Rychle / jednoduše / zdravě

Omeleta s ricottou a sušenými rajčaty - extra rychlé

Když se žaludek hlásí o své a každá minuta je drahá, poslouží skvěle vaječná omeleta. A pěkně vylepšená o ricottu a sušená rajčata ...
Co s vejci

Vrátila jsem se domů až kolem oběda a uvědomila si, že pro děti oběd mám, ale pro sebe jen misku vývaru. Chtělo to něco jednoduchého a rychlého. Napadl mě křupavý toust s vaječnou omeletou. Rozhodla jsem se ji ale udělat úplně jinak. V šuplíku jsem našla nakládaná sušená rajčata, v lednici otevřený sýr ricotta, z mrazáku se skvěle hodila letní zásoba nasekané pažitky.

Trocha kukuřičné struhanky udělá omeletu nadýchanou, ricotta se postará o vláčnost a sušená rajčata dodají šmrnc.

Množství na 1 klasickou pánev a větší kulatou omeletu, 2 porce

Budete potřebovat

  • 4 vejce
  • 3 lžíce ricotty
  • 2 lžíce kukuřičné strouhanky
  • Sušená nakládaná rajčata (prodává se ve skleničce)
  • Na dochucení - sůl, pažitku

Postup

  1. V míse rozšlehejte vejce a dle chuti lehce osolte.
  2. Přidejte 2 lžíce kukuřičné strouhanky a asi 3 lžíce ricotty a jemně s vejci rozmíchejte tak, aby ve směsi zůstaly hrudky sýra. Tedy zcela nedůkladně ;)
  3. Rozehřejte nepřilnavou pánev a lehce potřete olivovým olejem. Vylijte na ni vaječnou směs a ihned obložte naloženými sušenými rajčaty pokrájenými na kousky. Můžete rovnou zasypat i trochou pažitky nebo petržele.
  4. Na mírném stupni opékejte do ztuhnutí vajec pár minut. Neobracejte. Na chvíli můžete přiklopit. Hlavně nepřepéct, ať se nevysuší :)

Já jsem omeletu rozkrájela na trojúhelníčky a podávala na celozrnném opečeném toustu. Vše za pár minut hotovo ...

Je výborná i za studena.

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Vaječná omeleta se sýrem ricotta
 
Co se sušenými rajčaty
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?