Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení
Květák rozeberte na drobné růžičky a opláchněte je. Cizrnu slijte a nechte důkladně okapat na sítku. Z ingrediencí vytvořte středně husté těstíčko a promíchejte ho ve větší míse s květákem a cizrnou tak, aby se těstíčko dostalo do růžiček. Vsypte na velký plech vyložený pečícím papírem a upečte do zlatova na 200°asi 35 minut.
Připravte si ranch dressing. Do hladka smíchejte zakysanou smetanu, podmáslí, lžíci majonézy a přidejte všechny ostatní ingredience. Výsledkem je lehce nakyslý smetanový dressing s česnekovo bylinkovou chutí.
Vytvořte salátový základ z různých druhů salátu. Já druhy střídám. Někdy dám římský salát s rukolou, jindy lollo rosso salát, polníček nebo i baby špenát. Přidejte ještě nakrájenou barevnou papriku a drobné proužky červené cibule.
K zelenině dejte upečený květák s cizrnou, ranch dressing a lehce promíchejte. Vše smíchejte dohromady až těsně před podáváním, aby byl salát "fresh" a nezavadl…Salát podávejte ve velké míse nebo rozděljte do misek a každou porci pro efekt ozdobte pár kousky křupavého květáku.
K cizrně a květáku se výborně hodí i orientální chutě. Výhodou těstíčka je, že ho můžete ochutit na více způsobů. Aby ingredience i po upečení lahodily i oku, doporučuji použít směs koření s lahůdkovou paprikou nebo kurkumou. Kromě barbecue koření mohu doporučit i směsi na indickou nebo marockou kuchyni.
Pokud budete chtít upéct menší množství květáku a cizrny, skvěle poslouží horkovzdušná fritéza. Teplotu však musíte snížit a květák s cizrnou péct kratší dobu.
Sdílet recept myšičky na: