Rychle / jednoduše / zdravě

Hrášková pomazánka + bezlepkové slané krekry - atraktivní svačinka

Jednoduchá a rychle připravená pomazánka z mraženého hrášku. Skvělá chuť a atraktivní barva ji předurčuje zazářit na tenkých křupavých krekrech. Lehká svačinka, chuťovka, zajímavé pohoštění...👍
Pomazánka z mraženého hrášku

Balení kvalitního mraženého hrášku mám doma vždy. Během chvilky je tedy na stole zdravá domácí pomazánka, která je výborná jak ve své základní verzi, tak různě vylepšená o česnek, bylinky, opražená semínka či kozí sýr.

Tento typ pomazánky se mi osvědčil na křupavých knäckebrotech a plátcích. Nejoblíbenější verzí je podávat ji s tenkými slanými krekry.🙂

 Ingredience

Množství je na 1 misku pomazánky

  • 200 g mraženého hrášku
  • 50 g přírodního sýra typu žervé
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl, pepř
  • 1 jarní cibulka

K podávání tenké slané krekry. Já jsem potřebovala servírovat bezlepkovou verzi, tak jsem pomazánku dala na tyto bezlepkové CRACKERS od Schäru.

 Postup

  1. Mražený hrášek dám do malého hrnce, přidám trošku vody a nechám ho změknout a jen pár minut mírně povařit. Aby zůstal krásně zelený a zářivý.

  2. Po vychladnutí hrášek ve vyšší nádobě rozmixuji do hladka tyčovým mixérem spolu s olejem a citronovou šťávou.

  3. Ochutím solí, pepřem a zjemním smetanovým sýrem. Důkladně promíchám s na drobno nasekanou jarní cibulkou. Hotovo!

Pomazánku dávám do mističky buď jako dip nebo ji rovnou mažu na křupavé chlebíky či krekry. Zdobím naklíčenými semínky vojtěšky, řeřichy či ředkviček.🙂

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Co s mraženým hráškem

Mražený hrášek stačí krátce podusit, rozmixovat tyčovým mixérem a promíchat s dalšími ingrediencemi. Skvěle chutná i vypadá na slaných krekrech. Já jsem zvolila křehké bezlepkové krekry od Schäru kvůli celiakii starší dcerky.

 
Jak udělat pomazánku z hrášku

Některé krekry jsou tlustší a pevné, jiné zase velmi křehké a mohou se snadno rozlámat. To ale nevadí. Kousky krekrů slouží jako lopatička na pomazánku.🙂

 
Na co mazat pomazánku

Tenký slaný křupavý krekr a na něm zářivá zdravá hrášková pomazánka. Úžasná svačinka. Mňam!

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?