Rychle / jednoduše / zdravě

Zeleninový salát s kuřecím masem a domácím jogurtovým dresingem

Tento salát se výborně hodí jako hlavní jídlo do teplých jarních či letních dnů. Zároveň je dobrou „fintou“, jak do sebe dostat pořádnou porci zeleniny.
Zeleninový salát s kuřecím masem a domácím jogurtovým dresingem

Tento salát se výborně hodí jako hlavní jídlo do teplých jarních či letních dnů. Zároveň je dobrou „fintou“, jak do sebe dostat pořádnou porci zeleniny. Majonézové dresingy (nebo ty kupované narvané éčky) nahraďte lehkým domácím jogurtovým dresingem a máte postaráno o zdravý oběd či večeři :)

Budete potřebovat

  • Zeleninu dle chuti – ledový salát, barevné papriky, rajčata, okurku, kdo chce pikantnější, tak i jarní cibulku
  • Kuřecí maso
  • Na ochucení masa – sůl, kmín, pepř

Na dresing

  • Bílý jogurt
  • Citron nebo balsamikový ocet
  • Cukr a sůl

Postup

  1. Zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte na kousky
  2. Na pánvi orestujte na trošce oleje kousky kuřecího masa, které jste ochutili solí, drceným kmínem a trochou pepře. Maso je připravené jako „minutka“ není ho nutné restovat dlouho, stačí tak 5 minut.
  3. Domácí jogurtový dresing připravíte tak, že do velkého kelímku od jogurtu vymáčknete šťávu z půlky citronu nebo dáte 2 lžíce balsamikového octa. Dochuťte solí a 2 lžičkami cukru.
  4. Do misky dejte porci zeleniny, na to kousky masa a navrch dresing.

Pokud salát podáváte jako hlavní jídlo, je dobré k němu ještě něco zakousnout :) Jednou z variant je opečená pšeničná tortila. Dle mého názoru tortila ohřátá v mikrovlnce není dobrá. Není to prostě ono. Když ji ovšem krátce nasucho opečete na pánvi, získá ten správný „šmak“ a je i lehce křupavá :)

Dobrou chuť!

Autor: Kamila Metzová

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Zeleninový salát s kuřecím masem a domácím jogurtovým dresingem
Lehce křupavá tortila je k salátu moc dobrá :)
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Martina
Zeleninové saláty jsou u nás v rodině taky velmi oblíbené, a proto zkoušíme různé varianty, aby to nebylo stále stejné. Lehkou formu děláme tak, že přímo do salátu vymačkáme čerstvý citron, zakápneme olivovým olejem a já lehce solím bylinkovou solí. K tomu přidávám samotný bílý jogurt, nebo zasypeme ještě jemně strouhaným parmazánem. Dodá zajímavou chuť. A pro ty, kteří mají rádi více šmaku, doporučuji do jogurtu přidat (dle chuti)drcený česnek a cca 2 lžičky grilovacího koření. Taky mňamka :-)))
Kamila Metzová (www.varilamysicka.cz)
Martino, díky za tip, bylinková sůl musí salát báječně ovonět a varianta s parmazánem mne také zaujala, takže určitě vyzkouším :)A co se týče česneku, tak ten se nehodí snad jen do domácích buchet :)
Cammie
That's a shrewd answer to a tricky queositn
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?