Rychle / jednoduše / zdravě

Jablečné palačinky s pohankovou moukou

Jemně mletou pohankovou mouku lze výborně využít při přípravě palačinek. Přidáním jablek do těsta jsou extra vláčné...👍
Palačinky s pohankovou moukou

 Ingredience (asi 8 středních palačinek)

  • 300 ml mléka (klasické nebo alternativní)
  • 200 g mouky (100 g pšeničná hladká, 100 g jemně mletá pohanková)
  • 2 vejce
  • 2 na hrubo nastrouhaná oloupaná jablka ( cca 200 g)

Postup

  1. Vejce rozšlehám s mlékem. Může být klasické i rostlinné nebo ořechové.
  2. Přidám postupně mouku, ideálně prosátou. Vmíchám oloupaná nastrouhaná jablka. Pokud je cílem mít těsto sladší, je možné přidat např. 1 bio vanilkový cukr.
  3. Teď je důležité nechat těsto odležet alespoň 15 minut, aby se všechny ingredience dobře propojily.
  4. Palačinkovou pánev potřu tukem, doprostřed dám 2 malé naběračky těsta a krouživým pohybem rozprostřu. Opékám z obou stran do zlatova.

Na stůl dám mističky s džemy, jablečnými nebo hruškovými povidly, hustým bílým jogurtem, skořicí a každý si palačinku vyladí, jak mu chutná.

☝️Palačinky mohou mít nejen mnoho chutí, ale i barev. Doporučuji zkusit tyto atraktivní kakaové palačinky plněné tvarohem.🐭

Ať se vám povedou! 🙂

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.


Palačinky s jablky
Jablečné palačinky je výborné namazat jablečnými povidly nebo džemem bez přidaného cukru. Sladkou chuť pak skvěle vyváží hustý bílý jogurt.🙂
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?