozarelou

Extra šťavnatá tortilla s bohatou výživnou náplní...Mňam!🙂

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?