Rychle / jednoduše / zdravě

Zelené fazolové lusky s tempehem a celozrnným bulgurem

Zelené fazolové lusky jsou perfektní zelenina, která je jednoduchá na přípravu. Jsou výživné, zároveň však mají nízkou kalorickou hodnotu a obsahují velké množství vlákniny. Orestované spolu s tempehem chutnají báječně, obzvlášť, když přidáte česnek...
Fazolové lusky recept

Zapomeňte na rozvařené fazolové lusky ze školní jídelny a připravte si je šmrncovně :) Když budou dobře ochucené, šťavnaté a křehké, máte výbornou přílohu nebo základ rychlého zdravého jídla.

Budete potřebovat (2 - 3 porce)

  • Zelené fazolky (zelené fazolové lusky, v pánvi je 350 g)
  • 1 balení uzeného tempehu ( 190 g, zdroj bílkovin, fermentovaný výrobek ze sojových bobů)
  • 2 stroužky česneku
  • Na dochucení sůl, pepř
  • Máslo Ghí a olivový olej
  • Bulgur jako přílohu

Postup

  1. Nejdříve si připravte bulgur podle návodu na obalu. Jeho příprava je jednoduchá, pracuje se s ním podobně jako s rýží.
  2. A teď fazolky. Na pánvi nechte rozehřát tuk, přidejte fazolky a na malé kostičky nakrájený temeph. Ochuťte solí, pepřem a restujte pár minut. Tempeh je hotový výrobek, není třeba jej dlouho upravovat. Fazolky vyžadují také jen krátkou úpravu. Můžete je restovat, blanšírovat, nebo kráce podusit a dopřát jim klidně více šťavnatosti.
  3. Ke konci ochuťte česnekem, minutku promíchejte a hotovo! Na talíři zakápněte extra panenským olivovým olejem.

Jednoduché rychlé jídlo, které obsahuje bílkoviny, komplexní sacharidy, tuky i dostatek vlákniny :)

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Zelené fazolky recept

Fazolové lusky dejte do pánve rovnou s tempehem a krátce orestujte nebo poduste pod pokličkou. Tepelná úprava obou ingrediencí je bleskovou záležitostí.

 
Tempeh recept

Zelené fazolky s tempehem můžete jíst jen tak, nebo si k nim připravit nějakou celozrnnou přílohu. Zkuste třeba kuskus, rýži, kombinaci rýže a quinoi nebo celozrnný pšeničný bulgur. Zdravé, rychlé a syté...

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?