Rychle / jednoduše / zdravě

Cuketové chuťovky s parmezánem pečené v troubě

Plátky cukety zapečené v troubě do zlatova a do křupava s parmezánem. Jak jednoduché a vynikající! Skvělá chuťovka nebo zajímavá příloha.
Cuketa pohoštění

Chuťovka z cukety zní na první dobrou až troufale.🙂 Ona je to ale pravda! Stačí slabá kolečka cukety potřít okořeněným olivovým olejem, ozdobit vyzrálým tvrdým sýrem a zapéct v troubě do zlatova a křupava. Výborné!

Pokud chcete cuketu použít jako přílohu pro více lidí, nebo ji naservírovat jako pohoštění, udělejte dvounásobné množství. Tedy na 2 plechy ze 2 cuket.

 Ingredience na 1 plech

  • 1 střední cuketa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Sůl, pepř, sušený česnekový prášek
  • Parmezán na posypání (nebo jiný výrazný tvrdý vyzrálý sýr, např. Grana Padano, Gran Moravia atd.)

 Postup

  1. V misce smíchám olivový olej se solí, pepřem a česnekovým práškem tak, aby byl olej dostatečně okořeněný a ochutil kolečka cukety.
  2. Cuketu nakrájím na kolečka asi 4 až 5 mm tenká.
  3. Kolečka cukety promíchám s ochuceným olejem a vyskládám na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Každé kolečko ozdobím malou hrudkou na jemno nastrouhaného sýra. Sýr tak hezky zůstane na místě a nebude zbytečně okolo.
  5. Peču na 220 stupňů asi 15 až 20 minut do zlatova. Po 15 minutách zkontroluji a dopékám pár minut dle situace. Hotovo!

☝️A až vás cuketa přestane bavit, doporučuji vyzkoušet zelné bramboráky pečené v troubě.🙂

Ať se vám recepty povedou!

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.


Plátky cukety se sýrem pečené  troubě
 
Křupavá cuketa
 
Cuketa pečená v troubě
 
Cuketa s parmezánem recept
Raději rovnou udělejte 2 plechy, mizí to rychlostí blesku.🙂
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?