Rychle / jednoduše / zdravě

Bezlepkové těstoviny s cuketovým pestem - do 15 minut na talíři

Cuketu nejčastěji pečeme, grilujeme, vaříme, smažíme....Ona se dá ale jíst i syrová. Můžeme ji nastrouhat do zeleninového salátu, nebo z ní během pár minut vyrobit skvělé pesto na těstoviny.
Cuketa recept

Naházet samé dobré věci do mixéru a mít během pár minut omáčku na těstoviny? Geniální ...

Budete potřebovat

Na 1 porci

  • Bezlepkové těstoviny
  • 200 g cukety
  • Hrstku kešu
  • Lžíci olivového oleje extra virgine
  • Hrst čerstvé bazalky (nebo lžičku sušené)
  • 40 g sýra Grana Padano (nebo Parmazánu)
  • Sůl

Postup

  1. Cuketu omyjte, nakrájejte na kousky a spolu s kešu, sýrem, olivovým olejem, trochou soli a bazalkou rozmixujte do krémové konzistence.
  2. Smíchejte s bezlepkovými těstovinami a na talíři ještě dozdobte čerstvou bazalkou a pár hoblinkami sýra.

Jaké bezlepkové těstoviny vybrat?

Bezlepkových těstovin je dneska k sehnání, že nebudete vědět, které vybrat. Je pravda, že ne všechny jsou úplně to pravé ořechové. Musíte vyzkoušet, které vám zachutnají a budou se vám "dobře vařit". Na fotce vidíte kukuřičné vrtulky, můžete je ale nahradit těstovinami rýžovými, amarantovými, pohankovými. To doporučuji všem, nejen lidem, kteří nesnesou lepek. Kvůli rozmanitosti stravy a získávání spektra živin je vhodné zařazovat různé druhy obilovin, obzvlášť ty bez lepku. Pozor jen na dobu varu - třeba rýžové či amarantové jsou uvařené velmi rychle a mají tendence se rozpadat. Takže napoprvé zkusit, hlídat... :-)

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Pesto recept
 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Jana
Díky za další fajn recept, syrová cuketa - to jsem nikdy nezkoušela. Co se týče těstovin, tak právě u rýžových (které naprosto všichni zbožňujeme) mám zkušenost, že se vaří delší dobu, než klasické pšeničné a nerozpadají se nám, drží krásně. Na rozdíl od pohankových - ty, aby byly opravdu uvařené a ne tvrdé, tak vždy skončí v podivném beztvaru. Ale zkoušela jsem jen od Šmajstrly, třeba někdo máte dobrou zkušenost s jinou značkou pohankových?
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?