Rychle / jednoduše / zdravě

Zapečený camembert

Když přijde chuť na rozpečený a lehce rozteklý sýr, není nutné ho schovávat do klasického trojobalu a smažit na pánvi. Možností je zapéct sýr v troubě spolu s domácí marinádou z kvalitních ingrediencí.
Camembert recept

Ingredience

  • Camembert ( na fotce je sýr v BIO kvalitě, bez laktózy)
  • Olivový olej
  • Sušené bylinky (např. Provensálské koření)
  • Pepř
  • Koření ( dala jsem směs koření, které obsahuje papriku, česnek, sezam, citronovou kůru, libeček)

 Postup

Tako zapečený camembert je výborné doplnit třeba o celozrnné topinky a misku zeleninového salátu. Kombinace lahodného sýra, bylinek, koření a olivového oleje je jedinečná.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Zapečený camembert

K dochucení této verze jsem zvolila sušené provensálské bylinky, sušenou petržel, olivový olej a pepř. Prolisovaný stroužek česneku k tomu je také výborná možnost.

 
Camembert zapečený v troubě

Polovinu camembertu dám do zapékací mističky, potřtu směsí a přiklopím druhou půlkou.

 
Camembert recept

Na povrchu camembertu udělám ostrým nožem mřížku, aby mohla marináda pěkně dovnitř.

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?