Rychle / jednoduše / zdravě

Bramborové pusinky

Slavnostnější verze na bramborovou kaši. Překvapí nejen vzhledem, ale i chutí.
Bramborové pusinky

Slavnostnější a chuťově velice zajímavá varianta bramborové kaše. Bramborovými pusinkami esteticky pozvednete jakékoliv jídlo a určitě uděláte radost dětem.

Budete potřebovat

  • 800g brambor
  • 100ml smetany na vaření, popř. mléka (lze použít i rostlinné mléko nebo rostlinnou smetanu)
  • 1 vejce
  • 1 lžíci másla
  • špetku mletého muškátového oříšku

Postup

  1. Brambory oškrábejte, nakrájejte na kousky a v osolené vodě vařte cca 20 minut doměkka.
  2. Vodu slijte a brambory rozšťouchejte. Přidejte lžíci másla a rozšlehejte ručním elektrickým šlehačem do hladké konzistence.
  3. Kaši nechte trochu zchladnout. Pak přidejte celé vejce a smetanu, popř. mléko. Kaše nemá být ani příliš tuhá, ani ne moc řídká - vím,to je rada nad zlato ;)
  4. Hmotu dejte do cukrářského zdobícího zařízení (tuba, pytlík) a na plech vyložený pečicím papírem vymáčkněte pusinky a lehce potřete rozpuštěným máslem.
  5. Pečte 12–15 minut dozlatova.

TIP

  • Na bramborové pusinky je vhodné použít brambory typu C, které se hodí na přípravu kaší a bramborových těst.
  • Smetany dejte na začátku raději méně. Přeci jen jsou každé brambory jiné, tak je potřeba dát pozor, aby směs nebyla příliš řídká
  • Do bramborových pusinek můžete přidat na jemno nastrouhaný tvrdý sýr.

Bramborové pusinky jsou moc dobré a na talíři se krásně vyjímají. Měla jsem ale problém dostat kaši do cukrářského pytlíku a bylo s tím docela patlání. To pro mě bylo minus. V polovině várky jsem proto odložila pytlík a na plech lžící rovnala bramborové hrudky, které po upečení vypadaly také zajímavě. To je tip pro ty, kteří by měli na pusinky chuť, ale neměli náladu na zdobení :)

Dobrou chuť!

Kamila

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Bramborové pusinky

Bramborové těsto na pusinky. Ani tuhé, ani řídké.

 
Bramborové pusinky

Bramborové pusinky použijeme jako přílohu stejně jako bramborovou kaši. Na obrázku s krátce podušeným čínským zelím "pak choy".

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Lucky
pro mě to byl prvned pokus o quiche- vfdsledek byl dobrfd, ale cedtedm, že je tam ste1le co vylepšovat. předště tam de1m me9ně pf3rku, aby vynklia chuť smetany a vajedček:)
Dian
Meg Pre1vě že jen tak, stejně jako v tom videu ten vrch trochu ohncse a ta šťe1va by se měla koncentrovat uvnitř :) Moje maminka se na to koukala dosti nedůvěřivě, no :D
Zdenula
Vynikající ..přidala jsem do hodinek trochu eidamu a nemělo to chybu s listovym špenátem luxus :-)
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?