Rychle / jednoduše / zdravě

Tagliatelle s lososem a brokolicí podle Pohlreicha

Tagliatelle s lososem ve smetanové omáčce jsou známou klasikou. Ale hodně těžkou. Naštěstí jsou tu i jiné varianty. A stejně dobré.
Tagliatelle s lososem

Zdeněk Pohlreich v pořadu Teď vaří šéf předvedl toto výborné a jednoduché jídlo. 3 kvalitní ingredience, olivový olej a výsledek je zaručen.

Budete potřebovat

  • Těstoviny tagliatelle
  • Filety lososa (bez kůže)
  • Brokolici
  • Olivový olej a máslo
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Ve vroucí osolené vodě krátce povařte růžičky brokolice tak, aby zůstala "na skus". Asi 3 minuty.
  2. Vyndejte je a v té samé vodě uvařte tagliatelle.
  3. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm na kostky nakrájeného, osoleného a opepřeného lososa. Ke konci promíchejte s brokolicí.
  4. Pokud olej není přepálený, přihoďte do pánve kousek másla, uvařené těstoviny a lehce promíchejte.
  5. Nakonec přidejte brokolici s kousky lososa.

TIP

Pokud by vám ujela ruka s olejem, případně se přepálil, tak ho v této podobě s těstovinami nepromíchávejte. Slijte ho vedle a do pánve pak přidejte máslo. Výhoda tohoto jídla je v jeho lehkosti, kterou by přílišná mastnota zcela zazdila.

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Co s čerstvým lososem
 
Brokolice recept
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Romana45
a
Jana
Jak se říká, v jednoduchosti je krása a tady ještě spojená s dobrým pochutnáním :)) A není potřeba ani žádná smetanová omáčka..... takže zdravější a přesto dobré jídlo.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?