Rychle / jednoduše / zdravě

Jednoduchá pomazánka z pečeného masa

Takovou pomazánku nikde nekoupíte. Takovou je třeba si vyrobit doma. Je to rychlé, jednoduché a výsledek výborný! 👍
Domácí masová pomazánka

Domácí pomazánka z pečeného masa je vlastně taková "paštika". Zatímco paštiky ale často obsahují ingredience, které tam nepotřebujeme, tato pomazánka je složením jasná, jednoduchá, bez sádla, kůží a tak dále...😀

Níže je takový základní recept, který si můžete vyladit či doplnit podle svého. Pomazánka snese různé druhy hořčic, bylinek, olejů lisovaných za studena. Zajímavou chuť lze vytvořit, když do základu rozmixujete 2 sušená nakládaná rajčata, případně kapary... 🙂

Ingredience na 1 misku pomazánky

  • 200 g upečeného masa (já jsem měla upečené kuřecí medailonky, může být ale i jiný druh či typ masa)
  • 1 cibule (dala jsem červenou a spařila jsem ji horkou vodou)
  • 2 lžíce kvalitní hořčice
  • 1 lžíce másla Ghí
  • 1 lžíce kvalitní majonézy ( já jsem dala Light)
  • Sůl, pepř, mohou být zelené bylinky

Postup

  1. Pečené maso rozmixuji v chopperu. Poradit si lze také mlýnkem na maso nebo výkonným tyčovým mixérem... Přidám nakrájenou spařenou červenou cibuli a ještě krátce promixuji.
  2. Podle toho, co od pomazánky očekávám, ladím chuť i konzistenci. Osolím, opepřím, přidám hořčici, trochu Ghíčka, trochu light majonézy na chuť a ještě krátce mixnu.
  3. Někdy nasekané bylinky přidám do pomazánky, jindy s nimi jen ozdobím chleba... Hotovo!

Je libo v pomazánce šunčičku? 😀Zkuste tuto jednduchou šunkovo-ředkvičkovou pomazánku 🐭

Tato pomazánka je záležitost na pár minut. A stejně chutná nejlépe ozdobená proužky čerstvé křupravé cibule. 😇

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Pomazánka z kuřecího masa

Základem pomazánky je rozmixované upečené maso. Tuto hmotu pak lze doladit mnoha způsoby. Já jsem se teď držela toho tradičního - cibule, hořčice. Konzistenci jsem pak jen lehce zjemnila povoleným máslem Ghí a 1 lžící kvalitní light majonézy.

 
Pomazánka z pečeného masa jednoduchý recept

Pomazánka se hodí také jako základ na jednohubky, které lze ozdobit olivou, sušenými rajčaty nebo netradičně ananasem. Pro běžné dny chutná výborně na žitném chlebu s proužky cibule.🙂

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Olga
Tato pomazánka je super. Dělala jsem ji z kančího pečeného masa. Dík za recept
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?