Rychle / jednoduše / zdravě

Domácí krémový sýr - zcela jednoduchá příprava

Vyrobit si krémový sýr doma? A nebude to složité? Co všechno na to budu potřebovat? Toto Vás možná napadlo. Mrkněte ale, jak snadné to je ...
Domácí Lučina

Používám ho často a hodně. Výhodou domácí přípravy je jednoznačně možnost ovlivnit kvalitu vstupních surovin, čerstvost, chuť a cena ...

Budete potřebovat

  • 1 velký kelímek bílého jogurtu ( 400 - 500g dle značky)
  • 1 běžný kelímek zakysané smetany
  • Sůl
  • Větší misku, sítko, jemnou látku

Postup

  1. Do větší misky vyklopte jogurt a zakysanou smetanu. Dle chuti osolte a promíchejte.
  2. Nalijte do sítka vyloženého plátýnkem a nechte přes noc odkapat syrovátku. Já používám tuto praktickou sadu na výrobu domácího sýra

Vzniklý krémový sýr můžete ihned použít stejně jako žervé nebo lučinu:

  • jen tak na pečivo
  • jako základ dalších pomazánek (výborná je třeba TUŇÁKOVÁ)
  • s česnekem a zelenými bylinkami k bramborám na loupačku
  • ke zjemnění různých omáček na těstoviny. Jednoduchá a chutná je třeba tato RAJČATOVÁ
  • pro přípravu různých krémů do moučníků (stačí vynechat sůl)

U nás doma už zaběhlá rutina, krémový sýr v lednici zkrátka nesmí chybět :)

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Lučina recept
 
Domácí přírodní sýr
 
Zdravé pomazánky
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Jana
Parádní, tohle určitě zkusím. Jak dlouho vám tento sýr vydrží v lednici? Děkuji
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?