Rychle / jednoduše / zdravě

Jednoduché lívance z mandlové mouky - bez kynutí

Sladké lívance z přirozeně bezlepkové mandlové mouky, která je bohatým zdrojem živin. Mouka je vhodná při low carb stravování. Lívance jsou výživné, vláčné a syté.
Mandlová mouka lívance

 Ingredience na 2 porce

1 hrnek = 250 ml

  • 1 hrnek mandlové mouky (nejsou to mleté mandle, je to mandlová mouka)
  • 2 vejce
  • 1/4 hrnku mléka (tradiční nebo rostlinné)
  • 1 lžíce javorového nebo jiného sirupu (lze vynechat)
  • 1/2 lžičky bio kypřícího prášku do pečiva
  • Tuk na opékání lívanců (olej nebo přepuštěné máslo Ghí)

 Postup

  1. Vejce vyšlehám do pěny. Pokud má mandlová mouka hrubší konzistenci, vejce vyšlehám tyčovým mixérem, přidám mouku a také ji párkrát "projedu tyčákem", aby byla směs hladká. Když mám mandlovou mouku úplně jemnou, vyšlehám jen vejce a mouku do nich zamíchám.
  2. Přidám půl lžičky kypřícího prášku, pokud chci, doladím javorovým sirupem a nechám alespoň 5 minut odpočinout.
  3. Nepřilnavou pánev trochu omastím preferovaným tukem a nechám ji rozehřát středně. Je lepší, když se lívanečky opékají pomaleji. Na pánev lžící nanáším těsto ve vyšší vrstvě a tvořím lívance. Jakmile zatuhnou, obrátím je a opeču z druhé strany do zlatova.
  4. Lívance lze ozdobit džemem, ovocným rozvarem, podušenými jablky nebo také jogurtem či sýrem cottage, pokud preferujeme více proteinovou verzi.👍

☝️Chcete si dát také bezlepkové lívance v kynuté verzi? Doporučuji vyzkoušet tyto bezlepkové kynuté lívance s tvarohovým krémem.🙂 Ať se vám lívance povedou!🙂

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.


Mandlová mouka recept
 
Mandlová mouka lívance
Rychlé, syté, bez tradiční mouky. Mňam!!🙂
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?