Rychle / jednoduše / zdravě

Ryba po mlynářsku se šťouchanými batáty

Když je chuť na jídlo typu obalovaná ryba s kaší, může to mít také tuto podobu. Filety limandy s decentní krustičkou s krásně barevnými šťouchanými batáty jsou skvělým nápadem pro rychlý a sytý oběd.
Obalovaná Limanda recept

U tohoto receptu bych ráda věnovala pár řádků batátům. Batátům se také říká sladké brambory, ovšem ve srovnání s bramborami obsahují více vlákniny a antioxidantů.

Abychom ale z batátů vytěžili maximum a zachovali v nich co nejvíce mikronutrientů, je dobré je buď upéct nebo dusit, nebo je připravit nad párou. Pokud někomu batáty přijdou moc sladké, je možné je nakombinovat půl na půl s bramborami.

Budete potřebovat

  • filety oblíbené ryby (zvolila jsem Limandu)
  • Jemně mletou mouku ( zkouším různé druhy mouk, včetně bezlepkových)
  • Sůl, pepř
  • Máslo Ghí
  • Batáty

Postup

  1. Do talíře nasypu mouku, ochutím ji solí a pepřem a obalím v ní filety ryby. Ty pak na pánvi opeču z obou stran do zlatova na přepuštěném másle Ghí.

  2. Batáty oškrábu, nakrájím na kostky a buď je upeču do měkka nebo uvařím v malém množství vody nebo je připravím nad párou. Pak je rozmačkám s kouskem másla.

  3. Mezitím vším si připravím malý salát, druhy zeleniny střídám. Teď jsem použila rukolu, petržel a rajčátka. Zeleninu jsem promíchala s lehkou zálivkou z olivového oleje a citronové šťávy.

Dobrou chuť :)

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Limanda
To je nášup! :))
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?