Rychle / jednoduše / zdravě

Majonéza z vařených vajec - výborná do pomazánek a těstovinových salátů

Ideální recept pro všechny, kterým nevyhovuje příprava domácí majonézy ze syrových vajec nebo s velkým množstvím oleje. Díky vařeným vejcím se tato majonéza vždy povede a je zdrojem bílkovin. Můžete ji dát do pomazánek, nebo různých bramborových či těstovinových salátů.
Jak udělat majonézu z vařených vajec

 Ingredience na 1 misku majonézy

  • 3 vejce uvařená na tvrdo
  • 100 ml bílého krémového jogurtu
  • 3 lžíce olivového oleje (nebo jiného neutrální chuti)
  • 2 až 3 lžíce octa - dala jsem bílý vinný
  • 1 malá zarovnaná lžička plnotučné hořčice
  • Sůl, pepř

 Postup

  1. Všechny ingredience dejte do vyšší nádoby a tyčovým mixérem rozmixujte do zcela hladké krémové konzistence.

  2. Dle situace dolaďte chuť solí, případně octem. Pokud chcete krémovější konzistenci, můžete přilít trochu oleje, pro méně tučnou variantu několik lžic tekutiny, např. mléka.

TIP č. 1

Pokud chcete majonéze dodat malinko výraznější barvu, skvěle poslouží kurkuma. Já jsem použila tuto kurkumu a dala jsem ji jen špetku. V tomto případě méně je více.🙂

 TIP č. 2

Tento recept je základní. S majonézou si můžete nadále vyhrát. Stačí do ní přidat na drobno nakrájené kyselé okurky, cibulku, malinko cukru a případně i kapary. Vyrobíte si tak domácí tatarku.

☝️Když byla řeč o těstovinovém salátu, doporučuji vyzkoušet tento Těstovinový salát s mozzarellou a krémovým avokádovým dresinkem.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Jak udělat majonézu
 
Majonéza z uvařených vajec

Hodí se třeba do pomazánek, dipů nebo těstovinových salátů.

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?