Rychle / jednoduše / zdravě

Vajíčkovo - ředkvičková pomazánka s pažitkou

Vynikající kombinace vajec, ředkviček a pažitky propojená čerstvým smetanovým sýrem. Během pár minut máte hotovou nutričně bohatou domácí pomazánku, která skvěle chutná na čerstvém chlebu.
Ředkvičky recept

Množství je na jednu misku pomazánky.

Budete potřebovat

  • 1 menší svazek ředkviček
  • 2 vejce uvařená na tvrdo
  • 100 g žervé ( kupuji to v kostce, v alobalu)
  • Hrst na jemno nasekané pažitky
  • Na dochucení sůl, lžičku hořčice
  • Na doladění konzistence 1 lžíci bílého jogurtu ( dávám dle situace)

Postup

  1. Vejce uvařte na tvrdo. Ředkvičky omyjte a nasekejte na drobné kousky. Já to dělám v malém robotu sekáčku. Posolte je a nechte chvíli vypotit, vodu vymačkejte.
  2. Vejce protlačte skrz mřížku nebo je nakrájejte nožem na drobné kousky, smíchejte s ředkvičkami, žervé, pažitkou, dochuťte solí, hořčicí, můžete dát i pepř. Pokud to vyhodnotíte jako nutné, zjemněte pomazánku ještě lžící hustého bílého jogurtu, můžete použít i Skyr.

Za pár minut hotovo a dobrou chuť :)

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Ředkvičková pomazánka
Základní ingredience, které pak ještě dochucuji solí, hořčicí, vyzkoušenou mám i křenovou pastu.
 
Vejce recept
Závěrečnou konzistenci pomazánky lze snadno doladit lžící hustého bílého jogurtu.
 
Co s vejci na tvrdo
Jedině domácí pomazánka neobsahuje zbytečná aditiva, jedině domácí pomazánka může mít tu správnou poctivou chuť.
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?