Rychle / jednoduše / zdravě

Pražená cizrna - slané křupavé zobání

Když vám zbyde uvařená cizrna, zkuste něco nového - vyrobit si naprosto jednoduše slané cizrnové "křupky"
Cizrna v troubě

To, že je cizrna velice zdravá a na živiny hodnotná luštěnina, to už všichni asi víme. Její využití v kuchyni je opravdu mnohostranné – saláty, těstoviny, polévky, guláše, pomazánky, ale také pražená cizrna. Je jednoduše perfektní, příprava snadná a pokud toužíte vyrobit něco zajímavého a moc dobrého třeba na nějakou oslavu nebo jen tak k vínu, neváhejte :-)

Budete potřebovat

  • Uvařenou cizrnu
  • Olivový olej
  • Koření – sladkou papriku, může být dle chuti i jiné
  • Sůl
  • Pečicí papír

Postup

  1. Uvařenou a suchou cizrnu v míse promíchejte s trochou olivového oleje a červenou paprikou tak, aby byly kuličky cizrny rovnoměrně ochucené.
  2. Rozprostřete rovnoměrně do pekáčku na pečicí papír.
  3. Pečte na 180 stupňů cca 40 – 45 minut podle vaší trouby. Zkrátka do křupava.
  4. Můžete trochu osolit.

Je určitě mnoho zdravějších způsobů, jak cizrnu využít. Když vám ale zbyde nějaká uvařená, rozhodně stojí za to zkusit vyrobit z cizrny malé slané kulaté křupavé "oříšky"

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Cizrna z trouby
Ochucená cizrna - ještě neupečená
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Michaela
Dělám už nějaký ten čas a návyková je.Miluji ji :-))) Mňam
Kamila (www.varilamysicka.cz)
Může to trochu připomínat tu kukuřici, která zbyde na dně popcornu, s tím rozdílem, že je toto daleko lepší a nevyláme si člověk u toho zuby ;-)
Kaja
Výborná opravdu mnam mnam, uz ji doma lupeme
Zdenca
My jsme tomu neprisli na chut.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?