Rychle / jednoduše / zdravě

Těstoviny s červeným pestem a ricottou - rychlé a výborné

TIP na rychlé a jednoduché těstoviny, kombinace červeného pesta a ricotty je vynikající.
Rychlé těstoviny

Těstoviny s pestem. Na tom se nikdy nedá nic zkazit. Pesto je možné si zcela jednoduše vyrobit doma, zelené rozmixováním bazalky, oříšků, parmazánu a olivového oleje, červené zas třeba z nakládaných sušených rajčat. Kvalitní pesto se dá hotové samozřejmě i koupit a mít ho tak kdykoliv k dispozici. Červené pesto naleznete v obchodech pod pojmem „pesto rosso“, úžasná je pak jeho varianta „pesto rosso con ricotta“. To si připravuji doma jednoduše tak, že „obyčejné“ pesto rosso smíchám s kelímkem sýru ricotta a báječná chuť je na světě. Toto pesto můžete jen tak smíchat s těstovinami nebo ještě vylepšit trochou cibulky a rajčat, jak jsem to udělala v tomto receptu.

Budete potřebovat

  • Těstoviny (na fotce jsou linguine – ploché špagety)
  • 1 skleničku pesta rosso (červené pesto – je k sehnání všude, to, které je udělané opravdu tradičně je také dražší)
  • Sýr v kelímku ricotta
  • Olivový olej
  • Jarní cibulku
  • Nakrájená rajčata

Postup

  1. Těstoviny uvařte dle návodu na skus. K pestu mám ráda druh linguine.
  2. Na pánvi orestujte na troše olivového oleje jarní cibulku a nakrájená rajčátka.
  3. Nechte chvíli podusit.
  4. Přidejte pesto, ricottu, krátce prohřejte a na pánvi promíchejte s těstovinami.

TIP

  • Kdo chce udělat více pro své zdraví, může použít celozrnné těstoviny.

Jestli můžu poprosit, nesypte si na toto jídlo eidam :-)

Dobrou chuť!

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.


Linguine
Základem je těstoviny nepřevařit. Neprospívá to ani jídlu, ani zdraví. Rozvařením těstovin zvyšujete jejich glykemický index...
 
Těstoviny se zeleninou
Rajčata a jarní cibulka dodají těmto těstovinám nejen barvu, ale i vitaminy navíc.
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Monika
Výborný recept, který chutná i naší dceři (21 měsíců). Jen bych chtěla dodat, že při slévání těstovin si vždy dám asi hrnek vody stranou a přidám ji pak do směsi. Ricotta se krásně rozpustí a těstoviny nejsou suché.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?