Rychle / jednoduše / zdravě

Zelené fazolky na česneku jako příloha

Správně upravené a ochucené zelené fazolky jsou delikátní přílohou. Zároveň jsou dobrým zdrojem živin a vynikají nízkou kalorickou hodnotou.
Co se zelenými fazolkami

Zelené fazolky se nejčastěji upravují dvěma způsoby. Buď je stačí krátce povařit nebo blanšírovat, nebo je orestovat na pánvi na olivovém oleji.

 Ingredience

  • Zelené fazolky (nejčastěji mám mražené)
  • Olivový olej
  • Česnek
  • Sůl
  • Pepř

Postup

Pokud mám fazolky mražené, tak je spařím horkou vodou a osuším. V pánvi rozehřeju olivový olej a fazolky krátce orestuji a pak je pár minut dusím pod pokličkou na mírném stupni do změknutí. Ochutím česnekem, solí a pepřem.

☝️Další oblíbený recept s fazolkami jako přílohou jsou tyto naložené kuřecí řízky v jogurtové marinádě.

Fazolky jsou skvělou přílohou nejen v rámci vegetariánské kuchyně. Kromě sýrů či hub sednou také ke grilovaným rybám či masům. 👍

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Zelené fazolky jako příloha

A s čím jsou fazolky dobré? Co třeba s grilovaným sýrem halloumi? Mňam! 🙂

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?