Rychle / jednoduše / zdravě

Hanácký salát

Nízká cena, vysoká dostupnost, bohatý zdroj vitamínu C, vlákniny a prospěšných bakterií. To je kysané zelí. Jedním z nejsnadnějších způsobů, jak z něj něco vyrobit je tento jednoduchý, oblíbený a chuťově atraktivní salát.
Hanácký salát s jogurtem

 Ingredience na 2 až 3 porce

  • 250 g Červené kysané zelí ( variantou je červené zelí "ve skle")
  • 100 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce kvalitní majonézy ( domácí, klasická, ligt, veganská, bio...možností mnoho)
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Zelí překrájím, aby neobsahovalo zbytečně dlouhé či velké kousky.
  2. Důkladně promíchám se všemi ostatními ingrediencemi a nechám odležet v lednici.

TIP

  • V originálním receptu na hanácký salát se objevuje ještě menší množství cukru, který má vyrovnat chuť zelí. Sladkou chuť lze také "dotáhnout" různými alternativami.

  • Pro navýšení prospěšných látek lze do salátu také nastrouhat čerstvý křen.

Saláty s kysaného zelí mohou mít mnoho variant. Chuťově jemný a jednoduchý je tento salát z bílého kysaného selí s jablky.

Pro zajištění vitaminů není třeba kupovat exotické potraviny. Obzvlášť v chladných měsících. Ty nejlepší zdroje máme kolikrát "za rohem" a za pár korun.🙂

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?