Rychle / jednoduše / zdravě

Brambory z pánve jako příloha

Co s bramborou? Můžeme ji vařit ve vodě, péct v troubě či v elektrickém hrnci, dusit ve slupce, ale také péct syrovou na kostičky v pánvi. Vznikne tak chuťově výborná a na pohled hezká příloha.
Pečené brambory v pánvi

Brambory nejčastěji vařím ve slupce. Na talíři je pak ráda dochutím domácí jogurtovo-česnekovou omáčkou s petrželkou.

Když chci dát ale bramborám úplně jinou chuť a jiný šmrnc, opékám je syrové na pánvi. Takto totiž drží tvar a na rozdíl od předvařených brambor se nerozpadají a navíc si zachovají více mikroživin.

 Potřebujete

  • Brambory (nejlépe varný typ A)
  • Olivový olej
  • Sůl

Postup

  1. Brambory oškrábu a dle jejich velikosti je rozkrájím tak, aby vznikly velikostí podobné kostičky. Nejdříve bramboru rozkrojím podélně na plátky, pak proužky a ty rozkrájím na kostičky.
  2. Do nepřilnavé pánve dám menší množství olivového oleje a brambory propékám a opékám na střední stupeň do změknutí. Trvá to asi 10 minut, v průběhu opékání je promíchávám.

Brambory drží tvar, jsou tak akorát na skus a mají skvělou chuť.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Opečené brambory na pánvi

Malé kostičky brambor by měly být stejně velké, aby se také stejně propekly.

 
Pečené brambory

Po propečení drží tvar a na talíři vypadají úhledně :)

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?