Rychle / jednoduše / zdravě

Brambory z pánve jako příloha

Co s bramborou? Můžeme ji vařit ve vodě, péct v troubě či v elektrickém hrnci, dusit ve slupce, ale také péct syrovou na kostičky v pánvi. Vznikne tak chuťově výborná a na pohled hezká příloha.
Pečené brambory v pánvi

Brambory nejčastěji vařím ve slupce. Na talíři je pak ráda dochutím domácí jogurtovo-česnekovou omáčkou s petrželkou.

Když chci dát ale bramborám úplně jinou chuť a jiný šmrnc, opékám je syrové na pánvi. Takto totiž drží tvar a na rozdíl od předvařených brambor se nerozpadají a navíc si zachovají více mikroživin.

 Potřebujete

  • Brambory (nejlépe varný typ A)
  • Olivový olej
  • Sůl

Postup

  1. Brambory oškrábu a dle jejich velikosti je rozkrájím tak, aby vznikly velikostí podobné kostičky. Nejdříve bramboru rozkrojím podélně na plátky, pak proužky a ty rozkrájím na kostičky.
  2. Do nepřilnavé pánve dám menší množství olivového oleje a brambory propékám a opékám na střední stupeň do změknutí. Trvá to asi 10 minut, v průběhu opékání je promíchávám.

Brambory drží tvar, jsou tak akorát na skus a mají skvělou chuť.

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Opečené brambory na pánvi
Malé kostičky brambor by měly být stejně velké, aby se také stejně propekly.
 
Pečené brambory
Po propečení drží tvar a na talíři vypadají úhledně :)
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?