Rychle / jednoduše / zdravě

Výborný těstovinový salát se zeleninou a Šmakounem

Šmakoun - možná ho vídáte v chlaďáku se zdravými potravinami a říkáte si "Co s ním". Tady je jeden jednoduchý návod, jak ho využít.
Zdravý salát

Šmakoun je moderní potravina s vysokým obsahem bílkovin. Je dobře stravitelný, má nízký obsah sacharidů a tuků. Jeho využití v kuchyni je všestranné, pro mě má výhodu především v jednoduchosti a rychlosti jeho použití. Různé saláty se zeleninou jsou sice zdravé, pokud je ale neobohatíte o vhodný zdroj bílkovin, může se stát, že budete mít brzy hlad. Přidáním bílkoviny, v tomto případě Šmakouna, vyrobíte ze salátu plnohodnotné jídlo, které vás nasytí :)

Budete potřebovat

  • Oblíbené těstoviny (mohou být i celozrnné)
  • Šmakoun (přírodní nebo uzený)
  • Více druhů zeleniny (saláty, rajčata, paprika, okurka,cuketa atd. )
  • Kukuřici (dala jsem mraženou)
  • Pár kapek olivového oleje
  • Na dresing - sýr cottage, pár lžic zakysané smetany nebo jogurtu, hořčici, lžičku medu, oregano, trochu citronové šťávy)

Postup

  1. Těstoviny uvařte na skus.
  2. Šmakouna opečte z obou stran na pár kapkách olivového oleje.
  3. Připravte si dresing, který všechny ingredience lehce stmelí. Použila jsem sýr cottage, který jsem v misce rozmíchala s trochou jogurtu a doladila hořčicí, lžičkou medu, oreganem a citronovou šťávou.
  4. Mraženou kukuřici pár minut poduste s trochou vody pod pokličkou. Bude křehká a šťavnatá.
  5. Šmakouna nakrájejte na čtverečky a promíchejte s těstovinami, zeleninou a dresingem. Podávejte vychlazené.

TIP

Šmakouna lze použít i za studena, já jsem se ale rozhodla ho opéct, jídlo tím získalo plnější chuť.

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Šmakoun recept
Šmakouna není nutné tepelně upravovat, když na to přijde, lze jej nakrájet i za studena.
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?