Rychle / jednoduše / zdravě

Restovaná cuketa jako příloha

Když máme zájem nahradit "klasickou" přílohu zeleninou, skvěle poslouží restovaná cuketa. Čím kratší dobu se připravuje, tím je křupavější.
Cuketa jako příloha

Budete potřebovat

  • Cuketu
  • Olivový olej
  • Na dochucení – sůl, případně koření dle chuti (často dávám kurkumu nebo provensálské koření)

Postup

  1. Cuketu omyjte.
  2. I se slupkou ji podélně rozkrojte, nakrájejte na proužky a pak na větší kostičky.
  3. Na nepřilnavé pánvi rozpalte olivový olej a cuketu restujte pár minut tak, aby "povolila", ale zůstala křupavá.

Výborná jako příloha třeba tam, kde se jinak hodí brambory.

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.


Cuketa
Na obrázku je cuketa restovaná na jarní cibulce po dobu 4 minut, ochucená solí a kari kořením.
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Vetyna
Za me velmi dobre, rychle a vazne chutne :) Bezva recept s temi provensalskymi bylinkami!
Petka
také dělám, jako přílohu k masu a je výborná a hlavně rychlá, přihodím k ní bylinky co mám zrovna po ruce a česnek
Dana
Vynikající! V horku se mi vařit nechce ale cuketa s troškou koření a třeba s kuskusem...? Úžasná záležitost!
Anna
Super nápad, díky :-) když jsme měli přebytky rajčat, přidala jsem to k tomu a také bezvadné ;-)
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?