Rychle / jednoduše / zdravě

Uzené tofu obalované v pivním těstíčku

Pivní těstíčko je výborné, vděčné a univerzální obalovadlo :-) Zkuste do něj vymáchat třeba uzené tofu. Budete překvapeni.
Smažené tofu

Obalované „cokoliv“ máte možná rádi stejně, jako já. Klasické crcání s trojobalem už možná ale méně. Mouka, strouhanka, vejce, dózy, talíře …všude se to plete, pak je z toho ještě hora nádobí. Pokud si tedy chcete cokoliv obalit, ať už je to ryba, maso, květák, cuketa, lilek, tofu, a hledáte rychlé řešení, mohu z vlastní zkušenosti doporučit pivní těstíčko. Dá se různě ochutit, umíchané je během chvilky, zkrátka paráda. Hustotu si sami vyzkoušíte. Když je těstíčko moc řídké, skoro nedrží a hned stéká, když je moc husté, vytvoří zbytečně silnou nekřupavou krustu. Musí být prostě „tak akorát“, konzistencí by se dalo přirovnat řidší hořčici.

Budete potřebovat

  • Uzené tofu (lze i přírodní, musí se ale ochutit)
  • 1 hrnek piva (250ml)
  • asi 1 hrnek mouky (cca 150g a více, dle typu mouky) Mouku použijte každopádně hladkou, dala jsem půl na půl obyč hladkou a celozrnnou špaldovou, fungovalo i když jsem dala jen celozrnnou
  • 1 vejce
  • Olej na smažení – třeba řepkový
  • Na ochucení těstíčka – sůl, sladkou papriku nebo uzenou papriku, chutě se mohou dle koření obměňovat

Postup

  1. Připravte si pivní těstíčko. Rozmíchejte pivo s vejcem a postupně přisypávejte mouku až do požadované konzistence, asi jako řidší hořčice.
  2. Uzené tofu nakrájejte na plátky silné asi 1 cm.
  3. Každý plátek namočte v připraveném pivním těstíčku a krátce osmahněte na oleji z obou stran. Tofu nemusí nutně plavat v oleji, já dávám oleje jen trošku a následně pak tofu ještě položím na kuchyňskou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
  4. Podávejte třeba s brambory či bramborovou kaší, zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Když chcete osmažit bílé „přírodní tofu“

Přírodní tofu je zapotřebí předem ochutit. Správný postup by měl být ten, že z tofu tlakem vymačkáte, odsajete vodu. Tím vznikne „prostor“ pro to, aby tofu přijalo nové chuťě. Stačí ho takto zakapat přírodní sojovou omáčkou a nechat půl hodiny odležet. Pak se postupuje obvyklým způsobem ...

Pivní těstíčko je výborné, vděčné a univerzální obalovadlo :-) Zkuste do něj vymáchat třeba právě uzené tofu. Budete překvapeni.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Uzené tofu recept

Uzené tofu nakrájejte na asi centimetrové plátky. Můžete použít i jakékoliv jiné tofu, to přírodní je ale zapotřebí ochutit.

 
Recept na pivní těstíčko

Pivní těstíčko je možné ochutit různým kořením, zrovnatak si ale vystačí jen se solí či trochou pepře. Výborné je s paprikou. Mouku můžete použít hladkou celozrnnou.

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?