Rychle / jednoduše / zdravě

Křupavý hermelín obalovaný v jáhlové strouhance

Občas přijde chuť na křupavý obalovaný sýr. Místo tradiční strouhanky z bílé mouky zkuste jáhlovou. Je bezlepková a úžasně křupavá!
Obalovaný hermelín bezlepkově

Ingredience

  • Hermelín (použila jsem nízkotučný Hermelín "linie")
  • Na obalení libovolná jemně mletá mouka, vejce a jáhlová strouhanka
  • Vhodný olej na smažení
  • Jako příloha bylinkové brambory (typ A) vařené ve slupce a salátový mix s domácí zálivkou

Postup

  1. Hermelín nechám chvíli povolit v pokojové teplotě. Obalím ho v mouce, pak v rozšlehaném osoleném vajíčku a nakonec v jáhlové strouhance.
  2. Osmažím krátce z obou stran do zlatova a odkládám na papírovou utěrku. Papírovou utěrku dám i ze shora, aby se odsál přebytečný tuk.
  3. Ihned podávám, jinak hermelín uvnitř zatuhne. Jako přílohu jsem teď zvolila brambory vařené ve slupce promíchané s bylinkami a trochou olivového oleje a mix salátů s domácí zálivkou z olivového oleje, citronové šťávy a medu. Jako příloha může posloužit jakýkoliv jiný zeleninový salát.🙂

☝️A tady je tip pro ty, kterým se nechce smažit, ale mají rádi chuť rozteklého hermelínu nebo camembertu. camembert zapečený v troubě stojí za vyzkoušení! 🐭

Ať se vám to povede! 🙂

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Hermelín recept

Klasický trojobal. Mouka, vejce a strouhanka. Tato je ale jáhlová...

 
Obalovaný sýr recept

Hermelín jsem krátce osmažila v řepkovém oleji. Stačí, aby strouhanka zezlátla. Hermelín pak položím na papírovou utěrku, která odsaje zbytečný tuk.

 
Jáhlová strouhanka

Hermelín není vůbec mastný. Je jen krásně křupavý.

 
Brambory typ A

Brambory vařím ve slupce v dostatečně osolené vodě. Používám typ A, tedy salátové brambory. Po oloupání je v míse "protřesu" s nasekanými bylinkami a olivovým olejem.

 
Hermelín recept

Hermelín skvěle doplní mix listových salátů s domácí zálivkou z olivového oleje, citronové šťávy a medu.

 
Hermelín nízkotučný recept

Uvnitř je akorát rozteklý. Tento hermelín je ve verzi "linie". Nízkotučná varianta mu na chuti neubrala. Každý zvolí podle svých preferencí, co "obalí".🙂

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?