Rychle / jednoduše / zdravě

Celozrnné fusilli s tuňákem, sušenými rajčaty a olivami

Jídlo plné rozmanitých chutí, které máte do 15 minut na stole. Kombinace tuňáka, sušených nakládaných rajčat a oliv je velmi lahodná a prověřená.
Celozrnné těstoviny recept

Ingredience v tomto jídle mám doma vždy. Téměř bez práce a doslova za pár minut si tak mohu připravit zdravé jídlo, které je navíc dostatečně syté a bohaté na všechny makroživiny. Kdybyste měli zájem ho ještě enzymaticky obohatit, doporučuji ke každé porci přidat lžíci naklíčené čočky nebo kvašené zeleniny.

Na 2 porce budete potřebovat

  • 200 - 250 g celozrnných těstovin
  • 130 g čisté váhy tuňáka ve vlastní šťávě
  • 5 sušených nakládaných rajčat
  • 4 lžíce zelených oliv
  • 1 šalotku
  • Olivový olej, sůl, pepř
  • Hrst čerstvé zelené petrželky nebo cibulové natě

Postup

  1. Těstoviny uvařte dle návodu na skus.
  2. Nakrájenou šalotku krátce orestujte na olivovém oleji a přidejte kousky tuňáka ve vlastní šťávě.
  3. Vmíchejte na proužky nakrájená sušená nakládaná rajčata, půlky oliv, ochuťte solí a pepřem a promíchejte s těstovinami.
  4. Na talíři dozdobte nasekanou zelenou petrželkou a pár kapkami panenského olivového oleje.

Jaké celozrnné těstoviny vybrat?

V supermarketech dnes běžně koupíte pšeničné nebo špaldové celozrnné těstoviny. V obchodech se zdravou výživou je pak sortiment mnohem širší. Na výběr jsou těstoviny ječné, žitné, pohankové, rýžové, kukuřičné a každé chutnají zcela jinak. Zkoušejte :)

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Těstoviny s tuňákem zdravý recept
Sušená nakládaná rajčata dodají zajímavou chuť nejen těstovinám, ale i salátům. Lze je rozmixovat i do dresingu nebo z nich vytvořit dip, do kterého lze namáčet čerstvou zeleninu.
 
Zdravý oběd
Těstoviny na talíři posypte na jemno nasekanými zelenými bylinkami nebo natěmi, které jsou zdrojem mikroživin.
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?