Rychle / jednoduše / zdravě

Kuřecí řízky naložené v jogurtové marinádě - pečené v troubě

Bezpracná příprava masa. Kořeněná jogurtová marináda masu dodá zajímavou chuť i šťavnatost. Vše se peče v troubě samo bez starostí...
Kuřecí stehenní řízky naložené v jogurtu

Ingredience

  • Kuřecí řízky co nejlepší kvality (prsní nebo stehenní)

Na marinádu

  • Velký kelímek bílého jogurtu ( nebo dle množství masa)
  • Olivový olej ( dala jsem asi 3 lžíce)
  • Koření Tandoori masala
  • Citronová šťáva
  • Prolisovaný česnek
  • Případně sůl, pokud není ve směsi koření

 Postup

  1. Připravím si kuřecí maso k naložení. Pokud jsou prsní řízky velké, podélně je rozkrojím. Pokud mám stehenní řízky, očistím je.
  2. Smíchám ingredience na marinádu a každý řízek pořádně ze všech stran obalím. Nechám odležet alespoň pár hodin. Jogurt mám nejraději v kombinaci s kořením tandoori masala, které má typickou červenou barvu a chuť. K rýži perfektní.
  3. Pak už jen maso přendám do pekáčku a peču na 180 stupňů asi hodinu a půl. Nejdřív pod pokličkou, pak odkryté, aby zezlátlo. Způsob pečení ať si každý zvolí, jak je zvyklý péct maso.

Jako přílohu jsem tentokrát zvolila jasmínovou rýži a ochucené zelené fazolky. Dohromady skvělá chuť. 🙂

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.


Kuřecí maso recept
Řízky se naloží do jogurtové marinády přes noc nebo na pár hodin. V marinádě je v první řadě jogurt, pak olivový olej, koření tandoori, citronová šťáva a česnek.
 
Kuřecí maso v jogurtové marinádě
Pekla jsem na 180 stupňů asi hodinu a půl. Nejdřív přikryté, pak odkryté, aby se povrch zapekl.
 
Zelené fazolové lusky jako příloha
Zelené fazolky jsou výbornou přílohou. Stačí je ochutit solí, česnekem, pepřem, nebo trochou chilli.
 
Kuřecí stehenní maso pečené v troubě
Jasmínová rýže, šťavnatý pečený řízek a porce zeleniny vytvoří sytý a barevný talíř. 🙂
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?