Rychle / jednoduše / zdravě

Domácí rýžová kaše s opraženými pekanovými ořechy a ovocem

Rýžovou kaši je nejlepší, nejlevnější a zároveň nejpřirozenější připravit z rýže. Postup je jednoduchý, výsledek výborný.
Jak udělat rýžovou kaši

Kaše obecně připravuji v různých formách. Někdy sáhnu po kvalitní hotové směsi, kterou jen zaliji vodou, jindy kaši připravím z různých druhů vloček. Když mám ale prostor, rozhodnu se vždy pro variantu, kdy se kaše připravuje ze základní suroviny. Z jahel, pohanky, rýže ...

Když chci udělat klasickou mléčnou bílou rýžovou kaši, postup je následující.

 Postup

  1. Vezmu kulatozrnnou rýži a dle návodu ji uvařím do měkka tak, aby se všechna voda vsákla. V sítku tedy párkrát propláchnu hrnek rýže, dám do hrnce a zaliji 2 hrnky vody. Nechám na mírném stupni 15 minut vařit, pak pod pokličkou dojít.
  2. Teď si vezmu buď všechnu nebo část rýže, podle toho, kolik porcí chci udělat, a zaliji mlékem tak, aby vznikla středně hustá hmota. Mléko může být klasické nebo rostlinné, třeba mandlové. Vařím společně 5 minut. Můžete přidat 1 bio nebo domácí vanilkový cukr pro aromatičtější chuť.
  3. Teď už jen zlehka rozmixuji do hladka tyčovým mixérem a dle situace v hrnci doladím konzistenci.

 TIPY

  • Kaši samozřejmě můžete připravit i z celozrnné rýže, chuť však bude jiná
  • Když ořechy na sucho krátce opražíte, získají křupavou úžasnou chuť
  • Pokapejte kaši na talíři lžičkou kvalitního medu, který je přirozeným sladidlem. Já med kupuji od důvěryhodného včelaře.
  • Pokud byste chtěli kaši ještě více výživnou, můžete jako tekutinu použít doma vyrobené mléko z kešu "ořechů".

Kaše je krémová, lahodná, nadýchaná ... Teď už si ji každý může ozdobit, dochutit a osladit podle svých výživových preferencí, počtu zubů či nálady :)

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Kaše z rýže

Kaši můžete doplnit pokaždé jinak. Nejlepší je, když při výběru surovin respektujete roční období. V létě můžete kaši ozdobit jahodami, v zimě třeba zase zavařenými hruškami a povidly. Pokaždé bude výborná! :)

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Veru
Podle poctu zubu... :-) tak to me pobavilo.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?