Rychle / jednoduše / zdravě

Výborný těstovinový salát

Jednoduchý těstovinový salát, nejlepší pořádně vychlazený.
Zdravy testovinovy salat

Tento těstovinový salát připravuji již několik let. Kombinace chutí jablek, cibulky, fazolek a citronové šťávy mi zachutnala. Na fotce je salát ještě nepromíchaný s nějakým tím "spojovadlem", aby bylo vidět, z čeho je :-)

Množství všeho si uzpůsobte podle počtu porcí, na 2 porce těstovin bych doporučila 1 celé jablko.

Budete potřebovat

  • Těstoviny (např. vrtulky, mušličky, nejlépe celozrnné)
  • Jarní cibulku
  • Jablko (nejlépe kyselejší druh)
  • Bílé fazolky z konzervy ve slaném nálevu
  • Šťávu z citronu
  • Sůl
  • Spojovadlo toho všeho (zakysaná smetana, popř. bílý jogurt + trocha majonézy, můžete použít i zdravou sojovou majonézu.

Postup

  1. Požadované množství těstovin uvařte na skus. Nejlepší jsou semolinové, které se nerozvaří. Myslete na to, že salát budete muset na konci pořádně promíchat, z nějakých levných vaječných vrtulek by se tak mohla stát pěkná fašírka.
  2. Vychladlé těstoviny smíchejte s nakrájenou jarní cibulkou, s nakrájeným jablkem a s bílými fazolkami (nálev nepoužívejte).
  3. Ochuťte solí a citronovou šťávou.
  4. Na závěr vše spojte s bílým jogurtem, trochou majonézy, popř. sojanézy.
  5. Nechte chvíli odležet a vychladit.

TIPY

  • Salát můžete udělat čistě dietní a použít jen bílý jogurt, budete ho ale muset více dochutit, např. hořčicí.
  • Je dobré ho ochutit více do kysela, aby byl výrazný.

Salát lze jíst samotný, nebo ho vhodně použít jako přílohu.

Dobrou chuť!

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.


Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?