200 g mouky (100 g pšeničná hladká, 100 g jemně mletá pohanková)
2 vejce
2 na hrubo nastrouhaná oloupaná jablka ( cca 200 g)
Postup
Vejce rozšlehám s mlékem. Může být klasické i rostlinné nebo ořechové.
Přidám postupně mouku, ideálně prosátou. Vmíchám oloupaná nastrouhaná jablka. Pokud je cílem mít těsto sladší, je možné přidat např. 1 bio vanilkový cukr.
Teď je důležité nechat těsto odležet alespoň 15 minut, aby se všechny ingredience dobře propojily.
Palačinkovou pánev potřu tukem, doprostřed dám 2 malé naběračky těsta a krouživým pohybem rozprostřu. Opékám z obou stran do zlatova.
Na stůl dám mističky s džemy, jablečnými nebo hruškovými povidly, hustým bílým jogurtem, skořicí a každý si palačinku vyladí, jak mu chutná.