Rychle / jednoduše / zdravě

"Bananáček" - zdravý domácí nanuk - extra snadná příprava

Chcete vědět, jak se připravuje opravdu zdravý nanuk, který během chvilky zvládne úplně každý?
Nanuk z banánu

Inspiraci na tento zdravý jednoduchý nanuk jsem našla v hobby magazínu.

Tohle je pro mě zase objev! Sama jsem netušila co čekat, když banán poliju čokoládovou polevou, posypu a nechám zmrznout. Výsledek mě překvapil. Dcera dala tomuto mraženému banánu název "Bananáček" a už mu to zůstalo. Je to tak rychlé a jednoduché, že víc už snad být nemůže.

Budete potřebovat

  • Banány (ne přezrálé, lepší jsou ty pevné)
  • Silnější špejle, klacíky, dřívka (nanuk něco váží, obyč špejle není vhodná)
  • Čokoládovou polevu (půl tabulky hořké čokolády s vyšším procentem kakaa a vrchovatá lžička kosového tuku
  • Posypku (dle chuti, fantazie - různé oříšky, pražené vločky, mysli, drobné ovoce, kokos ...)

Postup

  1. Banány překrojte na půlky.
  2. Vpíchněte do každé půlky nějaké dřívko, klacík a položte na talíř vyložený pečicím papírem.
  3. Polijte čokoládovou polevou, kterou jste si vyrobili rozpuštěním hořké čokolády a trošky kokosového oleje.
  4. Ozdobte nejrůznějšími posypkami a dejte zamrazit . Nanuk můžete ochutnat klidně už za půl hodiny, jen nebude úplně zmrzlý.

TIP

Pokud byste hořeli touhou tento dezert vyzkoušet a neměli zrovna kokosový olej, můžete si polevu vyrobit i jinak, kokosový olej je ale zdrojem prospěšných tuků. Když chcete shodit nějaké to kilo a přesto si chcete dopřát dezert, je použití kokosového tuku více než vhodné. Je okamžitým zdrojem energie a neukládá se do zásob.

Jednoduchá příprava, výborná chuť a zdravý výsledek :-)

P.S.: Na 4 porce vám postačí poleva z půlky tabulky čokolády. No a když byste té polevy holt udělali více a trochu zbylo, on se někdo obětuje...

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Mražený banán
Pro tento recept se hodí spíše pevnější banány, než ty hodně zralé.
 
Zdravý banánový nanuk
Domácí čokoládová poleva
 
Domácí nanuk
Stačí jednoduše polít polevou a posypat následně, čím je libo - oříšky, myssli, kokos, sušené ovoce ...
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Hmimed
Yup, that shuold defo do the trick!
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?