Rychle / jednoduše / zdravě

Rýže parboiled s krůtím masem a pestrou zeleninou

Jednoduché jídlo z rýže, masa a zeleniny, které je pestré, výživné a lehké zároveň.
Krůtí maso recept

Jídla s rýží připravuji často a zkouším různé druhy. Od kulatozrnné přes dlouhozrnnou, jasmínovou, dívokou, basmati, ale i parboiled.

Rýže parboiled se upravuje patentovaným technologickým postupem, při kterém se po namáčení neloupané rýže pomocí vysokotlaké páry „vtlačí“ dovnitř zrna rozpuštěné vitaminy a minerální látky z povrchových vrstev.

Rýže se používá jako klasická příloha, moje holky si ji oblíbily v kombinaci s posekaným krůtím masem a drobnými kousky zeleniny.

Budete potřebovat

  • Rýži parboiled
  • Krůtí maso
  • Zeleninu na drobné kostičky, hrášek, kukuřici
  • Přepuštěné máslo Ghí
  • Sůl

Postup

  1. Rýži parboiled uvařte podle návodu nebo ji připravte v troubě
  2. Krůtí maso uvařte do měkka ve vodě spolu s kořením na vývar, cibulí, česnekem. Vzniklý vývar použijte na polévku.
  3. Zeleninu, hrášek a kukuřici orestujte na pánvi do měkka na přepušteném másle. Dle chuti osolte. Ke konci můžete lehce podlít vývarem a chvíli dusit.
  4. Uvařené maso nakrájejte na drobné kostičky, případně nasekejte v robotu a smíchejte s rýží a zeleninou. Zjemněte kouskem másla nebo přepuštěného másla, promíchejte a podávejte.

Moje děti mají rády, když jim tuto rýži naservíruji pomocí naběrečky jako kopeček.

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.


Rizoto se zeleninou
Žádné koření, žádná dochucovadla, prostě jen rýže, maso a zelenina. Takhle jim to chutná :)
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Veru
Presne tohle rizoto nam varila maminka, kdyz jsme se segrou byly male...mrkev hrasek kukurice na masle a kureci maso...tu jemnou chut miluju....
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?