Rychle / jednoduše / zdravě

Rychlá křupavá tortilla s domácím dresingem

Tortilla je skvělý způsob, jak dát čerstvé zelenině chutný kabátek :-) Jak dosáhnout toho, aby nebyla tuhá, ale křupavá?
Rychlá večeře

Na zelenině si můžete opravdu pochutnat, když ji s různými náplněmi zabalíte do tortilly. Dle mnohých návodů stačí tortillu ohřát/nahřát, daleko lepší ale je, když ji opečete krátce z obou stran na pánvi. Tortilla získá příjemnou "opečenou" chuť a vytvoříte si tak křupavý wrap. Toto je taková základní rychlá šunkovo-sýrová varianta. Tortillu můžete naplnit v podstatě čímkoliv, hlavní je ale spousta zeleniny, která třeba samotná někomu nechutná, ale zabalená v křupavé teplé tortille s výborným dresingem je hned atraktivnější.

Budete potřebovat

  • Tortilly (pšeničné placky,tortilla wraps, mají všude většinou někde u pečiva)
  • Náplň – využijte různé kombinace jako ledový salát, okurku, rajče, papriku, cibuli, mrkev, olivy, babyšpenát, rukolu, fazolky ...atd atd.
  • Šunku (měla by mít alespoň 90% masa)
  • Sýr
  • Olivový olej
  • Dresing (jogurt, hořčičce, sůl, oregano, pár kapek balsamikového octa, do dresingu můžete přimníchat i česnek, nastoruhaný parmazán či různé bylinky). Další tipy na domácí dresingy v tomto článku.

Postup

  1. Tortillu položte na nepřilnavou pánev a krátce ji z jedné strany opečte, stačí tak minuta.
  2. Obraťte ji a hned na ni položte plátek vysokoprocentní šunky a 2 plátky sýra (nebo nastrouhaný sýr).
  3. Přendejte z pánve na talíř a bohatě obložte vybranou zeleninou.
  4. Přelijte oblíbeným domácím dresingem. Tipy na domácí dresingy naleznete zde.
  5. Tortillu správně přehněte tak, aby se dobře jedla a dresing nevytékal. Já z nich dělám takovou kapsu. Tortilly nejdříve založte ze spoda, pak zleva, pak zprava až vznikne kapsa, ze které spodem nemůže nic vytéct.

TIP

Do tortilly můžete samozřejmě zabalit jen omezené množství náplně. Ne pokaždé je ale vhodné zkonzumovat dvě tortilly, naopak potřebujete jíst třeba více zeleniny (různé detoxikační či redukční programy). Tortillu tedy jednoduše nebalte, nechte ji rozloženou na talíři, bohatě obložte a jezte příborem.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Tortilla se zeleninou

Tentokrát jsem doma neměla ani okurku, ani rajče, tak jsem si vystačila s ledovým salátem, mrkví a červenou paprikou ...

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

BMW
nepomohlo
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?