Rychle / jednoduše / zdravě

Restovaná cuketa jako příloha

Když máme zájem nahradit "klasickou" přílohu zeleninou, skvěle poslouží restovaná cuketa. Čím kratší dobu se připravuje, tím je křupavější.
Cuketa jako příloha

Budete potřebovat

  • Cuketu
  • Olivový olej
  • Na dochucení – sůl, případně koření dle chuti (často dávám kurkumu nebo provensálské koření)

Postup

  1. Cuketu omyjte.
  2. I se slupkou ji podélně rozkrojte, nakrájejte na proužky a pak na větší kostičky.
  3. Na nepřilnavé pánvi rozpalte olivový olej a cuketu restujte pár minut tak, aby "povolila", ale zůstala křupavá.

Výborná jako příloha třeba tam, kde se jinak hodí brambory.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Cuketa

Na obrázku je cuketa restovaná na jarní cibulce po dobu 4 minut, ochucená solí a kari kořením.

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Vetyna
Za me velmi dobre, rychle a vazne chutne :) Bezva recept s temi provensalskymi bylinkami!
Petka
také dělám, jako přílohu k masu a je výborná a hlavně rychlá, přihodím k ní bylinky co mám zrovna po ruce a česnek
Dana
Vynikající! V horku se mi vařit nechce ale cuketa s troškou koření a třeba s kuskusem...? Úžasná záležitost!
Anna
Super nápad, díky :-) když jsme měli přebytky rajčat, přidala jsem to k tomu a také bezvadné ;-)
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?