Rychle / jednoduše / zdravě

Budapešťská pomazánka

Kombinace hutného tvarohu, koření papriky a cibulky vytvoří chuťově velice specifickou a zdravou pomazánku.
Budapešťská pomazánka

Kombinace hutného tvarohu, koření papriky a cibulky vytvoří chuťově specifickou a zdravou pomazánku.

Já nevím jak vy, ale pomazánky nekupuji. Ty kupované jsou mnohdy divné a obsahují 3x více ingrediencí, než by vůbec musely. Domácí pomazánky jsou to nejlepší, co můžete dát na pečivo.

Na větší misku pomazánky budete potřebovat

  • 500g tvarohu (2 vaničky nízkotučného měkkého tvarohu)
  • 2 lžíce másla
  • 3 hlavičky jarní cibulky nebo 1 malou cibuli
  • 1 malou červenou papriku (nebo nakládanou kapii)
  • 2 lžičky sladké červené mleté papriky
  • Sůl

Postup

  1. Tvaroh rozmíchejte s 2 lžícemi másla.
  2. Osolte a přidejte červenou papriku.
  3. Cibulku a červenou papriku nakrájejte na malé kostičky a přidejte k tvarohu.
  4. Mažte na pečivo.

TIP

Tuto pomazánku nemusíte mazat jen na pečivo. Podejte ji jako přílohu k pečeným bramborám místo česnekového tvarohu. Velmi se k nim hodí. Pečené brambory naleznete v níže uvedeném receptu:

Pečené brambory s česnekovým tvarohem

Pomazánka je výborná, levná a snadná. Zkuste ji :) Jestli doma děláte také nějakou pomazánku z tvarohu, podělte se, ať ji můžeme vyzkoušet :)

Autor: Kamila Metzová

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Budapešťská pomazánka
Některé recepty jsou se sterilovanou červenou paprikou. Já mám ale raději čerstvou. Nakrájejte ji ale na menší kostičky.
 
Budapešťská pomazánka
Dělám ji rovnou ze dvou tvarohů. Pokud ji ale děláte jen pro sebe sama, tak bohatě postačí 1 vanička :)
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Martina
Již máme vyzkoušeno a moc mi chutnala... Manžel bohužel zase objevil její zdravost :-), ale já jí jedla 3x denně :-)
Kamila Metzová (www.varilamysicka.cz)
Martino, asi ti pošlu recept na domácí pomazánku z kuřecích jater, která se prokládá sádlem. To by mohl být manžel spokojený :):)
Martina
No manžel možná ano, ale nevím, co by na to řekla jeho DNA :-)))
Martina
Pomazánku jsem dělala znova a tentokrát s jarní cibulkou... Rozdíl pomazánky s normální cibulí a s jarní cibulkou je markatní... S jarní cibulkou už nemá opravdu žádnou chybu...
Kamila (www.varilamysicka.cz)
Martino, tak to je svatá pravda, jarní cibulka je v chuti jedinečná :)
Doriney
ahojtevyzera to chutne.k disuskii pozor na to, cheesecake ma 2 vyznamy, jeden je americky zakusok co sa vacsinou robi z cream cheese-u a druhy vyznam je, ze je to obecne tvarohovy kolac, sem spadaju rozne talianske, nemecke aj slovenske kolace.ked chces cream cheese aspon v Prahe sa da kupit normalne philadelphia, co je pramatka vsetkych cream cheese-ov. trochu draha ale v pripade takejto dobroty na tom nezalezi.Florentyna kedysi pisala pekny clanok na Labuznika, ako najvhodnejsiu cesku variantu tusim pasovala Fenix (tiez sa da bezne kupit), dalsou moznostou je vzdy Lucina, lenze ta uz je hrubsia a kyslejsia.v kazdom pripade pozor aby sme sa nedostali k vecnej disuskii typu tiramisu po cesky kde sa totalne minaju vyjadenia, ze sa da spravit chutny dezert podla receptu na tiramisu, kde sa mascarpone nahradi Lucinou, tvarohom atd. a vyjadrenia, ze to nie je autenticke. tato diskusia zatial nikam neviedla. a hlavne nezosadila z tronu krala vsetkych dezertov klobasu.
Bryson
Posts like this breihtgn up my day. Thanks for taking the time.
Janina
Budapešťskou pomazánku nejím, nechutná mi, ale přítel na ní "ujíždí". Udělala jsem jí dle Vašeho receptu, akorát, že jsem rozmixovala vše najednou a dochutila a musím říci, že jsem musela jít do obchodu a udělat ještě jednou, protože jsem to všechno snědla s dcerou sama.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?