Zelené fazolky se nejčastěji upravují dvěma způsoby. Buď je stačí krátce povařit nebo blanšírovat, nebo je orestovat na pánvi na olivovém oleji.
Ingredience
- Zelené fazolky (nejčastěji mám mražené)
- Olivový olej
- Česnek
- Sůl
- Pepř
Postup
Pokud mám fazolky mražené, tak je spařím horkou vodou a osuším. V pánvi rozehřeju olivový olej a fazolky krátce orestuji a pak je pár minut dusím pod pokličkou na mírném stupni do změknutí. Ochutím česnekem, solí a pepřem.
☝️Další oblíbený recept s fazolkami jako přílohou jsou tyto naložené kuřecí řízky v jogurtové marinádě.
Fazolky jsou skvělou přílohou nejen v rámci vegetariánské kuchyně. Kromě sýrů či hub sednou také ke grilovaným rybám či masům. 👍
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.