Rychle / jednoduše / zdravě

Hruškový crumble s mandlemi - jednoduchý a rychlý dezert

Rychlý dezert, ideální pro období čerstvého sezónního ovoce. Štavnatý uvnitř, křupavý na povrchu. Drobenka z mandlí a špaldové mouky je skvělá!
Mandlová drobenka crumble

Crumble pro více lidí se nejčastěji připravuje do větší zapékací misky. Já osobně ho mám nejraději v mističkách. Co mistička, to porce. Takhle si ho jednoduše můžu připravit i jen sama pro sebe.🙂

Ingredience na 1 zapékací mističku

  • 1 hruška
  • 7 mandlí
  • 1 lžíce jemně mleté špaldové mouky
  • 1 lžička přepuštěného másla ( nebo jiný tuk dle preferencí)
  • 1 lžíce sladidla (může být sypké i tekuté, já jsem dala čekankový sirup
  • Skořice

 Postup

  1. Hrušku oloupu, odstraním jádřinec a nakrájím ji na menší kousky. Kousky hrušky dám do vymazané mističky. Když chci, ochutím skořicí.
  2. Mandle nasekám na kousky. Smíchám je se špaldovou moukou, osladím, přidám máslo. Vzniklou drobenkou posypu hrušky a dám zapéct na 180 stupňů na 23 minut. Hotovo!

☝️Další podobnou variantou, ale bez mouky, jsou broskve pečené pod ořechovou krustou.🐭

Výborná "crumblová" kombinace jsou také třešně s mákem. Tolik možností! 🙂

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Hrušky recept
1 zapékací mistička = 1 porce. Rozkrájela jsem do ní 1 střední oloupanou hrušku.
 
Hruškový krambl
Hrušky jsem ochutila trochou skořice.
 
Co s hruškami
Do drobenky jsem přidala pár nasekaných mandlí.
 
Crumble s hruškami
 
Hruškový krambl
Peču na 180 stupňů asi 23 minut. Povrch se musí zapéct hezky do křupava.
 
Mandlová drobenka crumble
Křupavý na povrchu, šťavnatý uvnitř. To je kouzlo tohoto jednoduchého ovocného dezertu.
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?