Rychle / jednoduše / zdravě

Rychlé banánové lívance

Dopřejte si během chvíle úžasnou snídani v podobě těchto lívanců, jejichž základ tvoří banán. Jsou samy o sobě dostatečně sladké, nemusíte tak přidávat žádný další cukr.
Banánové lívanečky

Kynuté lívance jsou klasika, jsou ale také náročné na čas. Existují ale i varianty pro nedělní rána, kdy chcete potěšit nevšední snídaní, která vám nezabere moc času. Banán s vejcem výborně drží těsto pohromadě, proto můžete experimentovat a zkusit různé druhy mouk a jejich kombinace. Čiroková, cizrnová, rýžová, ovesná...Možností je mnoho :)

Na 2 - 3 porce budete potřebovat

  • 2 banány
  • 1 vejce
  • ½ lžičky BIO prášku do pečiva bez fosfátů
  • 5 lžic mouky (použila jsem celozrnnou pšeničnou)
  • 50 ml mléka (klasické nebo rostlinné)
  • Tuk na smažení ( máslo ghí nebo kokosový olej)

Postup

  1. Banány rozmixujte spolu s vejcem a mlékem a postupně vmíchejte mouku s práškem do pečiva.
  2. Hustotu směsi sami dolaďte podle situace. Záleží na velikosti banánů a na druhu mouky. Těsto musí být středně husté, zkrátka aby lívance i na pánvi držely na místě. Směs nechte chvíli odpočinout, aby mouka trochu nabobtnala.
  3. Na teflonové pánvi nebo lívanečníku smažte na troše tuku lívance z obou stran. Na 1 lívanec dávám 2 lžíce těsta.

Zdobit je můžete spoustou ingrediencí. Džemy, povidla, sirupy, čerstvé či sušené ovoce, jogurt, smetana, skořice, kakao. Nelze šlápnout vedle :)

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Zdravé banánové lívance
Když nemáte k dispozici lívanečník, stačí i nepřilnavá pánev. Na 1 lívanec dávám 2 lžíce těsta.
 
Lívance bez kynutí
Lívanečky můžete zakápnout buď medem nebo jakýmkoliv sirupem. Kdo nechce sladit, může je doplnit o bílý jogurt či zakysanou smetanu a čerstvé ovoce.
 
Banánové lívance
Mami, tak už to máš vyfocený? Chci už všechny ty voňavý lívanečky sníst :)
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Zuzka
Luxusní sváča, moc jsme si s malým pochtnali :-) Díky za bezva recepty
Kamila (www.varilamysicka.cz)
Díky, Zuzko, jsem ráda, že lívanečky doma zachutnaly :)
Auth
Dobrfd večer, chtěl bych poděkovat současne9mu zastupitelstvu za poře1de1ned ze1jezdů do daeidvl, jsou to vždy pěkne1 představened a hezkfd ze1žitek, vždy mě to pohladed na duši, jsem moc re1d, že se prostřednictvedm našeho vfdborne9ho zastupitelstva mohu dostat do divadla. Přeji zastupitelstvu, aby ste1le dělalo kre1sne9 kulturned ze1jezdy do daeidvl a aby jezdilo ste1le vedce lided. Toto je nejlepšed zastupitelstvo, ktere9 me1me a doufe1m , že dlouho budeme medt. Milan Zelenfd
Míša
Lívanečky jsem dělala na Valentýna (vykrajovala jsem z nich vykrajovátkem na cukroví srdíčka :) ). Dělala jsem je poprvé, ale neměla jsem všechny ingredience, tak jsem zkombinovala tento recept s receptem na kefírové lívance a i tak se povedly :)
Evík
opravdu velmi rychlé a výborné :-)
Jana
Lívanečky jsem před chvílí udělala jen pro sebe na zkoušku z jednoho banánu a jsou skvělé !!!! Mouku jsem použila celozrnou žitnou a mléko jsem použila sojové (voda a sušené sojové - Zajíc). Potřela jsem si je Ovofitem a dokonale jsem tím ukojila chuť na něco sladkého :-) protože se snažím trochu zredukovat svoji váhu a sladkosti jsem silně omezila.
Bablu
Výborné lívance, rychle hotové a ve zdravé variantě i pro děti. S kysanou smetanou a skořicovým cukrem nemají chybu.
Bablu
Skvely recept, kdyz nevim co k obedu a navic chci spotrebovat par starsich bananu. A udelam radost i sladkomilnemu manzelovi a dvoulete dceri.
Evík
tyhle lívance u nás frčí, jakmile jsou na stole banány, tak malej hlásí, máš dva banány, uděláš mi lívance? a jelikož je to otázka chvilky, tak mu je ráda udělám :-) jsou prostě fajn na snídani i na svačinu
Kamila (varilamysicka)
Děkuji Vám všem za zprávy, jsem ráda, že se lívance daří :-) Je to fakt otázka chvilky a to je super :-)
petra249
dělám také, jen místo mouky mleté ovesné vločky a bez kypřícího prášku. Takže jen na 1 banán 1 vejce, mleté ovesné vločky a trochu mléka. Konzistence je stejná jako na klasické kynuté lívance. Doma jíme s tvarohem slazeným datlovým sirupem k víkendové snídani a je to mňamka. Já osobně na nich docela ujíždím :-)
Zuzka
Jsou výborné, děkuji za recept .) Na můj lívanečník stačí rovná lžíce směsi, přecijen trochu nabydou, tak aby nebyly moc silné.
Edit
Výborné, můj syn se po nich mohl utlouct. Udělala jsem bezlepkovou variantu z Jizerky. Vše, jak máte napsáno v receptu, místo celozrnné mouky 6 vrchovatych lžic Jizerky přirozeně bezlepkové s 12 lžic mléka. (Zkusila jsem přidat i 1 zralou hrušku a byly taky moc dobré). Děkuji za tyto inspirativní stránky!
Kiki
Vypadají úžasně a jednoduše, určitě vyzkouším. :)
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?