Rychle / jednoduše / zdravě

Těstoviny s červeným pestem a ricottou - rychlé a výborné

TIP na rychlé a jednoduché těstoviny, kombinace červeného pesta a ricotty je vynikající.
Rychlé těstoviny

Těstoviny s pestem. Na tom se nikdy nedá nic zkazit. Pesto je možné si zcela jednoduše vyrobit doma, zelené rozmixováním bazalky, oříšků, parmazánu a olivového oleje, červené zas třeba z nakládaných sušených rajčat. Kvalitní pesto se dá hotové samozřejmě i koupit a mít ho tak kdykoliv k dispozici. Červené pesto naleznete v obchodech pod pojmem „pesto rosso“, úžasná je pak jeho varianta „pesto rosso con ricotta“. To si připravuji doma jednoduše tak, že „obyčejné“ pesto rosso smíchám s kelímkem sýru ricotta a báječná chuť je na světě. Toto pesto můžete jen tak smíchat s těstovinami nebo ještě vylepšit trochou cibulky a rajčat, jak jsem to udělala v tomto receptu.

Budete potřebovat

  • Těstoviny (na fotce jsou linguine – ploché špagety)
  • 1 skleničku pesta rosso (červené pesto – je k sehnání všude, to, které je udělané opravdu tradičně je také dražší)
  • Sýr v kelímku ricotta
  • Olivový olej
  • Jarní cibulku
  • Nakrájená rajčata

Postup

  1. Těstoviny uvařte dle návodu na skus. K pestu mám ráda druh linguine.
  2. Na pánvi orestujte na troše olivového oleje jarní cibulku a nakrájená rajčátka.
  3. Nechte chvíli podusit.
  4. Přidejte pesto, ricottu, krátce prohřejte a na pánvi promíchejte s těstovinami.

TIP

  • Kdo chce udělat více pro své zdraví, může použít celozrnné těstoviny.

Jestli můžu poprosit, nesypte si na toto jídlo eidam :-)

Dobrou chuť!

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Linguine
Základem je těstoviny nepřevařit. Neprospívá to ani jídlu, ani zdraví. Rozvařením těstovin zvyšujete jejich glykemický index...
 
Těstoviny se zeleninou
Rajčata a jarní cibulka dodají těmto těstovinám nejen barvu, ale i vitaminy navíc.
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Monika
Výborný recept, který chutná i naší dceři (21 měsíců). Jen bych chtěla dodat, že při slévání těstovin si vždy dám asi hrnek vody stranou a přidám ji pak do směsi. Ricotta se krásně rozpustí a těstoviny nejsou suché.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?