Rychle / jednoduše / zdravě

Zapečený camembert

Když přijde chuť na rozpečený a lehce rozteklý sýr, není nutné ho schovávat do klasického trojobalu a smažit na pánvi. Možností je zapéct sýr v troubě spolu s domácí marinádou z kvalitních ingrediencí.
Camembert recept

Ingredience

  • Camembert ( na fotce je sýr v BIO kvalitě, bez laktózy)
  • Olivový olej
  • Sušené bylinky (např. Provensálské koření)
  • Pepř
  • Koření ( dala jsem směs koření, které obsahuje papriku, česnek, sezam, citronovou kůru, libeček)

 Postup

Tako zapečený camembert je výborné doplnit třeba o celozrnné topinky a misku zeleninového salátu. Kombinace lahodného sýra, bylinek, koření a olivového oleje je jedinečná.

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Zapečený camembert
K dochucení této verze jsem zvolila sušené provensálské bylinky, sušenou petržel, olivový olej a pepř. Prolisovaný stroužek česneku k tomu je také výborná možnost.
 
Camembert zapečený v troubě
Polovinu camembertu dám do zapékací mističky, potřtu směsí a přiklopím druhou půlkou.
 
Camembert recept
Na povrchu camembertu udělám ostrým nožem mřížku, aby mohla marináda pěkně dovnitř.
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?