Rychle / jednoduše / zdravě

Pomazánka z pečených červených paprik

Chuťově jedinečná a atraktivní pomazánka! Typově připomíná známou budapešťskou pomazánku, místo kyselé nakládané papriky však její základ tvoří čerstvá červená paprika pečená v troubě.
Pomazánka s pečenými paprikami

 Ingredience

  • 2 červené papriky
  • 150 g tvarohu (jemný ve vaničce)
  • 100 g žervé (nebo smetanový sýr typu Lučina)
  • 1 malá červená cibule (nebo půlka větší)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Na dochucení sůl, pepř, červený balsamikový ocet (pro pikantní chuť někdy dávám lžičku ajvaru)

Postup

  1. Papriky umyju, rozříznu podélně na půl, položím do pekáčku řezem dolů. Někdy pod ně dám pečící papír. Peču na 190 stupňů asi 30 minut. Až se slupka trochu zpeče.
  2. Papriky zbavím slupek, jádřince a nakrájím je na drobno.
  3. Ve střední míse rozmíchám tvaroh se žervé a olivovým olejem a přidám papriky. Důkladně propojím a na závěr doplním o na drobno nasekanou červenou cibuli. Ochutím solí, pepřem a decentně zacáknu balsamikovým octem. Hotovo!

☝️Máte rádi pomazánky laděné do paprikova? Doporučuji vyzkoušet pomazánku z ricotty s ajvarem.🙂

Ať se vám pomazánky povedou! 🙂

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.


Jak upéct papriky v troubě
Papriky pečené v troubě na 190 stupňů asi 30 minut. Nebo tak dlouho, až se slupka svraští.
 
Papriková pomazánka
Upečené papriky zbavím jádřince, slupky a nakrájím na drobno. Promíchám s tvarohem a žervé.
 
Tvarohová pomazánka se zeleninou
Na závěr do pomazánky vmíchám na drobno nasekanou červenou cibuli. Dochutím solí, pepřem a červeným balsamikovým octem.
 
Domácí pomazánka se žervé
Pomazánka je výborná na čerstvém kváskovém chlebu posypaná čerstvou petrželkou.🙂
 
Pečené papriky v troubě použití
Pomazánka má jedinečnou chuť. Stojí zato dát papriky do trouby a chvíli si počkat...🙂
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?