Potřebujete
- Ledový salát nebo salátový mix
- Žlutou nebo červenou papriku
- Rajčata (spíše menší keříková)
- Malá tvrdá cuketa nebo okurka
- Může být jarní cibulka
- Olivový olej
Na kuřecí maso
- Kuřecí prsní řízky
- Vejce (na 500 g masa stačí 1 vejce)
- 50 ml oleje
- 1 vrchovatá lžička bramborového nebo rýžového škrobu
- 1 lžíce sojové omáčky
- Sůl, pepř
Na domácí jogurtový dresink
- Bílý jogurt (Na 2 porce dávám 200g kelímek hustého bílého jogurtu)
- Parmezán
- Sůl, pepř
- Česnek
- Italské bylinky (směs, sušené)
Postup
Nejdříve si připravím maso. V míse smíchám marinádu na maso. Vyšlehám vejce, přidám olej, škrob a sojovou omáčku. Do nádoby s víkem dávám kusy masa, které obalím marinádou. Když jsou prsní řízky příliš vysoké, překrojím je podélně na půl. Maso nechám marinovat buď přes noc nebo alespoň hodinu.
Ve střední míse spojím všechny ingredience na dresink, dochutím tak, aby byl výrazný. Parmezán a česnek jsou jistotou dostatečné chuti.
Na nepřilnavé pánvi opeču pozvolna z obou stran naložené řízky tak, aby se propekly. Opékám je z každé strany cca 4 - 5 minut. Můžete je i ogrilovat.
Zeleninu nakrájím na stejně velké kousky. Spojím s dresinkem. Naservíruji a každou porci obložím kousky opečeného masa nakrájeného na kostičky.
☝️Co zkusit salát bez masa? Doporučuji vyzkoušet třeba tento těstovinový salát s opečeným tofu a bylinkovým pestem.👍
Ať se vám saláty povedou! 🙂
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.