Rychle / jednoduše / zdravě

Červená řepa pečená v alobalu - extra jednoduchý postup, koncentrovaná chuť

Návod, jak téměř bez námahy zpracovat syrovou červenou řepu. Výsledkem je výborná, zemitá a koncentrovaná chuť této zdravé kořenové zeleniny.
Červená řepa recept

Zahrávat si se syrovou červenou řepou se pokaždé nevyplatí. Rudo, kam se podíváš. Na rukách, na prkýnku, na pracovní desce a nejde to "dolů" zrovna snadno. Přitom to lze vyřešit úplně bez práce a velmi elegantně.

Potřebujete

  • Bulvy červené řepy ( nejlépe střední velikosti)
  • Alobal

Postup

  1. Červenou řepu omyji tak, aby slupka řepy zůstala neporušená.
  2. Řepu osuším, důkladně zabalím do alobalu a dám péct na plechu nebo v zapékací míse do trouby na 200 stupňů na hodinu a třičtvrtě.
  3. Pak už jen stačí řepu zbavit svraštělé slupky a vychutnat si vnitřek.

Takto upečená řepa je výborná klidně i samotná nebo jen opepřená a pokapaná olivovým olejem.

Z pečené červené řepy můžete také velmi snadno vyrobit tuto pomazánku z červené řepy. Místo vařené červené řepy jen použijete pečenou, která má více koncentrovanou chuť.

Dalších možností je mnoho. Řepa se hodí jako příloha nebo do různých zeleninových salátů v kombinaci s výrazným sýrem.

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.


Řepa pečená v alobalu
Omyté bulvy červené řepy stačí jen zabalit do alobalu. Celé...:)
 
Co s červenou řepou
Po hodině a třičtvrtě pečení na 200 stupňů ...
 
Zdravý salát s červenou řepou
Jedna z variant, jak s pečenou červenou řepou naložit dál. Stačí ji oloupat, nakrájet na plátky nebo na kostičky a podávat třeba s listovým salátem, špenátem a grilovaným kozím sýrem.
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?